Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

БЪЛГАРСКИ НЕВОЛИ
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
БЪЛГАРСКИ НЕВОЛИ
Понеже темата за кирил рашков е заключена (незнам защо?... но всеки които иска трябва да може да си каже мнението по тъкъв доста сериозен въпрос касаещ всички в БГ) ,ще си кажа моето мнение тука!!!проблема не е в един циганин,проблема не е само в циганите,от циганин до циганин има БАЛКАН РАЗЛИКА.ОТ мюсолмани до мюсолмани (неказвам ТУРЦИ-защото са си родени в БГ ,а на повечето корените им са чисто български-като знаят турски неги прави турци,все едно коит знае англииски да каже че е англичанин) пак има голяма разлика .зависиот местонахождението ,със кого си обграден,и наи-вече как флиртуват политиците с тях.има и много свесни хора от тях,но проблема идва когато са затворени в гета и им се даде СВОБОДИЯ.виждаме какво правят политиците
за да доидат на власт и от това се възползват такива като цар киро,доган исие ,чужди краинорадикални ислямиски организации и др.всички се гледат като цвете в саксия само и само за един вот.от краи време българите сме си продажни копелета,гледаме в момента да ние добре ,а след деситилетия какво ще стане нени интересува(историята го потварждава).преди 1990-имашели такива проблеми с цигани ,преди да се пусне мухата за турска автономия имашели проблеми с мюсолманите,в родопите пумаците се считаха за българи,а сега една дума на турски незнаят а са имат за турци .защо ЮЗЕИРОВИ на митинга в ШУМЕН небяха в затвора за етническо насаждане-защото виновните са си пак същите
неможе за 1 лев да ти спрът тока ,а други да са имонизирани ,неможе да се излиза на улицата с брадви и колове и полицията да гледа ,неможе да ти окрадат къща, реколта, кола и пак да няма ЗАТВОРЕНИ,неможе да си строиш където ти скимне ,а да съборят бараките на няколко бедни,неможе да се препълни черноморието с гигантски хотели и да не се търси отговорност ,,ОТ КЪДЕ ИМАТЕ МИЛИОНИ ДА ГИ ПОСТРОИТЕ,, ,неможе да превръщаш даден раъон в БАЩИНИЯ И ДА ТИ СЕ РАЗМИНАВА ,неможи полицията да се прави на ВЕЛИКА пред обикновените граждани(пресен пример от онази вечер по тв-арестуван някакъв човек във варна и проснат на земята по очи
докато траеше репортажа около 2-3 мин.човека си беше все така ,а наи -нагло един п.п.пууу..лицаи му натисна връта-още малко да му отреже главата като в чечения).неможе,неможе,...но маи в БГ СИ ГО МОЖЕ .тука сме страна на неограничените възможности.поговорката за баницата и лудия всеки е знае и докато си траем ще ни имат меко казано за балами-слагат ни розовите очила и всичко е ок.
на всички продажници и лакомии

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Re: БЪЛГАРСКИ НЕВОЛИ
Добре казано,явно балканския феномен се е налице култивиран от наши и чужди.Много места миришат лошо,ама ги търпим.Има опасност дискусията да излезе от рамките си и да се изроди-може би модераторите имат опасения за това.
Следя и други форуми,които са ми интересни та и там има оплаквания за изтрити клипове,мнения и дори заплахи от полицията да не се правят протести.
http://www.petel.bg/ROKERITE-vav-Varna- ... ----__8036
Не коментирам-от друг форум е, но си е истина.
--------------------------------------------------------------------------------
Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето
... ... ... ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
... - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"
- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД
(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)
- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО !!!
Освен това, циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме НИЕ !!!
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток!!!
Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет!!!
Освен това държавата плаща ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на всички цигани!!! ... Не знам на каква стойност !!!
Т.е., истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата за минималната заплатка "бяла робиня" на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци!!!
НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!
Не забравяйте, че тази 11-15г. циганка, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, щото тя още няма 18г.
копирано от някакъв фейсбук ...
--------------------------------------------------------------------------------
Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
... ... ... ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
Освен това, циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме НИЕ !!!
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток!!!
Освен това държавата плаща ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на всички цигани!!! ... Не знам на каква стойност !!!
Т.е., истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата за минималната заплатка "бяла робиня" на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци!!!
НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!
Не забравяйте, че тази 11-15г. циганка, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, щото тя още няма 18г.

-
- кандидат преподавател
Драги delio-haidutin,онази част в писанието ти за Родопите /пише се не с малка,а с главна буква/няма никаква връзка с проблема в Катуница и личността на "Цар Киро"и не е написана със знание и познаване на проблема.Споменатите от теб хора,също с неправилно изписано наименование,винаги са били и са българи по произход и съзнание,плащат си данъците,тока и работят всичко и навсякъде.Някак си е твърде неморално да ги подреждаш до ромбусите и ония клоуни Юзеировите.
- barutchiata ©
- Администратор
Българите сме най добри да не разбираме същината на проблемите, обикновено се хващаме за странични детайли. 

