Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от delio-haidutin »

todor_197 написа:
delio-haidutin написа: вие какво искате СУПЕР ЧИСТА ПЕЧАЛБА .Всеки си плаща ,а рибата пак във водата ,със 100 шарана 10 г :evil:
Това не е супер чиста печалба колега,а се нарича спортен риболов,но явно ти не си запознат с този вид риболов :wink:
които иска да си спортува,нали се плаща някаква такса .като няма риба в язовира по-добре да хвърля на поляната че барем някоя кокошка може да клъвне.а какво ще кажеш за формулата-плащаш такса 5,7 лв и килото по 5-5.5 лв.на магазина цената с ДДС е такава ,а каде са им касовите бележки-ддс не им се удържа.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4oto »

todor_197 написа:
delio-haidutin написа: вие какво искате СУПЕР ЧИСТА ПЕЧАЛБА .Всеки си плаща ,а рибата пак във водата ,със 100 шарана 10 г :evil:
Това не е супер чиста печалба колега,а се нарича спортен риболов,но явно ти не си запознат с този вид риболов :wink:
колега аз спортен риболов и на реката го правя,друго искаше да ти каже колегата :D
НИКОГА КАПО,,,,
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

delio-haidutin написа:
todor_197 написа:
които иска да си спортува,нали се плаща някаква такса .като няма риба в язовира по-добре да хвърля на поляната че барем някоя кокошка може да клъвне.а какво ще кажеш за формулата-плащаш такса 5,7 лв и килото по 5-5.5 лв.на магазина цената с ДДС е такава ,а каде са им касовите бележки-ддс не им се удържа.
Ами не е така колега.Преди време забелязах,че ти беше писал за условията на Кюлевча,предполагам,че си ходил там.И аз ходих това лято колега и на мен ми дадоха касов бон :wink: А между другото вчера се върнах от Кастел където риба над 3 кг задължително се връща обратно (както и на Тръстиково)и ако имам възможност пак ще отида там,а не по тези нашите водоеми където ти вземат по 15-20 лева и нямаш удар три дена :wink: Ето това не разбираш колега.Кастел е до Севлиево-на 280 км от Варна.Само горивото ми до там е 60 лева и отделно се плаща за бунгало,и такса 5 лева за риболов,но природата и тръпката да хванеш голяма риба са НЕОПИСУЕМИ
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4oto »

колега на Тръстиково всичко се връща,не ти дават и таранка даже,въпроса опира до това,че не всеки практикува спортен риболов.
НИКОГА КАПО,,,,
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

ribar4oto написа:колега на Тръстиково всичко се връща,не ти дават и таранка даже,въпроса опира до това,че не всеки практикува спортен риболов.
За тръстиково правилата са ми пределно ясни колега и според мен така трябва да е.На Кастел условията са същите,там даже и камери за наблюдение има :wink: В неделя едни колеги изкараха един шаран 7,500 и поискаха да си го платят на 10 лева за килограм,но им беше отказано и върнаха шарана обратно във водоема където му е мястото.Евала на такива правила :prayer: :prayer: :prayer:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

тръпка си е на язовир където както казах процента на успеваемост не е мн.голям,а такива като ,,монтана леик,, това каква тръпка е ,за един излет да натръшкаш 30-на шарана по над 10 кг,които не е утишъл тои не е хванал .все едно да хванеш проституртка и да се хвалиш че си :ANAL: :lol: :lol: :lol:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

delio-haidutin написа:тръпка си е на язовир където както казах процента на успеваемост не е мн.голям,а такива като ,,монтана леик,, това каква тръпка е ,за един излет да натръшкаш 30-на шарана по над 10 кг,които не е утишъл тои не е хванал .все едно да хванеш проституртка и да се хвалиш че си :ANAL: :lol: :lol: :lol:
Ами според мен това е по добрият вариант отколкото да стоиш три дена без удар-не мислиш ли така колега :wink:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

зтова ходя на платени където има все пак някаква риба (шаран или амур), с такса поне 10 лв за ден без да се заплаща рибата или с минимална такса и килогграма да е максимум 3,5 -,4лв но този вариянт е рядкост
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

delio-haidutin написа:зтова ходя на платени където има все пак някаква риба (шаран или амур), с такса поне 10 лв за ден без да се заплаща рибата или с минимална такса и килогграма да е максимум 3,5 -,4лв но този вариянт е рядкост
Ами моите наблюдения са колега че на водоеми с 10 лева такса само и улова не е заплаща- или има много дребни шаранчета или има единични бройки по едри и много таранка и раци.Трети вариант май няма :wink:
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

