В търсене на Оризовските щуки...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

burg
разбира нещата
разбира нещата

В търсене на Оризовските щуки...

Мнение от burg »

Здравейте, Колеги!
Вчера решихме да посетим въпросните водоеми- ( по-точно първият с такса 6 лв.), докато времето е хубаво и преди пътя да е станал за състезание по
"off-road" . Чувал съм случки, за закъсали колеги-съфорумници с джипове дори ( те си знаят кои са :lol: - няма да цитирам имена)
Та с Павката -Pavel2061 и още един колега, рано-рано се изсипахме на водоема ,втъкнахме се в кой с каквото си гази във водата( някои дишащи,някои мокрещи, :lol: някои неопренови ,други гумени) и напомпени като Карлсон -само че без перки, бегом към калните бани с "лечебни" водорасли...
Кал -дал господ колкото щещ- (водата е паднала за последните десет дена с още половин метър- инфо :smt115 от разговор с местен риболовец :wink: На моменти, така се залепва за дъното ,че ако се направи едно погрешно движение и човек може да се гмурне с целият си антураж ( едва сега се замислям :shock: какво ли би последвало от това)- но тя нашата диагноза е ясна :rolleyes: :lol:
Ето нагледно за какво иде реч:
Изображение
От време на време , закачахме по някое друго внуче на това, което търсихме и за което бяхме дошли.
Павката в акция, после фото и релийз:
Изображение
Аз в същата последователност:
Изображение
и така до следваща смяна на местото:
Изображение
след което решихме да стигнем почти до-( вдън гори тилелейски :lol: )-откъм втичалото:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Цялото ни ходене, лазене и провиране през какви ли не препятствия се оказа безрезултатно :mrgreen: заради гъстите водорасли превзели цялата водна площ на устието, така че обиколката бе причислена към отдела – разходка по еко –пътека :lol: . След това се заехме с обхождането на стената обсадена от колегите шаранджии- накацали по цялото и протежение. Сигурно отнесохме някое друго сексуално послание към майките ни :twisted: , но до словестни и други нападки не се стигна.
Ето как изглеждаха нещата от местата, които прослушахме:
Изображение
Изображение
Изображение
Масовите заподозрени:
Изображение
Изображение
Някои така се закопчаваха на тройките, че с голям зор успявах да ги освободя.
Изображение
Изображение
На всяка пожелавах да порастне голяма и да викне някоя от по-възрастните си , но уви .... само такива гладници излизаха през целият ден.
Изображение
От време на време, човек трябва и да почине ,да огледа обстановката и пак да се заеме с тежкият физически труд :mrgreen: , който трябва да полага всеки дето „мята квот му падне” :lol:
Изображение
Надвечерното кълване , на което толкова разчитахме да донесе някой по- различен екземпляр, така и не промени нещата - явно големите се бяха покрили на дълбоко или в шавара .Въпреки това останахме доволни от крайната равносметка за деня- аз имах осем удара, от които шест реализирани и две изтървани във водораслите, а Павката –десет удара с осем извадени.Всички си заминаха с пожелание да растат по-бързо, за да ни радват догодина.Малко преди да си тръгнем разговаряхме с колега –шаранджия. На дъно- монтаж на пружина и на фидер имаше около 30 кг каракуда с размери от 400гр. нагоре. Нямаше шаран, но караконджулите бяха с завидни размери :smt118 :lol: .
За да придобие репортажчето ми по-естетически характер , накрая за завършек реших да постна някоя друга красота , която фотнах през деня. :lol: :
Изображение
Изображение
Поздрави на всички :!:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: В търсене на Оризовските щуки...

