Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Любопитният толстолоб
Любопитният толстолоб
Здравейте, колеги! Досега не съм бил сред авторите, а са Можемо сред читателите на темите и форума. Може би, защото нищо свръхестествено не ми се е случвало. До онзи ден на наскоро пуснатия за спортен риболов яз Конуш. На два пъти закачих, по-точно толстолоби се закачиха по своя воля на единична кука със зърно мека царевица. Стръвта пусках на майтап на 20-30 см дълбочина, защото се поуморих да вадя килограмови шарани и търсех малко отдих. Толстолобите, които както и шараните, са много на гъсто- Не лапат зърното, а го побутват с муцуна ...и в един момент "хукват" и се закачат. Лесно ми късаха, защото кордата ми бе 18 -йка., а тези торпеда са по над 5-6 кг. Обяснете, ако ви се е случвало.
Иначе за шараните няма проблеми - малко по-твърда и едра захранка и започваш да скубеш. С по-голяма кука се спасих от дребосъка и изброих някъде над 30 вадения на хубави рибоци. За вкусовите качества на шарана да не говоря, хранят го само със зърно.
Иначе за шараните няма проблеми - малко по-твърда и едра захранка и започваш да скубеш. С по-голяма кука се спасих от дребосъка и изброих някъде над 30 вадения на хубави рибоци. За вкусовите качества на шарана да не говоря, хранят го само със зърно.
Re: Любопитният толстолоб
Все пак не лошо начало, колегаvaltod1 написа: Може би, защото нищо свръхестествено не ми се е случвало..

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- CERRUTI
- сериозен играч
Е ти страшен съвет му даде......точно това,не трябва да правиш колега!!!Снимай рибите,споделяй и до там!!!naskobo написа:Вземи си едно фото, снимай хубави местенца и рибки и ги споделяй във форума
За целенасочено търсене на толупи метода можеш да го намериш във форума....или ако не ти е ясно пиши ми ЛС и ще ти кажа!

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
И на мен ми се случи същото само че толстолобите бяха на 3 метра от нас и бяха към15-20 и много големи
само мястото няма да спомена 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Бисо
- сериозен играч
valtod1 написа: До онзи ден на наскоро пуснатия за спортен риболов яз Конуш. . , .....защото се поуморих да вадя килограмови шарани и търсех малко отдих..... Толстолобите, които както и шараните, са много на гъсто- ...... За вкусовите качества на шарана да не говоря, хранят го само със зърно.......

Като се напъваш,да праиш реклама на гйола,поне де беше казал къде се намира....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
........ и нещо като условия за риболов ........Бисо написа:

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Яз. Конуш е на 15 км. североизточно от Асеновград.
Таксата е 5 лв.
Шаран и амур се заплаща на кг./ 5 лв.
За толостолоба нямам инфо.....
Таксата е 5 лв.
Шаран и амур се заплаща на кг./ 5 лв.
За толостолоба нямам инфо.....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- pacho109
- сериозен играч
Асеновград-Козаново-разклона за Избегли-самото Избегли-Конуш,покрай църквата,селскостопанския двор ,гробищата и си на язовираБисо написа:valtod1 написа: До онзи ден на наскоро пуснатия за спортен риболов яз Конуш. . , .....защото се поуморих да вадя килограмови шарани и търсех малко отдих..... Толстолобите, които както и шараните, са много на гъсто- ...... За вкусовите качества на шарана да не говоря, хранят го само със зърно.......![]()
![]()
![]()
![]()

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Благодаря,колеги!Ще проверя скоро дали наистина са толкова гъсти тия шарани......
Съжалявам, че е прозвучало като напъване - там звукът е друг. Не съм посочил координати на язовира, защото не това беше идеята ми. Просто реших да споделя и аз нещо интересно. Но се убедих, че както край водоемите, така и във форумите има колеги, които знаят какво ти си искал да кажеш или направиш, преди ти самият да си го и помислил. Наслука!