-
- и господ не е толокова добър
Да, но това се отнася за всяка жена в България, не е отделен закон само за ромите. За повечето проблеми не са виновни конкретно ромите а правителствата с техните умрели закони, техните интереси, бездействие, корумпиране и още много други фактори.Манастира написа:Следя и други форуми,които са ми интересни та и там има оплаквания за изтрити клипове,мнения и дори заплахи от полицията да не се правят протести.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Именно,на Смолянска област никога не са й били проблем некакви си роми,ами само местното управление,което винаги се е оглавявало от православни етнически българи.
- G.Petkov
Не може , Трънски и няма как да стане!
А иначе, жалко че заключиха темата на Риболовчо, там поне хората си споделяха за проблема. Като се замислих, аз съм от София, работя в центъра, пл.Св.Неделя. Имам малко контакти с етноса, и въпреки това:
- многократно съм предотвратявал кражби от цигани в района, вкл. на чужденци, които не разбират, че централната част на една столица не е безопасно място за тях
- многократно съм се карал с дежурните офицери от тел.166, за глутниците джебчии в района на х-л Шератон и съм изслушвал напълно нелепи обяснения. За радост това е вече минало.
- многократно съм гонил организирани групи от циганки - крадли с прикритие от дете в градския транспорт
- обиран съм в градския транспорт от джепчии
- обирани са и мои приятели
- това лято заедно с постови полицай, задържах и дочаках идването на патрул от РПУ за една изключително агресивна крадла, циганка, която беше трудно удържима, може би от сигурността че е недосегаема. Отделно нейната група от съучастници и прикритие, които се отдръпнаха само при появата на полиция!
И това се е случило само с мен, в центъра на София!
А хората в градове и села със смесени райони ? Защо да не споделят ?
А иначе, жалко че заключиха темата на Риболовчо, там поне хората си споделяха за проблема. Като се замислих, аз съм от София, работя в центъра, пл.Св.Неделя. Имам малко контакти с етноса, и въпреки това:
- многократно съм предотвратявал кражби от цигани в района, вкл. на чужденци, които не разбират, че централната част на една столица не е безопасно място за тях
- многократно съм се карал с дежурните офицери от тел.166, за глутниците джебчии в района на х-л Шератон и съм изслушвал напълно нелепи обяснения. За радост това е вече минало.
- многократно съм гонил организирани групи от циганки - крадли с прикритие от дете в градския транспорт
- обиран съм в градския транспорт от джепчии
- обирани са и мои приятели
- това лято заедно с постови полицай, задържах и дочаках идването на патрул от РПУ за една изключително агресивна крадла, циганка, която беше трудно удържима, може би от сигурността че е недосегаема. Отделно нейната група от съучастници и прикритие, които се отдръпнаха само при появата на полиция!
И това се е случило само с мен, в центъра на София!
А хората в градове и села със смесени райони ? Защо да не споделят ?
-
В България годишно се крадат над 1 милиард най- малко, дори и една четвърт от тях не са откраднати от циганите. Много ни е лесно да си намерим причина за нашата мизерия, но повярвайте, циганите са ни най- малкия проблем.Официално безработицата е 11 %, но реално е около 50% от трудоспособните българи. Направете си сметка, колко от тези 50% са роми които не плащат осигуровки, данъци и т.н.
п.п. Не, че аз много ги обичам ромите, но не искам да бъдат трепани и т.н.
п.п. Не, че аз много ги обичам ромите, но не искам да бъдат трепани и т.н.

Цветелин Кънчев като го питаха Иван Костов циганин ли е какво отговори : "Този не е от нашите,циганите не крадът толкова много ........"
-
tct написа:Цветелин Кънчев като го питаха Иван Костов циганин ли е какво отговори : "Този не е от нашите,циганите не крадът толкова много ........"

- morriddin
- научил се да хвърля
[/quote]
Да, но това се отнася за всяка жена в България, не е отделен закон само за ромите. За повечето проблеми не са виновни конкретно ромите а правителствата с техните умрели закони, техните интереси, бездействие, корумпиране и още много други фактори.
[/quote]
Прав си, но.... донякъде.
Моята жена е лишавана от майчинство и детски 3 пъти, не сме получили и стотинка от държавата досега, въпреки че и двамата бяхме безработни по това време. Това не е ли РАСОВА дискриминация??? Циганин, лишен от помощ няма, само защото е такъв....
След време карах курс за професионална квалификация, организиран и платен от държавата. Това - 2005г. Та, на въпросния курс пристига един "ром", облечен в коприна и возило А4 и ми вика: "Кажи ми адаш, как се живее с 300лв. помощи а?" Изобщо не се замислих. Станах, светнах му един и се опитах да обясня, че живее на чужд гръб, а оня хем плюе, хем се смее и ми вика: "Ще работя, като станем повече от вас - нали някой трябва да ви командва!"
Няма да казвам какво се случи впоследствие - да не ме помисли някой за расист...
Циганията на тези "лица" е в главата им - от там трудно можеш да я избиеш, пък било то и буквално... За кражбите да не говорим.
Лошото е, че и аз си нямам идея как да стане тоя номер с "интеграцията" - ето че братята на запад ревнаха вече. Да, ама и те не ги щат! Викат :"Не тормозете циганите, но си ги дръжте при вас!" Чудно! Пак сме в патова ситуация! Сега какво? Да ги бием, гоним и тн. не може, да ги търпим - пак не става. Какво да правим?
Ситуацията е идентична с тази за бездомните кучета - нали знаете какво казали хората, като им казали, че ще ги кастрират? "Ама, те не ни е.ат - те ни хапят!"
Да, но това се отнася за всяка жена в България, не е отделен закон само за ромите. За повечето проблеми не са виновни конкретно ромите а правителствата с техните умрели закони, техните интереси, бездействие, корумпиране и още много други фактори.