Мнение от Бат Стан »

Колега, поздрави за улова. Знам, че някъде встрани има друг гьол, там таксата е 10 лева. Имаш ли представа там как е положението. Поздрави и наслука!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за хубавия излет и репортаж,Петьо. Въпреки ,че щуките са малки,все пак е много по-добре от познатия валат. Явно на големите крокодили не им е било ден иначе там със сигурност има и то доста. Доколкото знам гьола не е точен от доста години. Аз там повече не стъпвам...последния път бутахме колата 3 ч.,докато излезем на асвалта. Поздрави на цялата група.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Бат Стан написа:.... Знам, че някъде встрани има друг гьол, там таксата е 10 лева. Имаш ли представа там как е положението...
Там водоемите са три и този, за който се интересуваш се пада по средата, но актуално инфо за него нямам.
Ако, някой друг може - да помага... :smt023
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Много хубав репортаж с точните снимки на типично щукарско място :!: (на което не съм бил, но така изглежда :lol: ) Това, че сте се разминали с крокодила не прави усилията ви по-малко занимателни, нали и това е част от диагнозата ни :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Евала за прекрасния репортаж.
Между другото не знам защо махнаха рейтинга :roll: .
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Колеги, препоръчвам ви за този водоем да опитате със стример "Пайк Бъни". Миналата година тази примамка се представи отлично на въпросния гьол.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Отличен репортаж!Скоро и аз ще посетя
вдън гори тилелейски
:lol: Там има едно две добри местенца, ама достъпа до тях е възможен само по вода и се работи предимно с повърхностни примамки.Иначе има трофейни екземпляри на въпросния водоем, но по това време на годината хващането им е пълна случайност.Големите екземпляри се хващат там, когато времето застуди и достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем...:).
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

katri написа:Отличен репортаж!Скоро и аз ще посетя
вдън гори тилелейски
:lol: Там има едно две добри местенца, ама достъпа до тях е възможен само по вода и се работи предимно с повърхностни примамки.Иначе има трофейни екземпляри на въпросния водоем, но по това време на годината хващането им е пълна случайност.Големите екземпляри се хващат там, когато времето застуди и достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем...:).
Ние спираме на асфалта и после пеш, за 15 мин си на гьола.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

katri написа:.... достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем...:).
A аз, загатнах в репортажа си за друг такъв колега съфорумец , който също с 4Х4 търси трактор да го вади от калта. :axe: На последният - 4 напън джипката е излязла от калта, но и халката за закачане на стоманеното въже се е скъсала. :twisted: ... Така че , ... май варианта на бат Стан е за предпочитане- само дето не трябва да ни мързи... :mrgreen:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Ние спираме на асфалта и после пеш, за 15 мин си на гьола.
става, ама да помъкна всичкия багаж на 1,5км пеш в едната посока и после обратно - нещо не ми се връзва и ми се губи удоволствието от риболова :)
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

katri написа:...става, ама да помъкна всичкия багаж на 1,5км пеш в едната посока и после обратно - нещо не ми се връзва и ми се губи удоволствието от риболова :)
Аз, затова минах на варианта - спининг и раница с примамки :D . И на мене не ми се ходи с багаж! :mrgreen: - ( то има ли такъв мазохист :shock: -дето да е на обратното мнение)
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

До сега не съм закъсвал там,а ходя често но винаги се обаждам на арендатора и той ми обяснява откъде да мина.Има път от Партизани и от Черна гора и сигурно и други пътища,а щуките там са легендарни.Миналия път когато ходих хванах шаран над 10 кг.Мисля че могат да се ползуват и лодките срещу заплащане :roll: ама колко е не знам. Тел. на арендатора Вълко е 0888775229.Дано съм бил полезен и наслука.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

За протокола:
1.Завчера на Кисимови дупки - цял ден пълен валат на спининг и тапи.Водата е паднала и продължава да пада.Канала не тече и може би това е причината рибата да не взима изобщо.
2.Вчера посетих
вдън гори тилелейски
.Записах на попер две двулитровки(по обяд - в най-големите жеги) и на клатушка Byron и тапите общо 10бр. от
масовите заподозрени
, които си плуват обратно живи и здрави.
Прави впечатление, обаче че масово се прибират щуклета от 300-600гр.Един мангал до мен прибра може би около 30бр. такива щуклета, които изкара на 7-8 тапи и стръв малка каракудка и ме гледаше учудено ,че аз ги пускам обратно във водата.Догодина май ще си ловим "...ура" и на този водоем, като на всякъде другаде.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”