Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
ако можеш да намериш опитай с череши и то на фидер...
- Whassup
- ще става разбирач
Череши няма откъде да намеря, става ли на джанка 

-
- и господ не е толокова добър
Това с череши, джанки, черници е вярно, но за определени места, когато над реката има плодни дръвчета и плодовете падат в тях, то кефала свиква да ги хапва, но има реки, където никога няма да клъвне на такава стръв 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Whassup
- ще става разбирач
Благодаря, че ми каза, аз иначе още щях да продължавам да си хвърлям като малоумен на плодове 

-
- ще става разбирач
Дава и на свинско филе с подправкил
Сега сериоэно-може ли да хвърлям стара царевица,както при шарана?

Сега сериоэно-може ли да хвърлям стара царевица,както при шарана?
-
- научил се да хвърля
Парче от уклей!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Малките са всеядни и лакоми.
Да излъжеш големите,по добре без захранка,те са по предпазливи .
Като при шарана и повечето риби.
Аз там съм пораснал...
Има едно риболовно правило за всяка риба: Всяка захранка трябва да съдържа тези компоненти, които съдържа и стръвта за съответния вид риба. За клена - зависи от сезона, насекомите около водоема, естествената храна във водоема. За всеки водоем си има нюанси.Та опитай се да ги наблюдаваш кленчетата на дадения водоем, разрови камъните, за да видиш какви личинки и животинки има, наблюдавай и какви насекоми летят. Обикновено, това е най-добрата стръв и захранка. Добави малко жито, бял, царевичка. Успехbobo_33333 написа:Малките са всеядни и лакоми.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Привет и от мен
Виж някъде по форума четох за следният тип хранене, трака взимаш една консерва от копърка примерно или нещо малко по дълоко и слагаш парче месо свинско примерно но не много голямо в него, после там дето ти е местото дето ловиш провери дали има надвиснали дървета клони по точно и по някъкъв начин се опитай да закрепиш консервата или кутишката в която си сложил месото над водата тоест на някой клон. Мухите ще наплюят месото и от там ще изникнат ели червеи и сам се сещаш,когато почнат да излизат ще падат в водата, така ще имаш едно местенце дето ''постоянно'' ще ти е захранено ако мога така да напиша.Малка незаележима плувка задължително не слагаи тупани, ако нямаш, някоя плувка от 0.6 я режеш такла че да остане място колкото да нанижеш един два шлауха най много тоест оставяш и 3 4 см от долу съвсем незаележима трява да е плувката.
От там на таък знаеш какво да праикаш, айде от мене толкова ти си натам .
Салюудос де еспания
Viva la pesca viva Bulgaria

От там на таък знаеш какво да праикаш, айде от мене толкова ти си натам .
Салюудос де еспания
Viva la pesca viva Bulgaria
Атанас Катцарски написа:Эдравейте колеги,искам да ви попитам эа подходяща эахранка эа кефал на река!?
Такава която не събира дребосък или поне по-малко.
Няма такава , защото при улова на клен на река по-важно е вида стръв,сезона и времето . На зазоряване или привечер дава най-много без каквато и да е било захранка ! Говоря за горното течение на реките , а не за стоящи води и бавни течения , където като стреляш с прашка бели червеи има ефект ! Наистина е най-добре да се наблюдава реката и като се виждат речните кефали да се прецени , дали да се ловят на леко или на спининг . Аз например един ден през август реших , че на воблер и блесна няма начин да не хвана кленче , ама не ,само излизат изпод подмола отдолу , гонят блесната и обратно в убежището без никакво чукване ! Поне разбрах, че вира държи риби ,после на свечеряване турнах на кука №8 , на леко ,една глава от пръскач и си хванах добро кленче ,като тия , дето ги ловяхме ,като бяхме деца с ръце в барата под воденицата

Колеги,ще споделя и моят начин за риболов на клен,който работи когато рибите са много предпазливи.Намирам си един голям гьол със слабо течение,монтирам на основното влакно малка плувчица,тънък повод и кука,на която закачам скакалец от ливадите наоколо(най-добри резултати има със зелените скакалци).Мятам въдицата в по-спокоен участък без течение,слагам я на стойката и се отдалечавам на такова разстояние,че рибите да не ме виждат.Когато кленът захапе кълването се отчита на върха на въдицата и след засечка кленът се озовава на брега.
П.п.:Ако опитваш моя метод си вземи надеждна стойка,за да не останеш без въдица.

П.п.:Ако опитваш моя метод си вземи надеждна стойка,за да не останеш без въдица.

-
- научил се да хвърля
На мен ли така ми се струва,но темата е за захранка за кефал,а не за стръв.Кефала си иска яко лепен бял,кус кус и захранка Cavedano / аромат на сирене/.Друго с което успешно може да захранваш е варената замразена царевица,продават я в BILLA,METRO и т.н.
Имаш много здраве от мен , иди и лови речни кефали или балкански пъстърви по горните течения на всички реки в България с някаква си "захранка" или "лепени червеи "плувката2006 написа:На мен ли така ми се струва,но темата е за захранка за кефал,а не за стръв.Кефала си иска яко лепен бял,кус кус и захранка Cavedano / аромат на сирене/.Друго с което успешно може да захранваш е варената замразена царевица,продават я в BILLA,METRO и т.н.

После директно си го пускам в реката , щото кленове не ям !
-
- научил се да хвърля
Trias,кой ти говори за горни течения бе,Кацарски е от Пловдив,да не хукне да се катери по върховете за тоя кефал.Ти ако ходиш по горните течения ,ние го ловим в средните 
И преведи израза" Кратуна от беловар"

И преведи израза" Кратуна от беловар"

-
- кандидат преподавател
плувката2006,бе той Кацарски е в Пловдив,ама постоянно пита я за "Антона"я за "Кърджали",които ич не са нископланински.От къде знаеш,че кефалите ще ги търси само в Марица?А по високите реки,където също има убави кефалища,наистина всякакъв вид захранка има толкова значение,колкото презерватив за импотентния