Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мач статистика
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
да,но стопирани.подвижната оливета оплита линията мисля.а на шаново доколкото съм запознат няма течение,пък и течение и подвижна плувка ми е малко несериозно.на овчарица ловяхме на 7,8м. дълбочина и с 1,5 трябваше да чакам половин час.и ловя на фиксиран макс. с 1.5.поздрави върхи от мен.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ей го моя любим монтаж - фиксиран ваглер, дълбочина до 3 метра, ловя на пропадане (3,4,5,6 грама - зависи от условията), 2 или 3 дропера №8-10, като първия е веднага след клупа на основното влакно, с останалата необходима тежест фиксирам ваглера. Не ползвам минивирбел между основното и повода, за да не ми пречи на финото пропадането. Изключително прост монтаж. Избягвам да ловя на подвижен ваглер, не ме кефи (предпочитам с фидер, когато дълбочината не ми позволява да ловя на пропадане или рибата не ще да се вдигне).
- Skorpi
- сериозен играч
Здравеи Ники как е платформичката върши ли ти работа
Да добро монтажче а както ти го допълва butnik става още по добро
Но при мене нещата са щека или директен в комбинация с мач , така че на мача търся по голяма дистанция дълбочина между 4-6м твърдо лежа на дъното + подвижен ваглер

Да добро монтажче а както ти го допълва butnik става още по добро
Но при мене нещата са щека или директен в комбинация с мач , така че на мача търся по голяма дистанция дълбочина между 4-6м твърдо лежа на дъното + подвижен ваглер

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
butnik, нема се сърдиш, ама ловя на мач от 1998 ( с ваглери, абе както си трябва) и няма да те слушам
(туй в кръга на шегата, винаги има какво да се научим от можещи и знаещи колеги). Монтажа, който описах си ме кефи, няма какво да се допълва. За пропадане си е идеален, да не казвам че няма по-добър. Особено за места, сходни като условия с Гребната база (а butnik, време е да направим там един риболов с мачове, да докажем твърденията, че има не малко риба
). Все пак на линията имам само 2 сачми номер 10. Те са направо безтегловни. Да си призная, от години мисля да претегля колко тежи микровирбел номер 20 или 22, ама нямам подходяща везна и до сега не стана. Ама все си мисля, че тези номера вирбели ще тежат повече от сачма 10. А така ще се промени скоростта на пропадане (ако на някой му се занимава и има възможност, нека претеглия тия пусти микровирбели колко тежат, щото ми е интересно да ли съм прав за теглото им). Та за това не ги слагам и си пердаша без тях. Е, верно че на 2 часа се ходи в бокса за смяна на повода (че и по-често някой път), ама к'во от т'ва.
Skorpi, както казах с мача ловя предимно на пропадане и до 3 (айде 4 метра, стига да си дигна рибата). Излетите ми са целенасочени и почти винаги избирам правилното място. На който както му харесва, щом човек си прави кефа
.

Skorpi, както казах с мача ловя предимно на пропадане и до 3 (айде 4 метра, стига да си дигна рибата). Излетите ми са целенасочени и почти винаги избирам правилното място. На който както му харесва, щом човек си прави кефа

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
съгласен съм с теб,но и понякога в спора се ражда и истината.чета много внимателно на всички постовете,има колеги на които им събирам бисерите,някой ден мога да издам книга като доцента само,че бисерите в риболова.Скорпи беше удоволствие да си пиша с теб.това е сериозно.Skorpi написа:Да така е всеки е стигнал до някакви изводи в практиката и държи на тях Важното е удоволствието от излета
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
да се върнем настатистиката: аз ползвам English Warrior 4.20м. 10-30гр. Ползвам го за риболов на леко - костур, каракуда, бабушка. Това лято гъбарках попчетата на морето - местните си загинаха от смях, ама беше гот и извадих колкото тях. Пробвал съм го и на фидер ама това си е вече чисто ГСП (груба селска проява).