Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

В търсене на Оризовските щуки...
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
В търсене на Оризовските щуки...
Здравейте, Колеги!
Вчера решихме да посетим въпросните водоеми- ( по-точно първият с такса 6 лв.), докато времето е хубаво и преди пътя да е станал за състезание по
"off-road" . Чувал съм случки, за закъсали колеги-съфорумници с джипове дори ( те си знаят кои са
- няма да цитирам имена)
Та с Павката -Pavel2061 и още един колега, рано-рано се изсипахме на водоема ,втъкнахме се в кой с каквото си гази във водата( някои дишащи,някои мокрещи,
някои неопренови ,други гумени) и напомпени като Карлсон -само че без перки, бегом към калните бани с "лечебни" водорасли...
Кал -дал господ колкото щещ- (водата е паднала за последните десет дена с още половин метър- инфо
от разговор с местен риболовец
На моменти, така се залепва за дъното ,че ако се направи едно погрешно движение и човек може да се гмурне с целият си антураж ( едва сега се замислям
какво ли би последвало от това)- но тя нашата диагноза е ясна
Ето нагледно за какво иде реч:

От време на време , закачахме по някое друго внуче на това, което търсихме и за което бяхме дошли.
Павката в акция, после фото и релийз:

Аз в същата последователност:

и така до следваща смяна на местото:

след което решихме да стигнем почти до-( вдън гори тилелейски
)-откъм втичалото:

Цялото ни ходене, лазене и провиране през какви ли не препятствия се оказа безрезултатно
заради гъстите водорасли превзели цялата водна площ на устието, така че обиколката бе причислена към отдела – разходка по еко –пътека
. След това се заехме с обхождането на стената обсадена от колегите шаранджии- накацали по цялото и протежение. Сигурно отнесохме някое друго сексуално послание към майките ни
, но до словестни и други нападки не се стигна.
Ето как изглеждаха нещата от местата, които прослушахме:

Масовите заподозрени:

Някои така се закопчаваха на тройките, че с голям зор успявах да ги освободя.

На всяка пожелавах да порастне голяма и да викне някоя от по-възрастните си , но уви .... само такива гладници излизаха през целият ден.

От време на време, човек трябва и да почине ,да огледа обстановката и пак да се заеме с тежкият физически труд
, който трябва да полага всеки дето „мята квот му падне”

Надвечерното кълване , на което толкова разчитахме да донесе някой по- различен екземпляр, така и не промени нещата - явно големите се бяха покрили на дълбоко или в шавара .Въпреки това останахме доволни от крайната равносметка за деня- аз имах осем удара, от които шест реализирани и две изтървани във водораслите, а Павката –десет удара с осем извадени.Всички си заминаха с пожелание да растат по-бързо, за да ни радват догодина.Малко преди да си тръгнем разговаряхме с колега –шаранджия. На дъно- монтаж на пружина и на фидер имаше около 30 кг каракуда с размери от 400гр. нагоре. Нямаше шаран, но караконджулите бяха с завидни размери
.
За да придобие репортажчето ми по-естетически характер , накрая за завършек реших да постна някоя друга красота , която фотнах през деня.
:

Поздрави на всички
Вчера решихме да посетим въпросните водоеми- ( по-точно първият с такса 6 лв.), докато времето е хубаво и преди пътя да е станал за състезание по
"off-road" . Чувал съм случки, за закъсали колеги-съфорумници с джипове дори ( те си знаят кои са

Та с Павката -Pavel2061 и още един колега, рано-рано се изсипахме на водоема ,втъкнахме се в кой с каквото си гази във водата( някои дишащи,някои мокрещи,

Кал -дал господ колкото щещ- (водата е паднала за последните десет дена с още половин метър- инфо

Ето нагледно за какво иде реч:
От време на време , закачахме по някое друго внуче на това, което търсихме и за което бяхме дошли.
Павката в акция, после фото и релийз:
Аз в същата последователност:
и така до следваща смяна на местото:
след което решихме да стигнем почти до-( вдън гори тилелейски

Цялото ни ходене, лазене и провиране през какви ли не препятствия се оказа безрезултатно

Ето как изглеждаха нещата от местата, които прослушахме:
Масовите заподозрени:
Някои така се закопчаваха на тройките, че с голям зор успявах да ги освободя.
На всяка пожелавах да порастне голяма и да викне някоя от по-възрастните си , но уви .... само такива гладници излизаха през целият ден.
От време на време, човек трябва и да почине ,да огледа обстановката и пак да се заеме с тежкият физически труд

Надвечерното кълване , на което толкова разчитахме да донесе някой по- различен екземпляр, така и не промени нещата - явно големите се бяха покрили на дълбоко или в шавара .Въпреки това останахме доволни от крайната равносметка за деня- аз имах осем удара, от които шест реализирани и две изтървани във водораслите, а Павката –десет удара с осем извадени.Всички си заминаха с пожелание да растат по-бързо, за да ни радват догодина.Малко преди да си тръгнем разговаряхме с колега –шаранджия. На дъно- монтаж на пружина и на фидер имаше около 30 кг каракуда с размери от 400гр. нагоре. Нямаше шаран, но караконджулите бяха с завидни размери

За да придобие репортажчето ми по-естетически характер , накрая за завършек реших да постна някоя друга красота , която фотнах през деня.

