Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Обади ми се,имам няколко воблера за подаряване.Ходя да ловя по р. Вит около Плевен .Ако това помага .
Тел. номер на лични.
Поздрави !
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
къца - кълве написа:Здравейте!Аз ловя само на воблер предимно на Огоста.В събота 20.08.2011г.срещнах две момчета от Враца на Огоста.Искам да им кажа,че съм впечатлен от уменията им и усета да откриват клена.Там където беше нагазил доста клен съм извадил и една мрена 600 гр.което не е обичайно за Огоста.Този ден беше слаба активността на клена.Това дето бях хванал се беше доближило твърде близо до воблера и куката го закачи от външната страна на устата.След това хванах още два дребосъка които пуснах и още едно като първото,но на задната кука.Когато е активен клена атакува корема и удоволствието е пълно.

И ние останахме изумени от теб и твоите ворбели

- къца - кълве
- сериозен играч
Здравейте!Знам,че много запалените по спининга обикалят реките.На 10.09.11г.загубих една кутия с 15-16 воблера къца-кълве на Огоста Громшин.Бях във водата и не съм забелязал кога се е измъкнала от джоба.Оглеждайте се от Громшин надолу до Дунава в отпадъците които изхвърля реката. До вчера реката не беше вдигала нивото.Кутийката горе-долу е 12 на 15 см и се пълни с вода воблерите са плаващи ще се радвам ако някой я намери.Да ги смята като подарък от мен 

-
- кандидат преподавател
Няма да се плашиш
За последната ми част от отпуска от 12.09.до вчера-26.09.,посях два "Екогиъра",едно "Йо-Дзури",един "Понтон" и още три "Дайва тийм",няма да споменавам броя и вида на блесните и клатуните.Ама,майната им,бал съм ги в парите -станаха чудни риболови,с такива кефалища,че още ми се разтреперват мартинките,кат се сетя.Нали важното е тръпката и релакса,не търсим икономическа рентабилност 

- къца - кълве
- сериозен играч
Прав си ! Живота е кратък а удоволствията малко.INCUBUS написа:Няма да се плашишЗа последната ми част от отпуска от 12.09.до вчера-26.09.,посях два "Екогиъра",едно "Йо-Дзури",един "Понтон" и още три "Дайва тийм",няма да споменавам броя и вида на блесните и клатуните.Ама,майната им,бал съм ги в парите -станаха чудни риболови,с такива кефалища,че още ми се разтреперват мартинките,кат се сетя.Нали важното е тръпката и релакса,не търсим икономическа рентабилност

- къца - кълве
- сериозен играч
Сигурно не ме разбираш не се ядосвам,че съм загубил воблерите.Искам да обърна внимание на хората които ходят по Огоста дано някой да ги намери.Воблерите са мое производство.Не ,че не ми струват пари,но имам много от тях.Вие знаете какво удоволствие е да ловиш на воблер.Когато този воблер е създаден от твоите ръце удоволствието се удвоява.А когато непознат човек ги поставя сред най-уловистите не може да се опише! Искам да благодаря на всички които избраха " КЪЦА - КЪЛВЕ". И особено на онези които имат финансова възможност, и имат богата колекция от всякакви воблери,но купуват моите не защото са евтини,а защото ловят.INCUBUS написа:Няма да се плашишЗа последната ми част от отпуска от 12.09.до вчера-26.09.,посях два "Екогиъра",едно "Йо-Дзури",един "Понтон" и още три "Дайва тийм",няма да споменавам броя и вида на блесните и клатуните.Ама,майната им,бал съм ги в парите -станаха чудни риболови,с такива кефалища,че още ми се разтреперват мартинките,кат се сетя.Нали важното е тръпката и релакса,не търсим икономическа рентабилност
- Vid
- кандидат преподавател
Направо се шашнах от клипчетата - как ги вадиш тези маломерки с тази сомска въдица.
Иначе добре играят воблерите. Успех с продажбите...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Нали знаеш,че не става по поръчка.Ако ставаше щях да поръчам големите кленове когато има човек да ме снима.Благодаря за оценката !Vid написа:Направо се шашнах от клипчетата - как ги вадиш тези маломерки с тази сомска въдица.
-
- кандидат преподавател
къца-кълве,наистина не бях разбрал,че си правиш сам воблерите.Браво,моите уважения,дори и само за това,че съм "вързан в ръцете"и не мога сам да си направя /поправя/нищо.И за да не си останем само с чесане на езиците,дай ми на ЛС някакви координати,например като за пощенски запис,да ти пратя на първо време 50 лева за няколко/в смисъл,че ти определяш бройката според разценките ти/кефалски твои творения.
- къца - кълве
- сериозен играч
Опитвам се да направя нещо.Много е трудно.Приемам всякаква критика,и се опитвам да променям нещата към по-добро.sandista написа:къца - кълве написа:Здравейте!Аз ловя само на воблер предимно на Огоста.В събота 20.08.2011г.срещнах две момчета от Враца на Огоста.Искам да им кажа,че съм впечатлен от уменията им и усета да откриват клена.Там където беше нагазил доста клен съм извадил и една мрена 600 гр.което не е обичайно за Огоста.Този ден беше слаба активността на клена.Това дето бях хванал се беше доближило твърде близо до воблера и куката го закачи от външната страна на устата.След това хванах още два дребосъка които пуснах и още едно като първото,но на задната кука.Когато е активен клена атакува корема и удоволствието е пълно.![]()
- къца - кълве
- сериозен играч
Видях козела !sandista написа:къца - кълве написа:Здравейте!Аз ловя само на воблер предимно на Огоста.В събота 20.08.2011г.срещнах две момчета от Враца на Огоста.Искам да им кажа,че съм впечатлен от уменията им и усета да откриват клена.Там където беше нагазил доста клен съм извадил и една мрена 600 гр.което не е обичайно за Огоста.Този ден беше слаба активността на клена.Това дето бях хванал се беше доближило твърде близо до воблера и куката го закачи от външната страна на устата.След това хванах още два дребосъка които пуснах и още едно като първото,но на задната кука.Когато е активен клена атакува корема и удоволствието е пълно.![]()

