Най после личен рекорд

Модератори: bobopeli, sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Най после личен рекорд

Мнение от snegk »

Здравейте колеги.След проучване на водоемите реших да посетя Овчарица за 3 дена.Минах през Сливен на тиржиштето да си взема царевица,после през била и на обяд пристигам на язовира.Распъвам циганиите и зпочва риболова.Ловях на две шамандури,едната 50м.другата на 100м.След полвин час започнаха сомчетата и аз започнах да се очайвам,че ще има само дреболии.Но селед 2часа сигнализатора изрева и засичам обаче неще да мърда,още един лек напън и влакното одрязано.Обнадеждих се.Над вечер още един силен удар засичам и започнах борба,о баче рибата хитра и се навря в тревата и понеже ловя с две куки се оплетоха в треволяците и амурчо осети,че е в капан даде един ряз и скъса повода.Посувни и се отдадох на чистене на язовира от бодливите треви и деня мина с няколко сомчета до кило.Надвчер седнах на кафе и гледам жално въдиците.
Изображение
На сутринта вече спокоен пия кафе и размишлявам върху предстоящия ден.А времето красиво.
Изображение
и след поредното распъване започна работа с сометата и таранките,ловях на една корава царевичка накисната в вода и мед.В 10,30ч съм се уднесъл и една от старите видици тръгна към язовира понеже е много стара макарата и нямаше влакно за аванс.Засичам и без право на рибата да се раскарва започна борба,дойдоха сиерджиите да глеткат.Започнаха съвети "дай аванс" а аз бесен му викам "откъде дати го взема" и след кратка борба един колега от Нова загора го кепчоса понеже моя се огъва много.Етого и първия герой.
Изображение
не го теглих понеже много бързо омират,но колегите от предните дни дето бяха хванали 17 килограма а и другите бяха еденодушни,че е към15кг.Направих бързи снимки и във водата да вика по голяма.
Изображение
и тя ме послуша,към 13ч.пак на същата въдица удар скачм дая хвана а тя мия дръпна преди да я хвана и последва плонш по корем и вече дърпах ри бата навънка.Не и давах да шава понеже вече писах за тази макара няма влакно.След 30 минути борба пак в кепа.Етого красавеца над 20кг.
Изображение
нека колегите които са хващали амур неси правят заключение за теглото по дължината понеже тези на теца са много по дебели и охранени.Псле го пуснах да плува защото много време е избегнал мрежите на Нончо и сиго заслужи.
Изображение
И така още три амура под десет кила,единия от тях го пуснах,другия го дадох на колегата с кепа и бях оставил един към 7 кила за мен,но го съжалих и го оставих в живарника на колеги от Габрово ако искат да го пуснат.Забравих да спомена,че след третата риба забравих апарата на слънцето а той черен и нещо се преба,че неможах да завърша репортажа.Така протече риболова,раскошно.Пожелавам на всеки такъв риболов :wink:
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Малий Баце,
аз толко кила риба не хващам за цялата година.
направо са те изяли тия амури барабар с гуменките!
ЧЕСТИТО! :smt038
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Защо ли не съм изненадан! :lol: :supz:
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За пръв път да те видя усмихнат на снимка! :lol:
И за напред да си носиш къдемлийката! :lol:
Браво приятелю,ако знаеш как ми е криво,че не бях и аз там.Ама ще се оправя,и тогава.../само още три инжекции мамка им/.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Леле как ми се ходи на тая Овчарица не е истина. Браво за добрия риболов. Да те питам само - опипва ли дъното или мята на сляпо? :roll:
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Браво ,намери им цаката най-накрая.Адмирации за пускането на рибоците.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Браво! Стархотен излет! Страхотни риби!
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
snegk

Мнение от snegk »

Благодарско на колегите за добрите думи.doko исползвй старите шамандури там поне е захранвано.За дъното малко хора го знаят,обесниха ми,но по интернет няма да мога да ти обясня къде как е.М оят съвет е да питаш кой е хванал и се нагнездваш до него наблюдаваш и ще стане.Митак добре,че брат ти не дойде такъв вятър излезе,че направо не се стои.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

snegk написа:Митак добре,че брат ти не дойде такъв вятър излезе,че направо не се стои.
Утре ще изчака да ми поставят инжекцията и ще ме кара на там! :wink: :lol: :lol: :lol: Не мога да устискам повече.Той вятърът ще е утихнал вече!А Doko ще го взема с мен някой излет!Ще се разберем!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Браво snegk,следя репортажите ти,искренно ти се кефя. :D
Страхотни риби,страхотен излет
Пожелания за все по големи.
snegk

Мнение от snegk »

Митак успех в уздравяването и в риболова.Звъни като стигниш да ти кажа едно място. :wink:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Мисля че си добър ..... даже велик ..... не знам друг толкова постоянен и всеотдаен в хобито :lol: като свърши сезона Зимъска да седнете с Ивака и РибарГ и да напишете БГкарп енциклопедията :lol: Поздрав
Последно промяна от AL KAPONE на Чет Юли 05, 2007 9:16 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Браво !!!
Давай газ , рекордите са измислени за да се подобряват ... !
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

За всичко БРАВО,особено за пускането,малко колеги биха пуснали риба над 10кг обратно-и точно за това АДМИРАЦИИ :wink:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Е, признавам си, завидях ти. :shock: Аз с моите червеноперки си мисля, че правя нещо. :oops:

'Лийка, велик си. Твоето постоянство и умения не може да не се възнаградят. А лятото предстои. Пожелавам ти да ти омръзне да ги вадиш тия... :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”