Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Стрели - дължини , дебелини , марки
Модератор: nkolev66
Re: Стрели - дължини , дебелини , марки
Булти, пак хубав репортаж и фотки.
Да знаеш, че отдалече те видяхме и обсъдихме с Пламен Арабаджиев. А лодката като минаваше близо до теб ти махнах
Тежко сътезание беше, малко риби ни беше оставил 
Да знаеш, че отдалече те видяхме и обсъдихме с Пламен Арабаджиев. А лодката като минаваше близо до теб ти махнах

-
- новобранец
А бре колега - седим, сметам, мислим, па по едно време гледам - само седим...Булти написа:...теста на стрелата , която Спиър ми изпрати - 135 см на 6,25 мм :
...почти сички риби бяха ударени в края на боя , като въжето ми е дълго 6 метра ...пропадане 0 мм.![]()
![]()
...стрелях без корекции , старата ми 6 мм . стрела биеше долу

Бахмааму и стрела, тва чудо да не е с матор, дагаем, да нема перка на гъзо...?

Ората се изтепаа секакви ролери да измислят, та дано стрелнат на 6 метра, а вие с една стрела им изтрихте сичката гордост, па дагаем...!

...благодаря за положителните отзиви ...
....Гофусе , пропуснал съм шанса да се запознаем на живо в морето и ме е яд малко , но карай , Нептун пак ши нъ събере
...
....а ти Кривоокия , прав си да знаеш - лъжа , да лъжа с единствената цел да напрая реклама на Спиър
...и както сичко написано дотук от мен ...са само лъжи и трикове
...с рекламна цел
...имам си и онлайн магазин за подводна екипировка
...закрепен към форума
...
...но все си мисля , че причината не е в стрелата толкова , а в ластика ...старата стрела биеше долу единствено заради отката ....де изчезна тоз Макари , да ми каже къв ластик ми подари , че вече само такъв ще си купувам....ся на кой ли напрайх реклама

....Гофусе , пропуснал съм шанса да се запознаем на живо в морето и ме е яд малко , но карай , Нептун пак ши нъ събере

....а ти Кривоокия , прав си да знаеш - лъжа , да лъжа с единствената цел да напрая реклама на Спиър

...но все си мисля , че причината не е в стрелата толкова , а в ластика ...старата стрела биеше долу единствено заради отката ....де изчезна тоз Макари , да ми каже къв ластик ми подари , че вече само такъв ще си купувам....ся на кой ли напрайх реклама

...и за да бъда абсолютно точен , ще допълня че въжето със стрелата са 6 метра - демек линията , а аз от бързане съм написал - въже - 6 метра ...не мисля обаче , че един метър или метър и триесе санта са решаващи 

-
- научил се да хвърля
Честито, Булти!
Циклопа е прав за много неща дето разправя, но все пак го е яд. Пардон! - гаа ядд! При тва ако не на форума, то поне не му дреме за форума.
Булти, айде дай малко повече информация за пушката, де! Прайш супер снимки, знам. Жалко, че ни затегна криза, иначе можеше вече много от нас да подплатяват с видео...
ПП
А такъв зарган на ква кука се лови?
Циклопа е прав за много неща дето разправя, но все пак го е яд. Пардон! - гаа ядд! При тва ако не на форума, то поне не му дреме за форума.
Булти, айде дай малко повече информация за пушката, де! Прайш супер снимки, знам. Жалко, че ни затегна криза, иначе можеше вече много от нас да подплатяват с видео...
ПП
А такъв зарган на ква кука се лови?

...Булти, айде дай малко повече информация за пушката, де! ......ми ко да ти кажа брат - стар алуминиев , еднометров Имерсион , дет не си знае годините ...с пластмасови желъди , метални шарнирни тетива и затворена глава
...толкова е очукан , че ме е срам да го покажа
...но въпреки тва още стреля ....че и риба удря понякога
...ай стига толкува гу фалих , че Многоокия ( или Многоликия - в тайнствената тъма на неговия профил , страхливо и завистливо просветват рояк очички и хилави ръчички боязливо и анонимно се протягат към клавиатурата
) пак ще ме обвини че прая реклама ....то човек да гу и страф да похвали нящо ...та по темата ....ако избирате , примерно между стрела 140 см / 6 мм и стрела 135 см / 6,25 мм , бих ви посъветвал втория вариант ...а отде ши си я купите - боли мЪ х...я 

