Кисната царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 691
Регистриран на: Съб Мар 14, 2009 7:23 pm
Местоположение: Велико Търново

Кисната царевица

Мнение от eroucma »

Здравейте искам да попитам как се приготвя тази вкиснала или кисната царевица.
Дали само се слага във вода или се прави и още нещо, и дали се слага в затворен отгоре съд или в отворен, за да диша?
И дали като се кисне и омеква?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1046
Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
Местоположение: Иван от Софето

Re: Кисната царевица

Мнение от drat »

Сипвам царевицата в десет литрова туба от минерална вода до средата, доливам топла вода до горе и я оставм с отворена капачка да ферментира, в зависимост от външната температура за около пет до десет дни е готова за употреба. Ако ползваш зърната за стръв ги обелваш преди да ги сложиш на куката или косъма.
Изображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2440
Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Кисната царевица

Мнение от pacho109 »

Не прави грешка да затваряш съда с царевица :D Става миризлива бомба :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
esho
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 712
Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:17 pm
Местоположение: Gent BE/ Ст.Загора BG

Re: Кисната царевица

Мнение от esho »

Взимаш едно туба от минерлана вода,слагаш царевицата, наливаш вода и малко бира и оставяш тубата на слънце.
Така ми беше казвал един колега :wink:
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1382
Регистриран на: Чет Сеп 13, 2007 2:32 pm
Местоположение: София

Re: Кисната царевица

Мнение от pampasa »

Маята в бирата помага много :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 502
Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am

Re: Кисната царевица

Мнение от Атанас Катцарски »

Сложи и ванилия и захар и я остави! ;)
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 412
Регистриран на: Пет Май 13, 2011 4:00 pm
Местоположение: Враца
Обратна връзка:

Re: Кисната царевица

Мнение от niki23 »

направена така царевицата каква трайност има
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 873
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 4:12 pm

Re: Кисната царевица

Мнение от pacho69 »

niki23 написа:направена така царевицата каква трайност има
Нищо и няма, колкото повече седи толкос по се смарангясва ... :lol: Може да сложиш и една лъжица мед...
По-голям шаран от рибаря няма...
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 502
Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am

Re: Кисната царевица

Мнение от Атанас Катцарски »

Става.Някой слагат и анасон.Незнам дали действа,но съм го чел! :roll:
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 381
Регистриран на: Съб Май 26, 2007 3:18 pm
Местоположение: Пловдив, Паничерeц

Re: Кисната царевица

Мнение от angel81 »

имам една вкисната от 3-ти август , ем захранвам с нея ем ловя на нея, мирише та се къса ама на всяко ходене удря по някой шаран . . .
късмет работа . .
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 412
Регистриран на: Пет Май 13, 2011 4:00 pm
Местоположение: Враца
Обратна връзка:

Re: Кисната царевица

Мнение от niki23 »

а за друго освен шаран става ли
Аватар
glarysa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 126
Регистриран на: Сря Мар 23, 2011 8:54 am
Местоположение: София, Кюстендил

Re: Кисната царевица

Мнение от glarysa »

Аз слагам захар и ванилия и сьм доволен става супер един пьт слагах анасон ама не сьм доволен. Някой да каже как да омекне повече ако знае
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: Кисната царевица

Мнение от delio-haidutin »

Атанас Катцарски написа:Сложи и ванилия и захар и я остави! ;)
следд 14 дена може да отидеш на казан и да си изкараш домашна ракия :lol: :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 502
Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am

Re: Кисната царевица

Мнение от Атанас Катцарски »

хахахах,добре интересен си! ;)
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: Кисната царевица

Мнение от delio-haidutin »

в нашия краи като няма мн. плод през лятото и някои закъса за ракия има рецепта от царевица ,жито и ечемик,слага се и лимонтозу и мая за хляб и шекер и се оставя да ферментира .тя царевицата си е пак със същия вкиснал аромат
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”