Поздрави на всички

Re: В търсене на Оризовските щуки...
Колега, поздрави за улова. Знам, че някъде встрани има друг гьол, там таксата е 10 лева. Имаш ли представа там как е положението. Поздрави и наслука!
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
Там водоемите са три и този, за който се интересуваш се пада по средата, но актуално инфо за него нямам.Бат Стан написа:.... Знам, че някъде встрани има друг гьол, там таксата е 10 лева. Имаш ли представа там как е положението...
Ако, някой друг може - да помага...

Много хубав репортаж с точните снимки на типично щукарско място
(на което не съм бил, но така изглежда
) Това, че сте се разминали с крокодила не прави усилията ви по-малко занимателни, нали и това е част от диагнозата ни 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Евала за прекрасния репортаж.
Между другото не знам защо махнаха рейтинга
.
Между другото не знам защо махнаха рейтинга

Колеги, препоръчвам ви за този водоем да опитате със стример "Пайк Бъни". Миналата година тази примамка се представи отлично на въпросния гьол.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отличен репортаж!Скоро и аз ще посетя
Там има едно две добри местенца, ама достъпа до тях е възможен само по вода и се работи предимно с повърхностни примамки.Иначе има трофейни екземпляри на въпросния водоем, но по това време на годината хващането им е пълна случайност.Големите екземпляри се хващат там, когато времето застуди и достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем...
.
вдън гори тилелейски

Риболовец,а не рибар съм аз!!
Ние спираме на асфалта и после пеш, за 15 мин си на гьола.katri написа:Отличен репортаж!Скоро и аз ще посетявдън гори тилелейскиТам има едно две добри местенца, ама достъпа до тях е възможен само по вода и се работи предимно с повърхностни примамки.Иначе има трофейни екземпляри на въпросния водоем, но по това време на годината хващането им е пълна случайност.Големите екземпляри се хващат там, когато времето застуди и достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем...
.
-
- разбира нещата
A аз, загатнах в репортажа си за друг такъв колега съфорумец , който също с 4Х4 търси трактор да го вади от калта.katri написа:.... достъпа до язовира става възможен само с автомобил с повишена проходимост....Познавам един колега , който си купи джип 4Х4 само заради този водоем....

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
става, ама да помъкна всичкия багаж на 1,5км пеш в едната посока и после обратно - нещо не ми се връзва и ми се губи удоволствието от риболоваНие спираме на асфалта и после пеш, за 15 мин си на гьола.

-
- разбира нещата
Аз, затова минах на варианта - спининг и раница с примамкиkatri написа:...става, ама да помъкна всичкия багаж на 1,5км пеш в едната посока и после обратно - нещо не ми се връзва и ми се губи удоволствието от риболова

-
- вече хвърля и на тежко
До сега не съм закъсвал там,а ходя често но винаги се обаждам на арендатора и той ми обяснява откъде да мина.Има път от Партизани и от Черна гора и сигурно и други пътища,а щуките там са легендарни.Миналия път когато ходих хванах шаран над 10 кг.Мисля че могат да се ползуват и лодките срещу заплащане
ама колко е не знам. Тел. на арендатора Вълко е 0888775229.Дано съм бил полезен и наслука.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За протокола:
1.Завчера на Кисимови дупки - цял ден пълен валат на спининг и тапи.Водата е паднала и продължава да пада.Канала не тече и може би това е причината рибата да не взима изобщо.
2.Вчера посетих
Прави впечатление, обаче че масово се прибират щуклета от 300-600гр.Един мангал до мен прибра може би около 30бр. такива щуклета, които изкара на 7-8 тапи и стръв малка каракудка и ме гледаше учудено ,че аз ги пускам обратно във водата.Догодина май ще си ловим "...ура" и на този водоем, като на всякъде другаде.
1.Завчера на Кисимови дупки - цял ден пълен валат на спининг и тапи.Водата е паднала и продължава да пада.Канала не тече и може би това е причината рибата да не взима изобщо.
2.Вчера посетих
.Записах на попер две двулитровки(по обяд - в най-големите жеги) и на клатушка Byron и тапите общо 10бр. отвдън гори тилелейски
, които си плуват обратно живи и здрави.масовите заподозрени
Прави впечатление, обаче че масово се прибират щуклета от 300-600гр.Един мангал до мен прибра може би около 30бр. такива щуклета, които изкара на 7-8 тапи и стръв малка каракудка и ме гледаше учудено ,че аз ги пускам обратно във водата.Догодина май ще си ловим "...ура" и на този водоем, като на всякъде другаде.