-
- новобранец
Хаахахаха...!!! Ти ме скина от смех, колега!Булти написа:..... Многоокия ( или Многоликия - в тайнствената тъма на неговия профил , страхливо и завистливо просветват рояк очички и хилави ръчички боязливо и анонимно се протягат към клавиатурата)

Смех, смех, ама бробинци ми полазиха по гърбината! Това твойто си е талант, дагаем! Това с тея ръчички и очички у тайнствената тъма как го измисли, акъло не ми го побира. Се едно некъв филм на ужасите, дагаем, бахти и драматурга си се пръкнал! Даже ходих да светнем ламбата, оти ми стана нещо чоглаво у тая призрачна обстановка. Само не разбирам оти иначе принципните админи от години ти подминават разпасаните персонални квалификации, с които обичаш да си дръгнеш уапаното его. Сигурно заради заслуги, оти преди тебе тука е било мъртвило...? На мене не ми пречиш, ама те тека си се чудим...

Иначе и у анонимността има некои плюсове - видиш ли как никой от тия, дето се знаете и се баткосвате тука, не смее явно да се обади и да ти каже какви смелости пишеш, оти веднага ше се разпенявиш и после знаеме какви ги ринеш с лопатето. Даже Терзо, дето най-ги разбира нещата, трае като настъпен каиш. Е, Русалката не издържа да не ти се пусне, ама он сам не знае за чий е у тоа форум - на него от три до триесе метра прав изстрел се му е... гот! И да му кажеш, че си пратил стрелата на 4х100, он па че ти поверва, оти тураш повече чаши от букви по постовете си, а он на това най-се радва. Видиш ли са, че ако не съм аз, другите ше се подхилват и ше си викат: абе мани го Булти, он си е такъв. И така нема да разбереш у каква грешка си!

Иначе не лъжеш, да ме пази Господ, никога нема да те набедим за лъжец! Само малко, как да го кажем по-образно, имаш леееко по-широк, по-дълъг и по-дълбок поглед върху нещата от живота, дагаем... Нека го наречеме за сега въображение - звучи некак си по-изискано, не ли?

Аз обаче за разлика от тебе не съм така непоклатимо уверен у собствената си непогрешимост и допускам и аз нещо да не разбирам. Това и Терзо го допуска даже - аз нищо да не разбирам. не ли? Тогава би требвало с 6.25 стрела и 16-18 мм. ластик верно да си стрелнал на 6 метра без пропадане. Това секи стрелял некога с харпун ше го разбере като 8 метра с пропадане, не ли? Щом и другата ти стрела - 6-цата, е стреляла на 6 м., ама е пропадала, начи направо си уцелил шестица от тотото! Открил си "Тайната на стрелата!" Тогава не мой да се чудиш, ами направо поръчвай една стрела 7.5 мм. По начина, по който се получават нещата при тебе, направо връзвай ново въже 12 метра и пиши новата история на хидродинамиката или направо в целост на харпунджилъка!
Само ше ми е много любопитно дали некой от малкото нормални харпунджии тука ше се наеме да ми обясни на мене, анонимнио гном, затънал у страх, злоба и завист, как така се стреля с еднометров еврохарпун Имерсион, незнаен ластик и стрела 6.25 мм. на 6 метра без пропадане. Не за друго, ами щото на тебе нещо не ти вервам, вуйче...

Ше чекам, па дано не ме изтрият админите - уж никой с нищо не съм обидил. Иначе ше си пукнем у страшни мъки от неразрешенио казус! Мани това, ама колко стрели 6.25 имам... не е истина що зор ше видим, доде ги изядем за наказание, оти мойте сите повече от 3 метра прав бой не ебават да откинат! Ама и верно, че не са от вълшебната партида на Спиър! Затова да умиргът, на ла*на да стават! Ше ги сменям! И ластиците и них, само питай оня агент верно какво ти е дал човеко – важно е...

P.S. Тука требе обаче да отбележим нещо, дето по-горе го пропуснах - има възможност колегата да е приложил онея тайнствени сили, които владее и с които кара попчетата да му се гласат като за снимка пред харпуна. С теа сили може да си праща стрелите къде си сака. Тогава масовото превъоръжаване на публиката със стрели 6.25 мм. ше бъде всуе, ако не почнете повсеместни практики по йога и медитация!

