Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- danev69
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Предполагам за кой сом говори Аксел и смея да твърдя,че ще е невероятен късмет,ако някой успее да го пребори. Тоя сом е подобен на тези зверове,които се вадят на р. Ебро. С тези въдици с които се върти тук за сом,просто няма да има никакъв контрол над рибата.Don4o_62 написа:Дай да го натиснем от две страни да го зборим

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Кузмич
- dreamer
Коце то да я ковне човек, пък след това ако ще и пръта от ръцете да му издърпа.
Да ти настръхне всичкото косъм от адреналин...
Да ти настръхне всичкото косъм от адреналин...

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
ще го преборят с някоя сара сигурно както стана в Дград,
, с въдица гигант на марица трудна работа 

- krokibg
- учете се от него
Иска се сериозен такъм,пръчка,макара и конец !!! Задължително втори човек за помощник и ако се наложи,влизане във водата докато рибата е още далече и да се води правилно.Има варианти,няма невъзможни неща.За местата които са бъкани с такива чудовища,проблема са дърветата под водата,където лежи говедото,а усети ли че е хванат,веднага тръгва натам като товарен влак !!! Случай бол,важното е тези неща да не ни отказват,иска се ходене и проби,това е,които ходи - хваща

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Днес остана малко време и след работа беж на реката. Предвид че от доста дълго време се опитвам да се срещна с някой сом този път се подготвих с по приличен тъкъм – пръчка 2.40м., акция 15-45 гр. макара размер 2000, влакно – монофил на колмик 0.35 мм. И така отивам на уреченото място и започвам да разхождам едно салмо хорнет 6 см. обаче не ще и да откине, активност НУЛА. Сменям с една РАПАЛА Воблер Crankin' Rap 5 см. хвърлям и ….. опа ….. кИхал майна е тия са ме нарочили
. Рибата е около 0.5 кг. И излиза без проблем (много съм отворен с това 0.35
). Странното в случая е че хич не се посрами от стоманения повод но глада какво не прави. Почна да се свечерява и на около 50 метра от мен до едни паднали дървета в голямото течение се почва едно бухане …. И кво да си помисли човек .. дядо сом е дошъл да вечеря
. Придвижвам се като партизанин към мандра и почвам да хвърлям и удар повежда зъъъъъъъ …. Е, тоя сом много малък бе ……
и к’во да видя кефал около 40 см. (реших да го прибера) позачудих се ….. е щом такива гони сома ще да е голям ………
да ама не, след още едно хвърляне и пак кефал, гледам го в очите и му викам: иди да викнеш сома бе келеш….
И цоп във водата хвърлям мятам удър скок и пак кефал нещо почнах да се по изнервям айде и ти да растеш. Почти се стъмни … сега ще дойде и сома …….. да ама нееееее още един кефал закачи се много гадно и нали го вадя без кеп и трябваше да прибера и него
. В това време гледам на около 10 м. от мен нещо се завихри във водата мятам водя и ……….
завихря се щото отдолу има клон. Газене дърпане късане псуване … стана тъмно и се прибрах.

Въй няма ли някой от Пловдив и мене да забере белкем ме научи на спининг. Кланям се на улова и ти завиждам благородно. Искам някой да ми покаже тънкостите бе хора, съвсем сериозен съм. До сега за цяло лято само костур на блесни ... един кефал не съм хванал.
- Vid
- кандидат преподавател
Май че потръгна риболова на Марица. Вчера в района на Димитровград, четири Распера и всички бяха ето от този размер на блесна Аглия №3.

Пляскаха поне два големи распера, от които единия го видях - минимум 3 кг., тъй като бях нагазил по средата на реката и изпляска на метър от мен. Направих какви ли не усилия да уловя някой от големите, но не вземат ни на воблери ни на железа.

Пляскаха поне два големи распера, от които единия го видях - минимум 3 кг., тъй като бях нагазил по средата на реката и изпляска на метър от мен. Направих какви ли не усилия да уловя някой от големите, но не вземат ни на воблери ни на железа.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Щуката тръгна ли или още се чуди?Таз булка арна. 

Щука да искаш в МарицаАтанас Катцарски написа:Щуката тръгна ли или още се чуди

-
- ще става разбирач
Къде бре колега ги трепете тея щуки!? 

-
- ще става разбирач
Аз снощи хванах 1 малко шаранче около 300грама и го пратих да вика дядо му!
Нещо пак не мога да кача снимка.
Нещо пак не мога да кача снимка.

-
- научил се да хвърля
Днес преди обяд имах 2-3 часа свободно време и отскочих до реката.Лових с фидер,водата бе идеална на мястото където ловях.Рибите се влияеха добре от храната и за тиоя свободни часове успях да излъжа ето тия рибки:

-
- ще става разбирач
Браво колега,добър улов си направил!
Аз сега се връщам от канала на стамболийски.
3-4 малки шаранчета(200-300гр) и 5 празни удара понеже блеех и не успях да засека.
Аз сега се връщам от канала на стамболийски.
3-4 малки шаранчета(200-300гр) и 5 празни удара понеже блеех и не успях да засека.

Колеги къде е подходящо да се лови кефал на марица на спининг,около Пловдив.От скоро се захванах с този вид риболов и не съм наясно къде е по подходящо.