Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Здравейте колеги аз иползвам Tokushima LGZ200 подарък ми е за рождения ден миналата година от приатели.Пробвах е един път и от тогава само с нея няма друга такава макара лека няма луфтове лесна за обслужване до сега има много излети и доста риба извадена и нито един проблем. Много съм доволен от нея
- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
Хубава тема колеги !
Ползвам основно три макари за спиниг
Толкова си имам де
За УЛ ползвам това - DAIWA AEGIS 2506

Много добра макара според моите разбирания. Реди перфектно, никакви луфтове, учудваща мощ за размер 2506
Досега съм я ползвал само с монофил, но съм убеден, че няма да има никакви проблеми и с брейд. Според мен една от най-добрите макари за УЛ риболов. Лошото, е че трудно се намира вече дори и втора ръка.
За лайт риболов ползвам ето тази - DAIWA NEW SERTATE 2500 R

Имам само три риболова с нея и нямам толкова големи впечатления. В един от риболовите се закачи сом около метър на кефалски волбер
Не успях да го извадя, защото се оплете в едно дърво в реката, но до момента, в който беше на чисто макарата се справяше прекрасно. Има много добър аванс, реди много добре и няма никакви шумове
Засега се ползва само с монофил, но и с брей се съмнявам да има каквито и да е проблеми. Като заклчение мога да кажа, че е много дбър вариант за лек дори и по-тежък спининг, т.к е с механизъм на 3000 размер, но в тяло на 2500.
За тежък спининг ползвам - SHIMANO STELLA 4000 FD:

Изключителна макара, въпреки високата й цена. Работила е само с брейдове досега. Не съм й навивал никога монофил, защото няма снисъл. Реди перфеткно, изключително тих и плавен ход, перфектен аванс, неповторима мощ при вадене на риба. Абе чувствам се сигурен, когато съм ковнал рибата
Сменил съм много макари през последните няколко години. Засега упоменатите от мен са ми фаворити
Но знае ли човек с времето какво ще му хрумне
Поздрави и ако някой има някакви въпроси да не се притеснява, а да пита
Мариан
Ползвам основно три макари за спиниг

За УЛ ползвам това - DAIWA AEGIS 2506
Много добра макара според моите разбирания. Реди перфектно, никакви луфтове, учудваща мощ за размер 2506

За лайт риболов ползвам ето тази - DAIWA NEW SERTATE 2500 R

Имам само три риболова с нея и нямам толкова големи впечатления. В един от риболовите се закачи сом около метър на кефалски волбер

За тежък спининг ползвам - SHIMANO STELLA 4000 FD:
Изключителна макара, въпреки високата й цена. Работила е само с брейдове досега. Не съм й навивал никога монофил, защото няма снисъл. Реди перфеткно, изключително тих и плавен ход, перфектен аванс, неповторима мощ при вадене на риба. Абе чувствам се сигурен, когато съм ковнал рибата

Сменил съм много макари през последните няколко години. Засега упоменатите от мен са ми фаворити

Поздрави и ако някой има някакви въпроси да не се притеснява, а да пита

Мариан
-
- научил се да хвърля
За четящите темата: След лутане с различни марки и модели като най-удобно и добро решение за моя начин на риболов се определиха следните модели, които прпоръчвам на всеки:
За УЛ ползвам ето тази Дайва GekkaBijin

За Л - Сертрейт 2500
за Х - Сертейт 3000

За УЛ ползвам ето тази Дайва GekkaBijin

За Л - Сертрейт 2500
за Х - Сертейт 3000

Последно промяна от Wobbler на Пет Юли 08, 2011 11:08 am, променено общо 1 път.
Колеги, не се обиждайте, но четящите темата не ги интересува кой какво ползва, а какви са впечатленията от него!!!
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Vid
- кандидат преподавател
Подкрепям, май че идеята тук е не всеки да се изфука със скъпата си макара, а да сподели впечатления и изкаже мнение и т.н.f1team написа:Колеги, не се обиждайте, но четящите темата не ги интересува кой какво ползва, а какви са впечатленията от него!!!
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Grauvell Excel ZF 1000, но всъщност това си е Ryobi Zauber. Много съм доволен от нея,смятам да си взема и някаква Daiwa за напред.
- Прикачени файлове
-
- SAM_0541.jpg (104.18 KiB) Преглеждано 4504 пъти
- begleca_sv
- кандидат преподавател
каде мога да намеря Tokushima LGZ200 пишете на личен ако някои знае 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето новата ми макаричка за Л-М спининг /Penn affinity/
за сега я развъртам на сухо ,но върти прекрасно.Днес 30-40 мин мятам примамки през терасата и тествам ...на сухо не прави бради пък ще видим като влезе в действие
,лошото е че за тази година май съм приключил с риболова
.Макарето визуално не се различава от Рьоби Заубер да се надяваме ,че и технически ще е толкова здраво като Рьобито.

След месец ще представя и препоръчаната ми от господин Иванов дайва

След месец ще представя и препоръчаната ми от господин Иванов дайва

-
- новобранец
Ето я и моята универсална спининг макара надежна, хубаво реди влакното, широка шпула и добрия аванс не и липсва чудесно съотношение цена-качество по препоръките на гн.Павел Иванов
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В тоя ред мисли - още ли смяташ че си си избрал подходящият ник

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
От 5-6 месеца въртя Tica DynaSpin GQ 2000, но не ми се бързаше с представянето преди да я озоря с някоя прилична риба
Дойде и това време.

Макарата все още няма луфтове, аванса работи както трябва, въпреки препълнената шпула никога не ми е правила бради, върти като всяка друга макара с 4+1 лагера, шпулата е плитка и широка.
Мисля, че е добра алтернатива на Ryobi.

Макарата все още няма луфтове, аванса работи както трябва, въпреки препълнената шпула никога не ми е правила бради, върти като всяка друга макара с 4+1 лагера, шпулата е плитка и широка.
Мисля, че е добра алтернатива на Ryobi.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
-
- новобранец
Павел Иванов написа:В тоя ред мисли - още ли смяташ че си си избрал подходящият ник![]()
![]()

Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някой да е пипал това нещо :

А има ли начин да се смени никът.Павел Иванов написа:В тоя ред мисли - още ли смяташ че си си избрал подходящият ник![]()
![]()
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Има , като пазариш администратора да ти го смени 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов