Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Желязковец до Разград
Модератор: sapuna
яз.Желязковец до Разград
Здравейте Колеги!
Може ли някой да ми каже какво е положението с язовира? Прегледах нета и ....нищо.Някоя друга стара тема,несвързана с риболов.Функционира ли ,свободен или платен е , има ли въобще риба и т.н. Благодаря предварително
Може ли някой да ми каже какво е положението с язовира? Прегледах нета и ....нищо.Някоя друга стара тема,несвързана с риболов.Функционира ли ,свободен или платен е , има ли въобще риба и т.н. Благодаря предварително
-
- научил се да хвърля
Re: яз.Желязковец до Разград
Язовирът е частен и доколкото знам не е пуснат за риболов, бил той и платен. Можеш да ловиш само ако познаваш собственика или някой друг който го познава те вкара. А за рибата- много каракуда, ама наистина много. Явно не я хранят рибата добре, щото там за пръв път хванах таранка на рибка- толкова беше прегладняла горката/ идеята ми беше да избегна таранката, на всякаква друга стръв само таранка се лови, но уви- и на рибката удари/. И ако някой ме обвини, че си измислям- имам свидетел. Последният не беше изненадан от този факт- просто рибата само дето на гола кука не налиташе. В язовира има и шаран, който по мои изчисления трябва да е прехвърлил 1, 5 кг граница, но се лови трудно поради гореописаното. Иначе тогава колегата хвана няколко по около 800 гр- кило- замяташе успоредно на брега и стръвта с оловото падаше на около 50 см до метър от самия бряг. Риба навътре нямаше, колкото и да се силя да хвърлям дънни колкото се може по- далеч- всичко щъкаше около брега. Има и амур, но той е все още малък за размерите си- може би около кило и нещо да е. Казват че имало щука и сом- не съм видял, на мрежи като че ли бяха изкарали един около трите килограма, но последните ако ги има, са в много малка популация. Това е.
Re: яз.Желязковец до Разград
Благодаря Колега!
Междувременно решихме да отидем на Одринци и не съжалявам.Шаранчета ,таранки , бабушки и един Костур на царевица.Това беше голямата изненада.Може би някоя риба е лапнала царевичката ,а той нея.Поздрави!
Междувременно решихме да отидем на Одринци и не съжалявам.Шаранчета ,таранки , бабушки и един Костур на царевица.Това беше голямата изненада.Може би някоя риба е лапнала царевичката ,а той нея.Поздрави!