Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

РЕКА ЯНТРА
Модератор: Paublo_Eskobar
РЕКА ЯНТРА
Преди час се прибрах от риболов по река Янтра в района на Новград и Кривина. От известно време риболовствам по различни участъци и наблюдавам развитие на улова. Миналата седмица освен уклей нищо не побутваше. На блесни и воблер също. Хищника обаче гонеше блесните, но не захапва. Тази вечер вече нещата са различни. На въртяща блесна - 2 скобара над килограм и щука, която не можах да претегля, по обясними причини....просто си взе блесната и ми помаха с опашка - хубав екземпляр бе. Привечер, на подходяща захранка започнаха да се обаждат скобари, платики, червеноперки. Всички от различен калибър, само скобарите с размер на бирена бутилка. Надявам се причината да е в захлаждането на времето и покачването на нивото на река Дунав. Опитвайте вече и на слука.
Re: РЕКА ЯНТРА
извинете, на блесната улових 2 распера...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
и аз ходя по тия местак колега но тази година никва слука от Свищов ли си 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
да, от Свищов съм колега....по принцип по Янтра ходя само да въртя блесните, късно есен...и тази година отново това правя, но реших да взема другите такъми и така от една седмица насам следя нещата. Причината е, че по Дунав нищо няма...местата се промениха...там където преди години имаше шарански места, вече не е същото...а и токаджиите май са в повече вече(((....иначе от ИАРАК проверяват наличност на билети..дори и с полиция..
- begleca_sv
- кандидат преподавател
предната седмица ходих на кривина на гиоловете там за щука извадиха пред мене цяла мрежа наглите съвсем по светло с некав джип и незнаех на коий да звънна и кой ли щеше да ми обърне внимание 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
там се води русенска област вече видях телефони но на дали от Русе някой ще се заръгне за некав гиол на с.Кривина бесрамници мрежа да пускат в тая локва нямам думи 

дано някой от агенцията по рибарство и аквакултури чете форумите и да попита местните инспектори какво се случва в района на Свищов и русенските села покрай река Янтра....не знам русенските инспектори какви са, но свищовските са ни ясни...нали има една приказка...за кокошка няма прошка, а за кон-няма закон...така си е от край време...няма социализъм, няма демокрация...поне природата около нашите водоеми е все още непокътната...диво и спокойно е...да се надяваме на късмет и слука...и добро настроение...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
така е но като видя такива алчни и долни бракониери ми развалят настроението отивам да кисна цял ден за 1 2 щуки а оня вади пълна мрежа с риба а ти сиг знаеш гиола колко е голям
за месец няма да остане щука там ако продължават некав държал земи по селото прави се на клечка да му исъхнат рацете дано

- stefan4etoo
- сериозен играч
званкате на 112 ,така има по голяма вероятност до дойде някой.задействат се повече институции и всеки гледа да си върже гащите
янтра продължава да дава....верно дребосък е, уклей, платика, червеноперка, скобар....прави се количество....резултати има късно след обяд и привечер...с подходящо подхранване, разбира се...
.....хищника обаче вчера бе мързелив...дали заради вятъра или заради нещо друго, но не бе активен...

Колега Nikoiliev, сигурен ли си, че става въпрос за скобар а не за морунаж.
Не съм виждал там да се хваща скобар.
Не съм виждал там да се хваща скобар.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
рибата се пораздвижи на Янтра 

- Прикачени файлове
-
- SL380153 (816 x 612).jpg (161.01 KiB) Преглеждано 1011 пъти
Каква стръв изпозлва, място как избра, каква захранка си използвал, ето такива неща ще е интересно ако споделиш ... 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
без захранка просто рибата се виждаше в плиткажите мятах и кълвеше на бял червей