Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Кисната царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
- eroucma
- разбира нещата
- Мнения: 691
- Регистриран на: Съб Мар 14, 2009 7:23 pm
- Местоположение: Велико Търново
Кисната царевица
Здравейте искам да попитам как се приготвя тази вкиснала или кисната царевица.
Дали само се слага във вода или се прави и още нещо, и дали се слага в затворен отгоре съд или в отворен, за да диша?
И дали като се кисне и омеква?
Дали само се слага във вода или се прави и още нещо, и дали се слага в затворен отгоре съд или в отворен, за да диша?
И дали като се кисне и омеква?


Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- drat
- разбира нещата
- Мнения: 1046
- Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
- Местоположение: Иван от Софето
Re: Кисната царевица
Сипвам царевицата в десет литрова туба от минерална вода до средата, доливам топла вода до горе и я оставм с отворена капачка да ферментира, в зависимост от външната температура за около пет до десет дни е готова за употреба. Ако ползваш зърната за стръв ги обелваш преди да ги сложиш на куката или косъма.

- pacho109
- сериозен играч
- Мнения: 2440
- Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Кисната царевица
Не прави грешка да затваряш съда с царевица
Става миризлива бомба 



Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- разбира нещата
- Мнения: 712
- Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:17 pm
- Местоположение: Gent BE/ Ст.Загора BG
Re: Кисната царевица
Взимаш едно туба от минерлана вода,слагаш царевицата, наливаш вода и малко бира и оставяш тубата на слънце.
Така ми беше казвал един колега
Така ми беше казвал един колега

Re: Кисната царевица
Маята в бирата помага много 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- ще става разбирач
- Мнения: 502
- Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am
Re: Кисната царевица
Сложи и ванилия и захар и я остави! 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 412
- Регистриран на: Пет Май 13, 2011 4:00 pm
- Местоположение: Враца
- Обратна връзка:
Re: Кисната царевица
направена така царевицата каква трайност има
Re: Кисната царевица
Нищо и няма, колкото повече седи толкос по се смарангясва ...niki23 написа:направена така царевицата каква трайност има

По-голям шаран от рибаря няма...
-
- ще става разбирач
- Мнения: 502
- Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am
Re: Кисната царевица
Става.Някой слагат и анасон.Незнам дали действа,но съм го чел! 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 381
- Регистриран на: Съб Май 26, 2007 3:18 pm
- Местоположение: Пловдив, Паничерeц
Re: Кисната царевица
имам една вкисната от 3-ти август , ем захранвам с нея ем ловя на нея, мирише та се къса ама на всяко ходене удря по някой шаран . . .
късмет работа . .
-
- ще става разбирач
- Мнения: 412
- Регистриран на: Пет Май 13, 2011 4:00 pm
- Местоположение: Враца
- Обратна връзка:
Re: Кисната царевица
а за друго освен шаран става ли
- glarysa
- научил се да хвърля
- Мнения: 126
- Регистриран на: Сря Мар 23, 2011 8:54 am
- Местоположение: София, Кюстендил
Re: Кисната царевица
Аз слагам захар и ванилия и сьм доволен става супер един пьт слагах анасон ама не сьм доволен. Някой да каже как да омекне повече ако знае
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: Кисната царевица
следд 14 дена може да отидеш на казан и да си изкараш домашна ракияАтанас Катцарски написа:Сложи и ванилия и захар и я остави!


ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- ще става разбирач
- Мнения: 502
- Регистриран на: Пон Юни 06, 2011 7:21 am
Re: Кисната царевица
хахахах,добре интересен си! 

-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: Кисната царевица
в нашия краи като няма мн. плод през лятото и някои закъса за ракия има рецепта от царевица ,жито и ечемик,слага се и лимонтозу и мая за хляб и шекер и се оставя да ферментира .тя царевицата си е пак със същия вкиснал аромат
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."