Прав си, но.... донякъде.
Моята жена е лишавана от майчинство и детски 3 пъти, не сме получили и стотинка от държавата досега, въпреки че и двамата бяхме безработни по това време. Това не е ли РАСОВА дискриминация??? Циганин, лишен от помощ няма, само защото е такъв....
След време карах курс за професионална квалификация, организиран и платен от държавата. Това - 2005г. Та, на въпросния курс пристига един "ром", облечен в коприна и возило А4 и ми вика: "Кажи ми адаш, как се живее с 300лв. помощи а?" Изобщо не се замислих. Станах, светнах му един и се опитах да обясня, че живее на чужд гръб, а оня хем плюе, хем се смее и ми вика: "Ще работя, като станем повече от вас - нали някой трябва да ви командва!"
Няма да казвам какво се случи впоследствие - да не ме помисли някой за расист...
Циганията на тези "лица" е в главата им - от там трудно можеш да я избиеш, пък било то и буквално... За кражбите да не говорим.
Лошото е, че и аз си нямам идея как да стане тоя номер с "интеграцията" - ето че братята на запад ревнаха вече. Да, ама и те не ги щат! Викат :"Не тормозете циганите, но си ги дръжте при вас!" Чудно! Пак сме в патова ситуация! Сега какво? Да ги бием, гоним и тн. не може, да ги търпим - пак не става. Какво да правим?
Ситуацията е идентична с тази за бездомните кучета - нали знаете какво казали хората, като им казали, че ще ги кастрират? "Ама, те не ни е.ат - те ни хапят!"
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Ми те братята на запад няма да ни оправят бакиите.Интеграцията на малцинствата си е чисто наш проблем.Явно трябва да се намери модел за това и да се приложи тук на място от някое кадърно управление.Иначе то досега е - "Българите ще ви бутнат джамиите ако не гласувате за ДПС,ще ви сменят пак имената и подобни",циганите си ги командват техните тарикати,продават им гласовете и гъ .......те,Българите чакат поредния месия да ги излъже ,че ще ги оправи,а си оправя единствено материалното положение.Търпиме си кротко,жалваме се един друг,пиеме по една ракия,ставаме бабаити и на сутринта поредния махмурлук и овчедушие.И все друг ни виновен. 

-
- разбира нещата
в Рибново (и не само там)българките (мюсолмани или помаци) си ходят с фереджета или забратки като пингвини и то млади момичета по на 15-18 г ,такали се интегрират в 21в.от магазина в къщи ,няма дискотеки или барчета,само турски канали и да им се внушава че са турци .то в турция няма такава ислямизация.в родопския краиколко жители ще се нарекат българи или всичкото е маниполации на разни партии възползващи се от неграмотноста на населението и печелеики дивиденти насаждат противоречия.А ТАЗИ ТЕМА СЪМ Я ПУСНАЛ НЕ САМО ЗАРАДИ ЦИГАНИТЕ,А ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ЗАСЯГАЩИ БЪЛГАРИТЕ. п.п.Смолянска се пише -смолянскаINCUBUS написа:Именно,на Смолянска област никога не са й били проблем некакви си роми,ами само местното управление,което винаги се е оглавявало от православни етнически българи.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- научил се да хвърля
Турци , Цигани,Българи,Патагонци......... кво ти дреме.Дали фереджета с простотия, ил чалга с простотия, ислямпримитивизъм ил матрялидиотизъм, ефекта е един, СТРАДАНИЕ !delio-haidutin написа:в Рибново (и не само там)българките (мюсолмани или помаци) си ходят с фереджета или забратки като пингвини и то млади момичета по на 15-18 г ,такали се интегрират в 21в.от магазина в къщи ,няма дискотеки или барчета,само турски канали и да им се внушава че са турци .то в турция няма такава ислямизация.в родопския краиколко жители ще се нарекат българи или всичкото е маниполации на разни партии възползващи се от неграмотноста на населението и печелеики дивиденти насаждат противоречия.А ТАЗИ ТЕМА СЪМ Я ПУСНАЛ НЕ САМО ЗАРАДИ ЦИГАНИТЕ,А ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ЗАСЯГАЩИ БЪЛГАРИТЕ. п.п.Смолянска се пише -смолянскаINCUBUS написа:Именно,на Смолянска област никога не са й били проблем некакви си роми,ами само местното управление,което винаги се е оглавявало от православни етнически българи.

Събуди се, дръзни да надскочиш себе си,знаейки ,че не е възможно..........или

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„