Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Видин
Модератор: sapuna
Re: Риболов около Видин
начина който шимано го дават става но това е най бързия начин да го закачиш ликаноса - и на риболов требва да ходиш с една торба от тех -все пак требва да си продават продукцията
. удивително как това нещо намира на какво да се закачи дори и при чисто дъно-ако е воблер понякога е възможмо да го откачиш и спасиш но не и това -няма откачане

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хм, все пак е само с 2 единични куки....да е с тройки - да се закача много, ама аз се надявам, че т'ва лесно ще се води и няма да дава много фира - все пак си е цифромания, ако лесно се затриват...
Надявам се другата седмица да ги тествам.

Надявам се другата седмица да ги тествам.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

ха -ха точно в това е номера че са еденични куки на кевларен конец и се мятат и въртят на всякаде. между другото от неколко години се налага начина и на воблерите да се подменият тройките с еденични на кевларен конец - по добра игра на воблера и по сигурно- аз съм подменил на няколко воблера тройките ама 1-2 сезона ми е малко да се исказвам - но определено е ефикасно
абе да не задръстваме темата? гледам че само ние с теб си пишем-ще ти пратя на лични единия начин за риболов с ликаноси а другите по после след 1-2 дена че ми се отвори малко работа
-
- разбира нещата
Снощи бях на гуджовия за един риболов на светеща плувка.
Отидох някъде към 15.30-16.00, и имаше толкова много народ ,че нямаше място кърфица да хвърлиш.Попитах един човечец кога ще си тръгва и след като заяви ,че е до към 18.30 седнах на сянка и зачаках.Към 18.човека зе да си събира дънните , пак го попитах да се настанявам ли вече, и той каза че няма да му преча да заставм до него , той щял да похвърля още малко с плувката.През цялото време докато чаках всички ловяха само уклей и попчета.
След като почнах да се настанявам, започнаха едни странни погледи(заради уйпа 9.5м),и съответно подмятания от сорта "А то тва ида е дълго пак немое да фърли до там къде требва"
"Абе братче Има ли смисъл от тая сопа за тия дребни платики" и т.н.
Остави това ами бехме 5 човека на расзтояние един от друг на около 4м.Гъч Яко.
Пренебрегнах аз всички изказвания на "професионалистите",и захраних с няколко топки.
Тук последваха нови изказвания,"Абе то цел ден се хрсни тука сега само я плашиш".
След това изказване нарочно стиснах една топка не като портокал а като кокосов орех и я засилих с такава парабола , че при падането измести 10 кубика вода
Без да се обаждам пуснах премерено плувка 1грам,0,12 на 0.10 с Фуна 12 номер.
И нещеш ли след 5 мин платика беше предпочела мойте бели червей пред на "Профитата".
Извадих я с много плясъци та да нема не разбрали за нея.Откачих и в живарника.Обърнах се и запалих цигара а "колегите"се напрайха че не виждат.
Последва серия от 5 -6 добри платики,а за "колегите"имаше само урок който да наблюдават
След като видяха ,че рибата не се плаши от топките ,се започна една такава бомбардировка в водата ,че ако ще и китове да има и те ,че избегат.
Малко затишие и след това нова серийка и пак само при мен.Всички се отказаха и си тръгнаха към 20 ч.
До към 22 се ловаха риби като след всяко подхвърлане на стиска храна излизаха по 2 -3 бройки ,последвано от известно затишие , и после пак.След 22ч напълно спря и към 23.си тръгнах.
Като цяло бяха дребни ама с тия разбирачи около теб кефа е ненормален...

И една изненада...

На вниманието на Киро:
Уклей има в изобилие, но хищник не подгони нито веднъж.
Отидох някъде към 15.30-16.00, и имаше толкова много народ ,че нямаше място кърфица да хвърлиш.Попитах един човечец кога ще си тръгва и след като заяви ,че е до към 18.30 седнах на сянка и зачаках.Към 18.човека зе да си събира дънните , пак го попитах да се настанявам ли вече, и той каза че няма да му преча да заставм до него , той щял да похвърля още малко с плувката.През цялото време докато чаках всички ловяха само уклей и попчета.
След като почнах да се настанявам, започнаха едни странни погледи(заради уйпа 9.5м),и съответно подмятания от сорта "А то тва ида е дълго пак немое да фърли до там къде требва"
"Абе братче Има ли смисъл от тая сопа за тия дребни платики" и т.н.
Остави това ами бехме 5 човека на расзтояние един от друг на около 4м.Гъч Яко.
Пренебрегнах аз всички изказвания на "професионалистите",и захраних с няколко топки.
Тук последваха нови изказвания,"Абе то цел ден се хрсни тука сега само я плашиш".
След това изказване нарочно стиснах една топка не като портокал а като кокосов орех и я засилих с такава парабола , че при падането измести 10 кубика вода