todor_197 написа: Ами моите наблюдения са колега че на водоеми с 10 лева такса само и улова не е заплаща- или има много дребни шаранчета или има единични бройки по едри и много таранка и раци.Трети вариант май няма :wink:
Тръпката да излъжеш един от няколкото оцелели дядовци е голяма. Само че става рано пролетта или късно есента. През останалото време си имат достатъчно естествена храна и ние почти нямаме шанс. Затова през останалото време на морето.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Скоро минах покрай язовирчето на с.Брестак Още не е отворен за риболов но имаше съм 3тона царевица изсипана до мостчето Явно я хранят рибата здраво :lol:
А иначе за раците прочетох доста теми в различни форуми и навсякъде се пише за различни неща (методи и способи) но извода който си ги направих е:(става дума да се избегнат раците и да не ти ядат или развалят стръвта понеже когато са наистина много ядат всичко дори и с повдигач на 5-10см от дъното)
1 Вариант за протеинови топчета - слага се нещо като пластмаса върху топчето и се нагрява на водна баня докато се свие и прилепне плътно по топчето, после му се срязва внимателни излишъка като от двете страни остава да се вижда топчето - по този начин по голямата част от топчето е покрито но около 1/3 се вижда и излъчва аромат в водата (още не съм обикалял по магазините и не знам дали се продават такива неща!)
2 Вариант може да се комбинира и за топчета и за царевица(на косъм!): Слага се избраната стръв и между царевицата или топчетата се слагат малки парченца сварен картоф - рака не го обичал изобщо и дори бягал от него !!? картофа се режел на дебели шайби и после се оформял като 2-5ст монети и после се заварявал леко (но Леко! не да се развари защото ще пада от монтажа)
3 Вариант: Някой който сами си произвеждали протеинови топчета са слагали и варени картофи в протеинките и са имали успех (успеха може да се дели на избягване на рака или на хваната риба не знам може и на двете :lol: ) Същия картоф може да се пасира и сложи и в захранка примерно ефекта трябва да е същия, защото ще е добре още с захранването да прогониш рака :D
Иначе не съм пробвал още никой от методите :( При първа възможност ще експериментирам и ще кажа дали наистина дават резултат
А що се отнася за водоемите малцина са тези който наистина се грижат за тях и затова в тях! Аз знам 3-4 язовира който са перфектни за риболов и те са такива защото си имат строги закони и те се спазват!!! :D :D :D
А иначе има много други арендовани язовири и язовирчета около варна и то от години 5-10-15г и там никога нищо не се е променяло!Зарибяват рядко и малко и до 1г всичко което са пуснали го няма вече в язовира. Просто Арендаторите поне около варна любими на много от нас трябва да знаят че колкото повече зарибяват толкова по добре да тях както и да се грижат наистина за рибите си и за самия водоем като цяло! И какво е това отиваш за риба и
каквото хванеш взимаш :evil: Има си закони:
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.
(2) (Доп., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
(3) (Доп., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 2 не може да бъде предмет на покупко-продажба.
(4) (Изм., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
(5) (Нова, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
(6) (Нова, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1 - 5.
Чл. 24а. (Нов, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.)
(1) При провеждането на спортни състезания за улов на риба ИАРА осъществява контрол за спазване разпоредбите на този закон, с изключение на чл. 24, ал. 1, т. 1, 2, 3, ал. 4, 5 и 6 и спазването на правилата и програмата на състезанието.
(2) Спортни състезания за улов на риба във водни обекти - държавна собственост, се провеждат в периода на забраната по чл. 32 с разрешение на министъра на земеделието и горите.
maroki
новобранец
новобранец

Мнение от maroki »

Здравейте , само да споделя наскоро два пъти ходихме на Оброчище и повече няма да отидем. За цял ден 2 каракуди малки. На плувка и захар с хляб , на царевица нищо ! Дерат ни по 10 лева и риба няма хич- няма и да отида повече! Ако някой се сеща за що годе добър язовир до 10лв. може да сподели все пак !
Наслука
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Stamen1986 написа:Колега, дай инфо за Езерец и кажи ква беше блесната ако може :)
Инфото за Езерец: Ами ниско ниво, което е отворило повече места за влизане с гащеризон. Аз си мислех че ще имам по-голяма успеваемост но.... човек се учи докато е жив - още е топла водата и май още не е почнала да се храни интензивно щуката. Не че не се ловят някакви екземпляри - но дребни. Другото което е за Езерец - мислех в края на тази седмица пак да отида но прогнозата за събота и неделя е за 9 и 12 м/сек вятър - което на мен не ми се покрива с представите за приятен риболов. Според мен, след 20-ти може да е по-активна щуката там. Но....знае ли човек. А относно блесната.....нямам никаква идея каква е точно, мога само да кажа че е клатушка и че в момента още виси с един къс метален зелен повод на една тръстика във въпросния водоем :) Поздрави !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
dokera
новобранец
новобранец

Мнение от dokera »

Колеги,
Някой да има информация за Абрит. Разбрах, че интересни рибета плували там, но достъпа бил ограничен.

П.С.: Извинявам се, ако въпроса ми е в грешен раздел, че малко се отдалечих от Варненска област.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

dim-dim написа:Скоро минах покрай язовирчето на с.Брестак.
Абе, братле, много благодарим за лекцията - добре, че ни напомни какво пише в билета - то и без туй от ИАРА не ни подсещат, че имаме въобще билети :-D :-D :-D ... Туй с картофите - мисля, че не е вярно - ядът ги, мамка им. А пък туй, с PVC-то, въобще не ми се връзва. :smt023 :smt023 :smt023
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”