- Jack Daniels
- разбира нещата
Синеоки, да взема аз да те светна. Ти не допускаш ли че може да се стреля и вертикално надолу 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Нека и аз да се обадя. Вчера пробвах новите ластици 17,5 на Праймлайм. Монтирах ги на Патоса ми Про90. Стрелата е 6,25/130. Ластиците са с дължина 27 см което ще рече че са отрязани на коефициент 3,4. Стрелата лети право и много добре и разпъва три дължини корда и въже около метър и половина. Пропада чак в края на боя. Въпреки че не видях вчера риба и не взех нищо , останах доволен от ластиците.
Пашата обича смелите.
....P.S. Тука требе обаче да отбележим нещо, дето по-горе го пропуснах - има възможност колегата да е приложил онея тайнствени сили, които владее и с които кара попчетата да му се гласат като за снимка пред харпуна. С теа сили може да си праща стрелите къде си сака. Тогава масовото превъоръжаване на публиката със стрели 6.25 мм. ше бъде всуе, ако не почнете повсеместни практики по йога и медитация! ....
...Многоокия , ще се повторя - 6мм стрела не пропадаше а биеше долу - заради отката , биеше долу и на съвсем близки дистанции
...при по дебелата стрела явно отката има по слабо влияние и си стрелях без корекции ....него ден на пробите бях на Мириус , водата бе бистра и рибата доколкото я имаше държеше дистанция...зарганите и платерината оставаха на стрелата - не на въжето - колко мислиш е дебел един зарган ...от сичките ти писания и неверия почва да ми се струва , че опита ти като харпунист не е особено голям
....дай някой път да отидем да стреляме заедно и да се убедиш в нещата които пиша ...

...Многоокия , ще се повторя - 6мм стрела не пропадаше а биеше долу - заради отката , биеше долу и на съвсем близки дистанции

....може да се окаже , че и моите ластици са Срамлайн , както ги нарече някой
...колегата Макари ми ги подари специално за да стрелям в студена вода по време на пролетната миграция , щото моите от студеното ставаха ужасно твърди и плюеха стрелата...още тогава си имаха лек дефект , но вече две години си стрелят ...досега с толкуз пъргав ластик не съм стрелял , па нека да имам въображение
....аре ве , ко стана с тос Макари , де изчезна

Стрелата лети право и много добре и разпъва три дължини корда и въже около метър и половина. Пропада чак в края на боя.....три дължини се равняват на 6 метра приблизително + 1, 5 метра въже ....
...Барета и ти , като мен имаш голямо въображение ...

-
- новобранец
Уууупсссс...Булти написа:...три дължини се равняват на 6 метра приблизително + 1, 5 метра въже...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Личи си кой е завършил бургаската математическа гимназия! То си требе и диплома, и акъл, па и много опит у морето та да моеш да сметнеш, че 3 х 90 санта прави 6 метра! И още 1.50 въже от макарата, станаа 7.50. Като се земе у предвид и че макарата е потенциално затегната, демек - требе усилие да пусне въжето да се размота, сметай, че с развързана стрела на Баретата пушката млати на 10 метра секак си, па може и на повече!
Извинявам се Булти, прав си бил!

Твоя харпун не е калашник като на Баретата, ама поне на 8 м. праща одма! Сега питах един познат и он така каза - 90-100 см. ластичен еврохарпун ако не праща на 8 м. минимум, сери се на него и го осучи на търговецо около шията!
А яз отивам да скълцам с чуко сичко - и стрели, и харпуни, оти толкос годин на маймуна они мене да ме прават, па и сега у форумо да се излагам като кифла!

...според мен :
1. първата дължина на харпуна ( да речем за 1 метър харпун да смятам - ти мой си кифла , пък азе съм прост къту геврек

2 . ако са две дължини , начи + още 2м и стават 5
3. ако са три дължини : +2 и стават 7 м
4. + 1,5 метра въже = 8,5
5. + дължината на стрелата , линията става дълга 9,8 метра

...бе най добре Баретата да каже колко метра му е въжето

...а като стрелях преди със старата стрела и съм бил с въже три метра в мътната вода , въпреки амортисьора , линията ми след 20тина изстрела се късаше от силата на стрелата , дори в края на боя , ако не уцелех ( а тва се случваше рядко ) стрелата ми дърпаше ръката със сила ...колега не се засягай , но явно не си стрелял с подобни ластици , изобщо си нямаш представа за кво си говорим , струва ми се