Без да се обаждам пуснах премерено плувка 1грам,0,12 на 0.10 с Фуна 12 номер.
И нещеш ли след 5 мин платика беше предпочела мойте бели червей пред на "Профитата".
Извадих я с много плясъци та да нема не разбрали за нея.Откачих и в живарника.Обърнах се и запалих цигара а "колегите"се напрайха че не виждат.

Последва серия от 5 -6 добри платики,а за "колегите"имаше само урок който да наблюдават

След като видяха ,че рибата не се плаши от топките ,се започна една такава бомбардировка в водата ,че ако ще и китове да има и те ,че избегат.
Малко затишие и след това нова серийка и пак само при мен.Всички се отказаха и си тръгнаха към 20 ч.
До към 22 се ловаха риби като след всяко подхвърлане на стиска храна излизаха по 2 -3 бройки ,последвано от известно затишие , и после пак.След 22ч напълно спря и към 23.си тръгнах.
Като цяло бяха дребни ама с тия разбирачи около теб кефа е ненормален...

И една изненада...

На вниманието на Киро:
- GODzillata
kaloyan Mladenov написа: На вниманието на Киро:
Мда....мерси!

Представям си к'ва картинка е била около теб.

Няк'ви таранчици имаше ли?

-
- разбира нещата
само една дребна.
- GODzillata
xoxo написа:...не требва да има празно с нея / е стига да има риба но съм сигурен че в дунав има риба/ сега - примамката се казва lucanus и се прави от Шимано....

...a дали ще има празно или пълно - ще пробвам в четвъртък и петък, 'щото звездите ми говорят, че ще има пълно!

Препоръчват се с пръчка Shimano tescada jig rod / 150 $/ и макара Shimano calcutta te 400ljv /450$/.

хубавци а? само бавно,бавно с тях и никакво засичане като клъвне. наслука
- GODzillata
xoxo написа:хубавци а? само бавно,бавно с тях и никакво засичане като клъвне. наслука
Мерси!

Хубавото е, че може да се сложи оловце отдолу и да станат по-тежки за при по-силно течение.

Иначе да - хубавци са, приличат на глава на птеродактил.

да така е с утежняването - олово на къс повод. профи рибарите нависват по 20-30 една под друго на къс повод ама в БГ това ще е бракониерско.
пък не ти требва толкова много риба а

- GODzillata
-1 Луканус! /светлия/
С първото пипване на дъното и си остана там...

С първото пипване на дъното и си остана там...

а аз какво ти бях писал няколко пъти - това нещо намира да се закачи невероятно и няма откачане
другия вариант е да не го пускаш до дъното че то ще намери веднага за какво да се закачи- така е и с рибата, то затова не се засича с него, закача ги много по ефектно от тройките въпреки малките куки. другия вариант е да ги пускаш бавно и докачи ли дъното веднага нагоре - пуснеш ли го бързо да цопне на дъното, а и ако се забавиш малко да го изтеглиш, почти сигурно го пиши бегало.

- GODzillata
Мда, така си е, куките направо лепнат.
Тъпото е, че вчера нямах търпение да ги пробвам и заметнах от брега....
Днес ще пусна светлия от лодка, докато кльонкам.

Тъпото е, че вчера нямах търпение да ги пробвам и заметнах от брега....

Днес ще пусна светлия от лодка, докато кльонкам.

-
- новобранец
Колеги ще ми дадете ли малко инфо каде около Видин до 50 км може да се хване некоя риба тоест да си направия кефа и аз съм от Видин
ама само да не е Гуджовия че там е като на панаир хахахаха и на кула е също хехехе поне последият път беже така