Има ли риба при тези Ю/З/С ветрове в момента

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
flycho
новобранец
новобранец

Има ли риба при тези Ю/З/С ветрове в момента

Мнение от flycho »

Не съм голям специалист по ветровете, но съм чувал, че е добре да има И вятър, за да са най-добри шансовете да хванем нещо. От 10 дни чакам да задуха от морето, за да не ходим напразно за кой ли път на въоръжена разходка. Лошото е, че не ме свърта, а като гледам и следващите десетина дни ги дават всичко, но не и източен вятър. А наблюдавам, че коментарите във форума почти замряха, което може би означава, че малко хора опитват в това време (или пък всички са в морето и пълнят кофите :) )
Може ли някой по-опитен да разясни има ли надежда за приличен улов в такова време или да стоим и да чакаме, за да тръгне рибата наистина добре :)
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Re: Има ли риба при тези Ю/З/С ветрове в момента

Мнение от bg »

вятъра няма чак толкова значение - има значение по-скоро силата му...
на мен ми прави впечатление, че при силен юг/ югоизток рибата изчезва навътре...
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

flycho написа:Може ли някой по-опитен да разясни има ли надежда за приличен улов в такова време или да стоим и да чакаме, за да тръгне рибата наистина добре :)
Вятъра си има значение ,ама от най -голямо значение е редовните опити и редовното ходене особенно през сезона (какъвто е сега)ако чакаш някой да те светне или да изреве СКАЧАЙ СЕГА Е МОМЕНТА ДА НАПЪЛНИШ ФРИЗЕРА -риба няма да хванеш....днеска я има на едно място утр е другаде или по-точно казано днеска я има утре я няма. :D
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

В допълнение на роко, мога да кажа че за мен вятъра не просто е от значение а в много случай е от супер важно значение. Духне ли Юг - югоизток почти на 100% рибата изчезва някъде. Или навътре или по подветрени места ако има такива. Лек север- северозапад е супер за риболов. Лек Североизток - изток също е добър. Визирам риболова на заргана и платерина със бомбарда. Съответно ако знам какъв вятър ще духа на следващия ден си избирам съответното място. Дано съм бил малко полезен.Успех на всички колеги :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

В момента поне сафрида не се съобразява в никакъв вятър.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

е, то като си с лодка нещата са други :lol:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Всяко првило си има изключения.. На юг/из съм вадил около стотина бр. зарган от брега. Не бе тази година де... :D . Трябва да се пробва това е ...може би важно е и местото :wink:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

поне около варна има много възможности да се избере завет при повечето видове вятър, а като сложиш и сутрешния бриз в сметките- нищо не ти пречи да си хванеш сутринта няколко рибки. Вече в 10 00 като дойде прогнозирания вятър и изтегли навътре рибата си се прибираш.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Обикновенно тези дни,деня започва със СЗ бриз ( абе баш бризище си е ).
Нормална дестинация е зад Галата,само дето не знам как стои въпроса с рибите в момента там.
После като обърне ЮИ,минаваш на Романтиката,и пак проби някакви.
Само от СИ няма спасение никъде.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
flycho
новобранец
новобранец

Мнение от flycho »

Благодаря за съветите, надявам се са полезни не само на мен. Съдейки по мненията най-"ненадежния" вятър е Ю-ЮИ. Аз бях чувал лоши работи и за З вятър, че и за С и затова бях достигнал да извода, че само И вятър е наистина "рибен" вятър.
А относно универсална рецепта за риболов - то мисля е ясно на всички, че с рибата е БОЖА РАБОТА. Но си има и някои правила, които по-опитните с годините научават и така намалят броя на въоръжените разходки.
А забелязвам и нещо друго странно - от 1-2 седмици, откакто времето духа от всички посоки (освен И), честотата на постингите тук намаля драстично, въпреки, че трябва да е много активен сезона - дали не е точно заради вятъра? :idea:
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

С намаляването на "въоръжените разходки" пропорционално намалява и шанса да се върнеш с добър улов :smt039 :smt039
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”