Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....

Мнение от jagger1 »

Някой пробвал ли е на хлебарка? (черна или книжарка). Голяма гадост са, ама ако става, резултатът е двоен: Чистиш ги от къщи и си ловиш клендаците :D .
Последно промяна от jagger1 на Сря Окт 05, 2011 12:09 am, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

jagger1 написа:Някой пробвал ли е на хлебарка? (черна или книжарка). Голяма гадост са, ама ако става, резултатът е двоен: Чистиш ги от къщи и си ловиш кендаците :D .
Боже , колега , това насекомо за последен път съм го виждал , га бях малък и обитавахме блоковете с парно ! От мен да знаете ,че по хубаво от ТЕЦ на тоя свят няма ! Можеше котки из мазатета да щъкат , имаше и хлебарки , защото в общите помещения имаше топлинка за всякъкви гадинки , но да сбирам хлебарки и през ум не ми е минавало :bear: :wink:
Последно промяна от Trias на Сря Окт 05, 2011 12:16 am, променено общо 1 път.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ами, като се сетя, рибоците какви гадории гълтат и им налитат, та въпросът ми изникна в главата от темата за ХЛЕБАРКИИИИ??? ..... :oops: :( :wink: :lol: :lol: :lol:

Шега-шега, ама като се замисля..... Ужас. Гадост, ама знам ли рибите какво мислят? Китайци, тайванци и другите им там ...ци, онези с дръпнатите очи, като се сетя, че ги нанизват на шишчета или директо в уока...... Ужас, а и си ги хапват като деликатес ...... Ужас.... Та знам ли?

п.п.: То и за белия червей като се сетя от къде го вадят ...... Ама сме му свикнали ....
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Всъщност,белият червей си е чист протеин -ама поради пустите предразсъдъци и аз още не съм го ползвал за мезе :lol:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

INCUBUS написа:Всъщност,белият червей си е чист протеин -ама поради пустите предразсъдъци и аз още не съм го ползвал за мезе :lol:
И какво ще пиеш с бял червей :lol: :lol: !
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

:oops:
Последно промяна от Trias на Съб Окт 08, 2011 9:54 am, променено общо 1 път.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Извинявам се на колегите!!!
Наистина бях в "приповдигнато" настроение и се развеселих от поста на колегата Инкобус.
Надявам се да не се сърдят повече.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

G.Petkov написа:
INCUBUS написа:Всъщност,белият червей си е чист протеин -ама поради пустите предразсъдъци и аз още не съм го ползвал за мезе :lol:
И какво ще пиеш с бял червей :lol: :lol: !
Бял - с бяло, червен - с червено, шарен - с мешана салатка и ракийка :lol: . Ами щом кленовете ги харесват, значи не е страшно. Тази година, най-добрите си кленове ги извадих точно на бял.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Определено най-нормалните отговори по темата са на следните колеги :
bobopeli написа:
Whassup написа:Няма защо да го сменям, аз под мен виждам мноооого кефали, понеже ловя от моста :)
Пробвай на това:

Изображение

Без плувка и утежнение само кука и скакалец ,май се казваше чип-чип :D

От мост става перфектно.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=9&t=10785
после това :
jagger1 написа:
bobo_33333 написа:Малките са всеядни и лакоми.
Да излъжеш големите,по добре без захранка,те са по предпазливи .
Като при шарана и повечето риби.
Има едно риболовно правило за всяка риба: Всяка захранка трябва да съдържа тези компоненти, които съдържа и стръвта за съответния вид риба. За клена - зависи от сезона, насекомите около водоема, естествената храна във водоема. За всеки водоем си има нюанси.Та опитай се да ги наблюдаваш кленчетата на дадения водоем, разрови камъните, за да видиш какви личинки и животинки има, наблюдавай и какви насекоми летят. Обикновено, това е най-добрата стръв и захранка. Добави малко жито, бял, царевичка. Успех
след това :
kmap написа:Колеги,ще споделя и моят начин за риболов на клен,който работи когато рибите са много предпазливи.Намирам си един голям гьол със слабо течение,монтирам на основното влакно малка плувчица,тънък повод и кука,на която закачам скакалец от ливадите наоколо(най-добри резултати има със зелените скакалци).Мятам въдицата в по-спокоен участък без течение,слагам я на стойката и се отдалечавам на такова разстояние,че рибите да не ме виждат.Когато кленът захапе кълването се отчита на върха на въдицата и след засечка кленът се озовава на брега. :wink:
П.п.:Ако опитваш моя метод си вземи надеждна стойка,за да не останеш без въдица. :D
следва :
holi_jolie написа:Поздрави и от мен колеги!Ето и моят първи пост в този форум.Смея да твърдя,че имам опит в ловенето на кефали по река Искър и никога не ползвам захранка когато целенасочено търся кефала.Винаги ползвам стръв от и около реката(скакалци,ручейници,мамърци,малки рибки,попови лъжички,малки жабки,попови прасета и някои други гъсеници).Монтажа е много прост,плувка с олово в нея(така наречените пумпал или спиртомер) без никакво друго утежнение по линията освен микровирбел на който връзвам повода.Така стръвта се презентира по възможно най естествения начин.Малко излязох от темата но дано да съм бил полезен на колегата!Успех :wink:
Така стоят нещата по темата драги колеги и евала на колегите , които съм цитирал по-отгоре !
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

С написаното съм съгласен до толкова,че това са сезонни похвати за риболов.Ние ловим целогодишно кефала по Марица,а не винаги през годината има насекоми.
И да напомня,че темата е за захранка за кефал.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ами нали захранката включва и стръвта?
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

jagger1 написа:Ами нали захранката включва и стръвта?
Захранката се хвърля във водата,стръвта се слага на куката и пак се хвърля във водата,що пък да не са едно и също.Колега ,прав си,не бях се сетил.
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Еми то захранката трябва да съдържа стръвта,иначе се губи смисъла! ;)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Атанас Катцарски написа:Еми то захранката трябва да съдържа стръвта,иначе се губи смисъла! ;)
Особено ако ловиш със скакалци :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

butnik написа:
Атанас Катцарски написа:Еми то захранката трябва да съдържа стръвта,иначе се губи смисъла! ;)
Особено ако ловиш със скакалци :lol:
Обаче ще е вървежно ако ловиш с мухарка и да захранваш с мухи, естествено умрели, не живи :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”