Въпрос относно директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос относно директен

Мнение от PREDATORst »

rock_children написа:Върха ми е жило на директния.Имам един директен 4 метра един приятел ми го подари преди 2 години той е с кух връх ще взема кухия връх останалата част от 4 метровия директем мисля да е ползвам за дръжка за кеп.Ще видим какво ще скалъпа все пак кефът с ластик 1 ще е по голям ако дойде по едра каракуда към 600 700 грама.По нататъка като разбера как се слагат ластиците ще си купя още един за шарани.А между другото ластика трябвало да се смазва след всеки риболов.Какво ми е нужно за да си го смазвам и как става тази работа ?
Има и спрейове и течни смазки,със течната капваш на совалката на бънга и на втулката на върха, със спрея пръскаш совалката и през отвора на коляното пръскаш директно в коляното,после навеждаш коляното или топсета и въртиш доде не прокапе през втулката.
И като ползваш различни части ще ти се наруши строя на въдицата,ако върха ти не е карбонов има опсастност да се появи сериозен даунфорс или да натовари много второ коляно
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Не е карбон фибро стъкло е иначе директния е на еврохолд 50 лева е 355 грама е като за 1 директен 7 метра става аз няма да го държа постояно сега мисля едни рецепти за домашна захранка да си правя че ми писна да спестявам само.Между другото по магазините за смески видях че продават едни пелети пише че са за риболов в чувал 5 кг бяха някой знае ли нещо повече за тях ?
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

rock_children написа:Не е карбон фибро стъкло е иначе директния е на еврохолд 50 лева е 355 грама е като за 1 директен 7 метра става аз няма да го държа постояно сега мисля едни рецепти за домашна захранка да си правя че ми писна да спестявам само.Между другото по магазините за смески видях че продават едни пелети пише че са за риболов в чувал 5 кг бяха някой знае ли нещо повече за тях ?
7 метра 300+ грама треа да е от карбон и с тоя връх ше е.еш мамата на пръта ама ти си знаеш.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

ако ще слагаш тънкия ластик поне го оластичи като мен на последното коляно като мен ,защото колегата ти каза... за 700 грама рибка 1 час ще отиде :D ... на жребчево едно шарле 1.200 кг с 1.3 ме разиграва над 20 мин ,а с 1 мм не ми се мисли :D

П.П. Нали знаеш ,че с тоя ластик 1 мм дори и повод 0.12 си е риск ... при всеки по-дебел повод при евентуална закачка може да отиде и ластика... не толкова до парите доколкото до проваления риболов :)
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Говоря за върха че ще е фибро стъкло но имам останали 10 лева като се замисля май ще си купя един карбонов връха да ми е всичко както трябва .
iurimil
новобранец
новобранец

Мнение от iurimil »

Задължително карбонов връх трябва да се среже и постави.
Вида ластик се избира според втулката а според нея се срязва върха.Така че избираш размер на втулката такъв че да можеш да монтираш на нея примерно два близки по размер ластици които желаеш да ползваш.
:fishing3:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

С този ластик ще имаш проблеми. Директния не е щека и няма как да добавиш коляно и да си кепчосаш рибата. При излязъл ластик 2-3м, как мислиш да кепчосаш?
Почети във форума, има хубави теми за ластици при директните телескопи. Има и тема за оластичаването, няма нужда на ходиш в разни магазини, където едва ли знаят, какво правят. Слагаш си ластика у вас за 15мин.

Ако ластика е латексов не бих го смазвал с друго освен вода.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Как да се смаже с вода... аз ползвам едни на престън и намокрят ли се така залепват ,че няма оправия... не иска да се прибере...:D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мокриш го хубавичко и си свиркаш. Става много лесно, топиш върха и дръпваш линията 2-3 пъти и си готов :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

така и така е станало въпрос за мокренето на ластика да попитам.Водата,която остава по карбона в секциите с ластика дни наред докато изсъхне проблем ли е?Как да подсушим по бързо колената от вътре без да режим и превръзваме ластика наново?
Above us only sky
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”