Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

Риболов на праисторически кленове
Модератор: sapuna
- 
				tedo43
- научил се да хвърля 
Re: Риболов на праисторически кленове
Мене по мрените ме няма дано съм бил полезен в горните постове.

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила

Трите мои правила
Вчера бях за риба на реката и намерих едно Вирче пълно с кленове - едрички общо взето.
пробвах на чип чип пробвах с плувка без утежнение и нищо За стръв използвах скакалец бял и торен червеи но нищо кленовете нападаха всичко което плува на повърхността на водата но не и моята стръв
според вас добре ли е да пробвам на кука с стириопор или на нещо друго защото са като пирани 

пробвах на чип чип пробвах с плувка без утежнение и нищо За стръв използвах скакалец бял и торен червеи но нищо кленовете нападаха всичко което плува на повърхността на водата но не и моята стръв
според вас добре ли е да пробвам на кука с стириопор или на нещо друго защото са като пирани

- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
Според мен са те видели или усетили. Тогава дори и да стоят без да бягат, няма да ти ударят на нищо  Тази рекичка ми се струва идеална за ул-риболов. Въдичка 1.70 , воблерче 1-2 грама , монофил 0.16...и пей сърце
 Тази рекичка ми се струва идеална за ул-риболов. Въдичка 1.70 , воблерче 1-2 грама , монофил 0.16...и пей сърце 

Тази рекичка ми се струва идеална за ул-риболов. Въдичка 1.70 , воблерче 1-2 грама , монофил 0.16...и пей сърце
- mitiogt
- ще става разбирач 
с какво влакно беше  

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu

0.18 пиши ми на skype seafish_vdmitiogt написа:с какво влакно беше
- mitiogt
- ще става разбирач 
малка къса плувка, стериопорена, бяла, по-малка дълбочина, по тънко влакно и скакалец, никакви червеи , трябва плувката като падне да имитира падащо насекомо и кефалите да налитат на нея и да се събират, от тва по-добро няма !Sparto написа:0.18 пиши ми на skype seafish_vdmitiogt написа:с какво влакно беше

Слагал съм плувка 0.5гр куки сам сменял от 8 до 18 и поводи по 0.12-0.14 не става нямам  никакъв успех   а пазя много добра тишина днес може да снимам мястото да ви го покажа
 а пазя много добра тишина днес може да снимам мястото да ви го покажа

а пазя много добра тишина днес може да снимам мястото да ви го покажа
 а пазя много добра тишина днес може да снимам мястото да ви го покажа- mitiogt
- ще става разбирач 
щом налита на паднали във водата неща трее да налети и на скакалеца , някъде га бъркаш, по- добре снимай монтажаSparto написа:Слагал съм плувка 0.5гр куки сам сменял от 8 до 18 и поводи по 0.12-0.14 не става нямам никакъв успеха пазя много добра тишина днес може да снимам мястото да ви го покажа

- 
				Станимир Бегов
- разбира нещата 
Намери си храст или дърво ,зад което да се скриеш като мяташ и пази пълна тишина.Видели са те и затуй не ти налитат на стръвта.

- 
				lazo65
- научил се да хвърля 
Колега, до преди месец и аз посещавах една такава "баричка", бъкано с клен и черна мряна, водата бистра - дет се вика можеш да се снимаш с рибата, а тя не ще и не ще. Сменях стръв, монтажи, пробвах сутрин рано и привечер и мисля, че се получи. Пръчката е 2.10м фибростъкло-по дълга не може да се хвърли. Основно 0.14мм, повод 0.10мм дълъг около15см, плувка 0.5-0.6гр неподвижна/най-добре черна/ с издължена долна антена, кука №14 права черна /бялата блести в бистрата вода/.Извий жилото на куката малко в страни.Ползвай оливетка или сачма с дупка/да може да се движи по основното влакно/.Нагласяваш дълбочината така,че тежестта  да лежи на дъното и плувката да е полуизправена.Ако ти носи плувката сложи по-голяма тежест, увеличи разстоянието м/у плувката и тежестта и дръпни плувката в тихото.Линията м/у плувката и тежестта дръж опъната /познава се по това,че плувката започва да се изправя/. За мряната пробвай с мамарци, зеленки, ручейници и бял червей /по 2 броя на куката/. А хитрия клен може и да не ти се вярва но го излъгах на жито съвсем случайно. Хвърлих буквално една шепа.След малко забелязах, че преминаващите над него кленчета се обръщат и взимат по зрънце от дъното.От подмола след известно време започнаха плахо да излизат и по-едри.Всеки следващ път се приближаваха по близо до хвърленото жито. Сложих едно на куката и хвърлих. Получи се. Не знам откъде се взе, разбрах, че е там по бързо заминаващата си плувка. Като съберат житото по дъното хвърли пак.Понеже дистанцията е малка не засичах с макарата а хвърлях и вадех на ръка и тънкото влакно се скъса до водещата ролка. Монтажа е тънък, но и рибата е тарикат. Дори да ти скъса ще знаеш, че си го надхитрил. Дано се получи и при теб. Успех.

И аз обикалях цяло лято една речица пълна с клен, скобар и мряна. И неще. Влязох накрая в един приток да наловя раци, хем да разгоня рибите, да ми се махнат от очите. Размътих, бръкнах под една скала и все едно бръкнах в живарник на щекар! Извадих си 10 мрени, наядох се на мряна и сега спокоен се връщам към спининга.

- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
От написаното разбрахме, че си сит бракониер!Jikosasa написа:И аз обикалях цяло лято една речица пълна с клен, скобар и мряна. И неще. Влязох накрая в един приток да наловя раци, хем да разгоня рибите, да ми се махнат от очите. Размътих, бръкнах под една скала и все едно бръкнах в живарник на щекар! Извадих си 10 мрени, наядох се на мряна и сега спокоен се връщам към спининга.
- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.