Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
- kodek
- ще става разбирач
Re: яз. Батак - всичко за язовира
С лодка е много вероятно да се получи успешен улов на костур,Но, аз не си взех лодка? Имам 2. Надувна и стъклопластова и тръгнах на... пикник?Но пък си прекарахме добре с хубава компания и сред хубава природа.Повече наблегнахме на скарата и бирата, отколкото на рибата. 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Привет на всички!Следващия понеделник (22.август.) заминавам на почивка на Цигов чарк.До сега не съм ходил за риба на Батак,освен един път за 2-3 дни само с една малка въдичка на плувка,но това не го броя.
Та на въпроса:бих помолил за няколко съвета.Първо да уточня,че ще бъда с домочадието,така че няма да имам възможност много-много да обикалям из язовира.Най - вероятно ще ловя на мястото точно под вилата,в която ще почиваме.Не че очаквам кой-знае какви резултати,ама все пак да си начеша крастата,пък ако може и някоя по-добра рибка да ни навести софрата...
Вилата се намира към края на комплекса - някъде около 1 - 1,5км. от контра-стената.Искам да разбера:какви риби да очаквам,с каква стръв и захранка да се запася?Без значение мирна или хищна риба - бих се радвал на всякакви съвети от по-запознатите колеги.На всички отзовали се - БЛАГОДАРЯ предварително. 
ПП:Забравих да уточня,че нямам лодка и ще ловя само от брега на плувка и (или) дъно,

ПП:Забравих да уточня,че нямам лодка и ще ловя само от брега на плувка и (или) дъно,

ами колега най удачен варянт е да ползваш ваглер защото след 10-11 часа винаги има вълни и ивица от водорасли които пречат на риболова с "перо"
за стръвта нищо кои знае какво зависи каква риба ще ловиш хвърли една дънна на рибка за костурчета що пък да не и за бяло рибе иначе на червей на жито, импровизираи 

Бях там 2 дни и съм доволен,костури излизат прилични а за червеноперка на жито и със стабилна захранка иначе за 2 дни към 20 късания имам много водорасли много нещо.
късмет

Аз ще те водя. Само се обади.Вуйчо-Ваньо написа:Привет на всички!Следващия понеделник (22.август.) заминавам на почивка на Цигов чарк.До сега не съм ходил за риба на Батак,освен един път за 2-3 дни само с една малка въдичка на плувка,но това не го броя.Та на въпроса:бих помолил за няколко съвета.Първо да уточня,че ще бъда с домочадието,така че няма да имам възможност много-много да обикалям из язовира.Най - вероятно ще ловя на мястото точно под вилата,в която ще почиваме.Не че очаквам кой-знае какви резултати,ама все пак да си начеша крастата,пък ако може и някоя по-добра рибка да ни навести софрата...
Вилата се намира към края на комплекса - някъде около 1 - 1,5км. от контра-стената.Искам да разбера:какви риби да очаквам,с каква стръв и захранка да се запася?Без значение мирна или хищна риба - бих се радвал на всякакви съвети от по-запознатите колеги.На всички отзовали се - БЛАГОДАРЯ предварително.

Здравейте колеги. Предстои ми 5 дневна почивка в комплекс дъното или каквото е там, а до сега не съм посещавал язовира, може ли да ми дадете съвет за риболова, какво да очаквам. Ловя предимно на мач и фидер..., за местата удобни за този риболов също ще съм благодарен ако споделите.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
колега забрави фидера, има адски мнго водорасли, нивото е многооо ниско тази година,topsoft написа:Здравейте колеги. Предстои ми 5 дневна почивка в комплекс дъното или каквото е там, а до сега не съм посещавал язовира, може ли да ми дадете съвет за риболова, какво да очаквам. Ловя предимно на мач и фидер..., за местата удобни за този риболов също ще съм благодарен ако споделите.
аз преди седмица от 6 мятания на тежко имах 5 късания, ужасно е
намери лодка и това е спасението
-
- ще става разбирач
Много е зле положението.За три дни риболов 10 костурчета.Като всичките са на симионче.За каракуда или червеноперка да не говорим.И на фидер и на пружина и на Ваглер-нищо.Стръв,бял,торен,жито царевица-нищо.Мястото е към контра стената след цигов чарк.
- PREDATORst
- ще става разбирач
Атанас Катцарски написа:Много е зле положението.За три дни риболов 10 костурчета.Като всичките са на симионче.За каракуда или червеноперка да не говорим.И на фидер и на пружина и на Ваглер-нищо.Стръв,бял,торен,жито царевица-нищо.Мястото е към контра стената след цигов чарк.
Септември,октомври ще ги търсиш по дълбоките заливи след основната стена
-
- ще става разбирач
А как се стига до нея!? 

Като прочетеш страница- №3 от темата ще разбереш как!Атанас Катцарски написа:А как се стига до нея!?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
здравейте колеги интересува ме някой знае ли място (бунгало , къща) зап 2-3 дни за през зимния сезон и на добра цена да кажем 10-15-20 лева на човек
Todev1 написа:здравейте колеги интересува ме някой знае ли място (бунгало , къща) зап 2-3 дни за през зимния сезон и на добра цена да кажем 10-15-20 лева на човек

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
хехе голямо мерси колега по удобно от това едва ли 

- петър власев
- разбира нещата
Здравейте, колеги!!!Честито Рождество Христово!!
За празниците съм си на Батак и направих една разходка до язовира.
Не съм от любителите на риболов на дупка/понеже не го разбирам много/,но за феновете му се чувствам длъжен да споделя...
Язовира е започнал да замръзва почти по цялата си повърхност,като видимо по-дебел лед има в часта около контрастената..
Мисля,че ако задържи студено време най-много до две седмици ще има добър лед..
Тук ще помоля и някой открехнат на този вид риболов,ако има желание да направим един съвместен на Батак някой уикенд!!Спането и ракията от мен...
За празниците съм си на Батак и направих една разходка до язовира.
Не съм от любителите на риболов на дупка/понеже не го разбирам много/,но за феновете му се чувствам длъжен да споделя...
Язовира е започнал да замръзва почти по цялата си повърхност,като видимо по-дебел лед има в часта около контрастената..
Мисля,че ако задържи студено време най-много до две седмици ще има добър лед..
Тук ще помоля и някой открехнат на този вид риболов,ако има желание да направим един съвместен на Батак някой уикенд!!Спането и ракията от мен...
я чувствась себя очен хорошо