Пазаруване и доставка от ebay

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Пазаруване и доставка от ebay

Мнение от dunavski »

CrossFire написа:
dunavski написа: Сега трябва ли специално да си вадя кредитна карта.
Аз съм с дебитна карта Visa Elektron на ПИБ и всичко е ОК - нама такси за поддръжка и извлечения.
Имам спомен, че с картите на ОББ(може и да бъркам банката) не се получава.
И аз съм с Visa Elektron само че на Експрес банк.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Дебитната ти карта явно е с приложение само за вътрешният пазар а не международна , за това не можеш да я регнеш . При Visa Elektron съществуват и двата варианта без значение от банката .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Еееее като ми преведоха заплатата :lol: :lol: :lol: и работата стана с регистрацията ..... просто е трябвало да имам пари в картата за да ми могат да удържат 1.5 евро. Сега трябва да намеря някакъв код за валидизация и май ще трябва да ходя до банката за да ми направят справка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

Трябва да отидеш до банката и да си направиш извлечение от сметката - на края на редчето дето ти пише, че са ти удържали еврото има четири цифри - те са кода! Става и ако имаш електронно банкиране - правиш си справка и си готов - без да ходиш до банката!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Вече всичко е ок !!! Имам рег. сметка в ПейПол, че даже ми върнаха и 1,50 хеврото.
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Айде сега вече светът , на добрите стоки , на прилични цени е пред теб :D

Павел Иванов
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Искам да питам как стоят нещата с доставки извън ЕС, примерно от САЩ или Малайзия. Гледам, че има доста добри макрета на Дайва на хубва цена, но незнам дали няма да се оскъпят прекалено през митницата.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ще трябва да платиш ДДС върху платената сума.

Има вариант да се разбереш с продавача на маркира по-ниска от реланта стойност и така да спестиш разходи. За повечето жълтури е удоволствие да го направят. :D
Ако продавача е бял в бяла държава ще ти откаже, но от опит глава не боли.

В наща митница са се изхитрили и искат документ за плащането, най-често е-маил от пейпал, но когато го разпечетваш текста подлежи на "ремонт". Стига да знаеш, какво е маркирал продавача нямаш проблеми.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

За стоки под 35 евро (за цифрата не съм 100% сигурен - провери митницата) няма никакъв проблем пристигат направо на пощата! Аз съм пазарувал предимно дребни неща, воблери, акумулаторни батерии и др. сина флашки, МР3 плеари, жената разни дрънкулки и си пристигат в града ни в пощата без никой да ми е искал нищо! Жълтурите правят и др. гявулък - почти винаги на опаковката е отбелязано, че е подарък за да не се обмитява! Др. гяволък е, че при по-скъпа стока една част от цената прехвърлят в шипинга, за да си под сумата за обмитяване!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За стоки под 15 евро , ако са закупени от магазин и пр. и за стоки под 45 евро от частно лице . 35 евро като вариант го няма :wink: В Ибейката много от селерите са магазини и съответно се плаща ДДС над 15 евро като в случаят ако цената е 16 евро ( примерно ) , а шипинга 45 евро , си цакаш ДДС върху 61 евра . Виж във варианта стоката 14.50 еврака а шипинга 150 евра , не цакаш нищо и тъй :D При стоки над 150 евра себестойност освен ДДС си плащаш и мито и тъй .

Павел Иванов
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Колеги,
Има ли желаещ за си разделим по 150 ярда или желаещи за по 100 ярда от това влакно http://www.ebay.com/itm/Daiwa-SAMURAI-B ... 3f0492aa60

Поръчал съм си го, но ми се струва, че ще ми е в повечко 300 ярда.
Аватар
dan4o1914
новобранец
новобранец

Мнение от dan4o1914 »

Лично аз съм доволен от ebay
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

До сега си пазарувах без проблем всякакви неща и нямаше данък нямаше нищо но последните два пъти ме ме опънаха общо с 50лв.Първият път върху 47 долара като ми сложиха и транспорт в рамките на Бълагария,втория върху 24 ,засякоха ли ме кво ли незнам,но ако трябва да им кеширам и на тях няма сметка никаква.Ще пробвам още един път и ако ме обрулят пак се отказвам.Става дума за дреболийки воблери куки,рибарски аксесоари и тн
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Как мога да търся само стоки, които могат да се заплатят с Moneybookers? Имам сметка с маса пари там, а имам много неприятни впечатления от Paypal.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ако пазаруваш от УС или азиатско / австралийските селери то варианта Moneybookers е тотално пренебрегнат и по-скоро да те отлюспят . Инак вариантите са два - или питаш всеки селер от който си решил да си закупиш каквото и да било дали приема Moneybookers , или четеш какво е обявил че приема самият селер . В 98% от случаите извън Германия и Австрия обикновено основното плащане е през PayРal . Какви са ти неприятните впечатления от PayРal :roll:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”