- къца - кълве
- сериозен играч
Не мога да пускам Л.С.Ако искаш да се свържем направи си поща.Моята е:INCUBUS написа:къца-кълве,наистина не бях разбрал,че си правиш сам воблерите.Браво,моите уважения,дори и само за това,че съм "вързан в ръцете"и не мога сам да си направя /поправя/нищо.И за да не си останем само с чесане на езиците,дай ми на ЛС някакви координати,например като за пощенски запис,да ти пратя на първо време 50 лева за няколко/в смисъл,че ти определяш бройката според разценките ти/кефалски твои творения.
. krastostefanov@abv.bg
- къца - кълве
- сериозен играч
Здравейте ! В неделя 06.11.2011 г.Намерих малко време и се разходих до Огоста.От 12,00 часа на обяд до 13,30 хванах един клен 500 гр и един 300 гр. имах и един удар.На воблер жабка.Един пич ги скубеше на бял.Маломерни,но много.Водата беше ниска и бистра.
Здравейте колеги! И аз съм риболовец от около 20 год. Искам и аз да ви споделя един начин за хващане на кефал, само се надявам да се използва от добросъвестни риболовци и маломерните рибки да се пускат
Та какво правя аз:
1. Един телескоп 3 метра;
2. влакно 0.10-0.12 (основно)
3. повод без вирбел или клуп а с директно изнаждане 0.06-0.08мм
4. малко перце от врабче или гълъб с тънки силиконови шлаувки
5. има едни куки с ушенце и на опашката 2 контри (като най уловисти са кафевите на цвят) 8-10№
Цялата линия е колкото телескопа. Перцето слагам на около 40-60см от куката. Имам си кутийка за мухи. Пълня я с скакалчета, обувам си цвичките за газене, вземам си един малък къс кеп с мен и живарника, паля си циграта и влизам да се разхладя покрай островите и надвисналите храсти и върби. И мятам като с мухарка като понякога оставям леко да се изтича, като скакалеца бавно потъва и за това е плувката от перце. Тя е естествена не ги плаши а и често не виждаш удара (а тя ти го показва перфектно). Движа се срещу течението. За около 2 часа се пълни един от металните живарници
))
Естествено пак моля тези които го поробват да пускат маломерната. Бъдете сигурни ще хванете достатъчно. Идеално е и за щурец но ще ви трябват доста. А тръпката на триметровото телескопче да ти се закачи един един килограмов кефал е невероятна.
Наслука

Та какво правя аз:
5. има едни куки с ушенце и на опашката 2 контри (като най уловисти са кафевите на цвят) 8-10№
Цялата линия е колкото телескопа. Перцето слагам на около 40-60см от куката. Имам си кутийка за мухи. Пълня я с скакалчета, обувам си цвичките за газене, вземам си един малък къс кеп с мен и живарника, паля си циграта и влизам да се разхладя покрай островите и надвисналите храсти и върби. И мятам като с мухарка като понякога оставям леко да се изтича, като скакалеца бавно потъва и за това е плувката от перце. Тя е естествена не ги плаши а и често не виждаш удара (а тя ти го показва перфектно). Движа се срещу течението. За около 2 часа се пълни един от металните живарници

Естествено пак моля тези които го поробват да пускат маломерната. Бъдете сигурни ще хванете достатъчно. Идеално е и за щурец но ще ви трябват доста. А тръпката на триметровото телескопче да ти се закачи един един килограмов кефал е невероятна.
Наслука

- къца - кълве
- сериозен играч
Здравей ! Аз също имам такъв стаж.Сигурен съм,че този метод е много резултатен.Малко грубо пипам и не мога да си представя,че с такова влакно ще се справя.dooj написа:Здравейте колеги! И аз съм риболовец от около 20 год. Искам и аз да ви споделя един начин за хващане на кефал, само се надявам да се използва от добросъвестни риболовци и маломерните рибки да се пускат![]()
Та какво правя аз:
Цялата линия е колкото телескопа. Перцето слагам на около 40-60см от куката. Имам си кутийка за мухи. Пълня я с скакалчета, обувам си цвичките за газене, вземам си един малък къс кеп с мен и живарника, паля си циграта и влизам да се разхладя покрай островите и надвисналите храсти и върби. И мятам като с мухарка като понякога оставям леко да се изтича, като скакалеца бавно потъва и за това е плувката от перце. Тя е естествена не ги плаши а и често не виждаш удара (а тя ти го показва перфектно). Движа се срещу течението. За около 2 часа се пълни един от металните живарници))
Наслука![]()
![]()