Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от bachoivo »

roskoff написа:Колеги дайте предложение къде аматьор-риболовец да убие 3-4 часа, да почеше крастата на фидер и плувка...
Колебая се между Текето и Щръклево...
Лично мнение: ходи на Щръклево! За начесване на крастата става
Каракуди дребни, до средни и чат пат по някоя от порядъка на 600-700-800гр. Обаждат се и шаранчета - дребни до половинка, които се връщат обратно. Има и по йедри (преди две седмици сутринта едни "добичета" голямо мятане се мятаха около тръстиката) ама са толкова изхитрели, че не знам как да ги ловя :oops:
Наблегни на плувката на стръв жито. На сладка царевица кълве по нарядко ама по йедри караконжоли :) :). Аз като ходя храня само с жито и царевица, по малко ама начесто. Стигнах до извода, че захранките не вършат работа там (поне лятото) и дори плашат рибата.
Дълбочината е от 40-50санта до към метър и 20 - плитък гьол си е....
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
roskoff
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от roskoff »

@bachoivo - Благодаря, колега!
Послушах съвета и днес в 6:30 пристигнах на въпросния водоем. Понеже отивам там за пръв път,поогледах се и видях къде има следи от други колеги и се настаних на едно удобно местенце. Естествено, по закона на Мърфи, се оказа, че съм забравил царевицата, но имах достатъчно жито с канела. До към 9:00 извадих 5-6 таранки по 50-70г. След това почна да духа, не много силно ,но промени риболова. Кълването стана по-рядко и по-плахо. Изтървах 3-4 при ваденето и към 11:00 всичко спря. Пробвах на бял и торен червей, без успех. Разходих се наоколо и пробвах още 2-3 места, но нищо. Вече към 14:00 реших да сгъвам панаира.
Вярно не беше от най-успешния риболов, но все пак съм доволен. Водоемът наистина става човек да похвърля, а особено за не много напреднали като мен, е супер да се пробват на практика нещата.
Следващият път съм решил да отида до Звънарци или Тетово, че ми казаха, че вървял много активен риболов. особено на Звънарци давало здраво средна и едра таранка и по малко шаран. Оплакаха се обаче, че много се търмъчело.
Важното за мен сега е да понауча местата около Русе, че то не става само с ядене :)
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

Колеги на Звънарци не е ли арендован водоема??? Някой ходил ли е и ако може малко инфо ще сам много благодарен :?: :?: :drinkers:
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
roskoff
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от roskoff »

Местни ми казаха, че едната част(голямата) на водоема била освободена от оарендатора и сега била свободна за риболов. Информацията ми е от миналата седмица, но не знам доколко е достоверна. Но щом хората ходят и си ловят само с билет и никой не ги притеснява. То май и тези без билет никой не ги притеснява да търмъчат...
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

Kолеги,някой да знае как върви кефала над гр.Бяла(около корекциите) по Янтра?
От познат колега чух че токаджиите са минали през бента на Долна студена тази седмица.
Kaloyan87
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan87 »

Преди седмица бяхме там и положението не е никак добре.Всичко е обрасло с водорасли и е доста тегав риболова особенно на спининг.Ако си го решил да е там върви, но не се надявай на чудеса :wink:
rohas
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rohas »

Днес на Дунав зад корабната. Нищо ново. Около 10-15 човека по 3-4 въдици и на никой нищо.
Даже и попчетата са се скрили. Какво става с тази риба .До кога ще е така.Дано да захлади ,че да тръгнат нещата.
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Нивото спада, за утре го дават пък да се вдига, докога ли. Тая риба се е ошашавила направо :lol:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес бях на Щръклево. Цъфнах към 10, намерих си място и метнах болото и директния в водата
Изображение
Манджата
Изображение
Основно бяха такива
Изображение
И малко по-големи, ама по-нарядко
Изображение
И бонсуcите за деня ...5-6 малки шаранчета, като най-голямото беше (на око) малко нд половинка, ама бая пообикаля :)
Изображение
Изображение
Снимка с улова няма, просто няма улов, от кепа и във водата, всичко съм върнал....местните накрая на кръв почнаха да ме гледат :D :D :D
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Pyce
новобранец
новобранец

Мнение от Pyce »

bachoivo написа:Днес бях на Щръклево. Цъфнах към 10, намерих си място и метнах болото и директния в водата
Изображение
Манджата
Изображение
Основно бяха такива
Изображение
Изображение
И бонсуcите за деня ...5-6 малки шаранчета, като най-голямото беше (на око) малко нд половинка, ама бая пообикаля :)
Изображение
Изображение
Снимка с улова няма, просто няма улов, от кепа и във водата, всичко съм върнал....местните накрая на кръв почнаха да ме гледат :D :D :D
Къде се намира водоема на с.Щръклево? Благодаря предварително...
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Pyce написа:
bachoivo написа:Днес бях на Щръклево. Цъфнах към 10, намерих си място и метнах болото и директния в водата
Изображение
Манджата
Изображение
Основно бяха такива
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Къде се намира водоема на с.Щръклево? Благодаря предварително...
Преди селото в дясно ако идваш от Русе,след лозята има черен път ,тръгваш по него и долу в ниското в ляво ще го видиш,не си мисли че ще видиш нещо голямо,малко мирко язовирче :D ,но за сметка на това който му разбира си прави риболов добър.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
koki484
новобранец
новобранец

Мнение от koki484 »

lfc_boy написа:Викам да опъстря малко темата и аз :D Това е от Бистра преди седмица и повече.Имаше и по - Йедри от тези в ръцете ми :lol: :drinkers: Никога не бях ходил на този язивир и за първи път мисля,че се предствих доволно.Колегите и те хванаха доста. Не си мислете,че дава постоянно така,защото в събота бяхме пак и положението не беше същото изобщо.
Изображение
Колега и вие ли на дъно ги вадихте , и аз хванах доста там но само на дъно , не знаеш ли каде има по далбико място и да ги ловиме на плувка
koki484
новобранец
новобранец

Мнение от koki484 »

stan4o__vd написа:Колеги на Звънарци не е ли арендован водоема??? Някой ходил ли е и ако може малко инфо ще сам много благодарен :?: :?: :drinkers:
Аз до колкото сам чувал от познат , язовира от тази година е свободен за риболов само срещу Билет, миналата година имасхе много малки шарани от около 100 300 грама , имало и по големи но аз така и не хванах , тзи година може да са пораснали , Казаха ми 4е излизали до 1- 1,5 кг , но трябва да се провери
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

K.KOLEV79 написа: Преди селото в дясно ако идваш от Русе,след лозята има черен път ,тръгваш по него и долу в ниското в ляво ще го видиш,не си мисли че ще видиш нещо голямо,малко мирко язовирче :D ,но за сметка на това който му разбира си прави риболов добър.
200-250м преди табелата за Щръклево, има един бор точно на разклона (единствения бор който е там няма как да го сбъркаш) :)
Може и по друг път: влизаш в Щръклево, стигаш до кръстовището с газстанцията...на ляво се излиза на варненския път, а като завиеш надясно и караш само на право , излизаш от селото и в дясно ти се пада гьола....само да знаете, че сянката е дефицитна (на 2-3 места я има) като портокали по байтошово време :) :)
Weekend-a пак съм там...заплюл съм си едно по-труднодостъпно място, баш у голямата тръстика :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”