риболов на сом на плитко

Модератор: sapuna

elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

риболов на сом на плитко

Мнение от elektronchika »

Здравейте!

Край селото ми минава река Осъм. Там има един участък от 20-30 метра, където водата е не по-дълбока от 2 метра, а на места е дори по-малко от метър. Някой съселяни :D ми казаха, че там излизали дребни сомчета - до кило. Иска ми се да го пробвам, но на какъв монтаж - никога не съм ловил сом. Знам че грозд червей е добра стръв, но в тази суша от къде да ги търся тези големи червей? И попови прасета няма даже... Поне каракудки има на едно друго място - доста маломерни по 10-20грама. Те добра струв ли са? И как точно да си построя линията, на тапа ми се струва че няма да стане, защото течението е голямо и ще отнася плувката постоянно. На дъно - но с подвижно олово ли, как?

Надявам се че няма да ме обявите за бракониер като искам да ловя такива малки сомчета, защото повечето теми във форума са за риби над 30 килограма, а аз не смея и да мечтая за такива :D

Поздрави и наслука!
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Все още не си обявен за бракониер ,но ако хванеш такова сомче и си го вземеш ,ще те обявим.Трябва да е все пак поне над 1.5-2 кг.
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

никога не убивай бебе, господ вижда, забавя но не забравя

такива сомчета са си истински бебчовци, и ако не ги оставим да порастнат скоро ще са в червената книга за изчезващ вид

вземи си бял червей и иди хващай сланчаци
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Ти си фащай сомета-зер малките имат майки и татковци-тях търси, а малките ги пущай.
Па колегата ко иска да си оди за слънчаци... 8)
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”