Въпрос относно директен
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Въпрос относно директен
Някой да знае дали има риболовен магазин в Пазарджик където слагат ластици.Купих си директен 7 метра и искам да го обурудвам с ластик питах в магазин Рибарска среща те ме опътиха към Пловдив ама ми идва малко далече все пак съм на 14 .Благодаря за инфото предварително
Наслука колеги !!

- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Въпрос относно директен
Абе помоли некой колега от Пазарджик,не вярвам да ти откаже
-
- научил се да хвърля

-
- ще става разбирач
не е голямата философия... аз например си го сложих сам... след като си купиш всичките джунджурии слагаш малко изолирбанд там където ще режеш върха вземаш ситната ножовка жит-жит , после си вдяваш ластика с корда ако нямаш вдевачка. нанизваш втулката слагаш я връзваш си конектора и бънга и си готов... 10 мин работа... надявам се имаш достатъчно "инжинерна" мисъл да се сетиш кое как ще вденеш и таkа нататък... ама народа е казал-който не знае си плаща 
аз като направих седмака и като ме осени идеята да сложа ластика на последното коляно... между другото е супер голям кеф ама с прибирането има малко чалъм
това което виждам като плюс при този вариант е ,че винаги все едно имам пул-бънг на разположение

аз като направих седмака и като ме осени идеята да сложа ластика на последното коляно... между другото е супер голям кеф ама с прибирането има малко чалъм

това което виждам като плюс при този вариант е ,че винаги все едно имам пул-бънг на разположение

-
- научил се да хвърля
Намерих къде да ми сложат ластика в петък ще е готов в един рибарски магазин.
- PREDATORst
- ще става разбирач
Цела седмица ластик ли ше слагат?
-
- научил се да хвърля
Няма в наличност 1мм и като го зареди тогава ще го сложи .Даже ще ида при него да ми покаже как се слага да мога да си слагам сам,че 15 лева за ластик не са малко..
-
- ще става разбирач
1 мм меко бе
aз на 1.3 къде влизат на майната си шарани по 2 кила като не е много натегнат
...

-
- научил се да хвърля
Аз мисля да го ползвам главно за каракуда и перки за сега.Това ми ще ми е първи опит с директен 7 метра и то с ластик знам един частен където е бъкано с каракуда и по някое шаранче до 1 кг така че първо ще пробвам и после ще слагам по дебели ластици за шарани .
- PREDATORst
- ще става разбирач
Абе сложи поне 1,2 1,3 че нема да можеш да кепваш и каракудите!rock_children написа:Аз мисля да го ползвам главно за каракуда и перки за сега.Това ми ще ми е първи опит с директен 7 метра и то с ластик знам един частен където е бъкано с каракуда и по някое шаранче до 1 кг така че първо ще пробвам и после ще слагам по дебели ластици за шарани .
-
- научил се да хвърля
Няма начин вече поръчах 1 какви риби ми препоръчваш с него аз си мисля че каракуди до 700 грама ще си ги вади без проблем
-
- научил се да хвърля
Какъв е тоя магазин без ластици,само стръв ли продават.
- PREDATORst
- ще става разбирач
700гр каракуда със щеката ми взима по 2-3 метра ластик 1,2.rock_children написа:Няма начин вече поръчах 1 какви риби ми препоръчваш с него аз си мисля че каракуди до 700 грама ще си ги вади без проблем
Със директния съм ловил канални сомчета по 600-700гр със същия ластик и се ебаваш с една рибка по 15 мин щот ми зима по 5 метра ластик и доде го умориш да го кепнеш брадясваш.А с 1мм ластик и риба 700гр не ми се мисли ше висиш кат статуята на свободата по 20 мин.ше събираш погледите на всички околни и накрая вадиш 500гр рибка
Колега не режи оригиналния връх - ще съсипеш сопата!!!
Ако си толкова навит на ластик потърси някой счупен връх из вас или във форума, в краен случай си купи такъв нов и срежи него - около 7-9 лева са.Така ще имаш хем 6.3 -6.4 м. оластичена пръчка хем 7.0 м. директна.
Ако си толкова навит на ластик потърси някой счупен връх из вас или във форума, в краен случай си купи такъв нов и срежи него - около 7-9 лева са.Така ще имаш хем 6.3 -6.4 м. оластичена пръчка хем 7.0 м. директна.

-
- научил се да хвърля
Върха ми е жило на директния.Имам един директен 4 метра един приятел ми го подари преди 2 години той е с кух връх ще взема кухия връх останалата част от 4 метровия директем мисля да е ползвам за дръжка за кеп.Ще видим какво ще скалъпа все пак кефът с ластик 1 ще е по голям ако дойде по едра каракуда към 600 700 грама.По нататъка като разбера как се слагат ластиците ще си купя още един за шарани.А между другото ластика трябвало да се смазва след всеки риболов.Какво ми е нужно за да си го смазвам и как става тази работа ?