Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Канела към захранката
Модератор: Paublo_Eskobar
- malkapluvka
- фен клуб-скобар
- Мнения: 79
- Регистриран на: Вто Яну 04, 2011 8:17 pm
- Местоположение: Ямбол
Re: Канела към захранката
Хранилката от чисто жито, това млечното с канелената глазура само за стръв. И нещо много важно съм пропуснал - задължително мед . Ще ме попитате - защо ? Меда има свойството да стяга и изсушава. Задължително един ден преди риболова във хладилника и той да си свърши работата .И житото става като оная твърдата царевица за шарковци, червеноперите не го харесват, поне при мен е така, но всичко останало с по-големи усти лапа и бяга.
Миналата седмица за един риболовен ден имах уловени 38 каракуди - 200-500 грамови, гърбавици, едно зверско късане на цялата линия, и около 30 откачени, малко станно кълват на това жито, но съм им научил "номерата". Същия ден хората по реката не можеха да се похвалят с повече от 4-5 уловени риби. Говоря и за колеги, ловящи в близост до мен, отново на жито, по техния си "тертип" направено. 


ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ Ѧαℓκα Ƥℓʋʌκα ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
- Мнения: 600
- Регистриран на: Вто Дек 29, 2009 6:53 pm
- Местоположение: Видин
Re: Канела към захранката
Канелата е просо универаселн боец !!! Много е хубаво да се прибавя в храната, така е , но в умерени количества, не трябва да се прекалява.
Лично аз сега си правя една рецепта тя е малко странна, но искам да опитам и да видя дали ще стане. Царевица от тая дето се продава в магазините печена ли е пържена ли е незнам но е доста твърда . Продава се в малки пакетчета . Та от тази царевица сложих в едно бурканче и я залях с ром който има мед в него. След това настургах малко , мого малко канела , затапих го с найлон и го бутнах в микровълновата печка, докато рома не почна да кипи. Забравих да напиша че и едно пакетче захар сложих да кача малко градуса на рома. Така след като изкипя рома извадих бурканчето и му сложих капачката и го оставих така. След 4 5 часа като го отворих да видя какво е станало самата царевица бе поела от рома и се беше оголемила малко , на пипане мека , тоест еластична направо и един мирис ммм мед-канела мешано викам си оставям е ей така и до като ида на риба ще я държа така . Сега очаквам едно ходене до река Ебър за сом и шаран и ще ви пиша дали има ефект от царевицата с ром мед и канела.
Лично аз сега си правя една рецепта тя е малко странна, но искам да опитам и да видя дали ще стане. Царевица от тая дето се продава в магазините печена ли е пържена ли е незнам но е доста твърда . Продава се в малки пакетчета . Та от тази царевица сложих в едно бурканче и я залях с ром който има мед в него. След това настургах малко , мого малко канела , затапих го с найлон и го бутнах в микровълновата печка, докато рома не почна да кипи. Забравих да напиша че и едно пакетче захар сложих да кача малко градуса на рома. Така след като изкипя рома извадих бурканчето и му сложих капачката и го оставих така. След 4 5 часа като го отворих да видя какво е станало самата царевица бе поела от рома и се беше оголемила малко , на пипане мека , тоест еластична направо и един мирис ммм мед-канела мешано викам си оставям е ей така и до като ида на риба ще я държа така . Сега очаквам едно ходене до река Ебър за сом и шаран и ще ви пиша дали има ефект от царевицата с ром мед и канела.
-
- новобранец
- Мнения: 77
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2011 12:08 pm
Re: Канела към захранката
Мончета имам няколко въпроса .Като сложа житото да се вари и в него слагам едно пакече канела или по малко ? ами ако си взема готов качамак не мога ли да си добавия канела към него ?
- Whassup
- ще става разбирач
- Мнения: 338
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 2:02 pm
- Местоположение: Свищов, Лом
Re: Канела към захранката
За житото не знам, иначе ми е интересно какво ще кажат по въпроса колегите. А за качамака можеш да си добавиш канелата 

-
- новобранец
- Мнения: 77
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2011 12:08 pm
Re: Канела към захранката
колега кажи как да си направия житото с канела взесъм 2 пакечета канела и незнам колко жито не съм го мерил та какво следва да направия да го сложа да ври и после да сложа канелата или ?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Канела към захранката
За толкова жито слагай една канела.
Вариш житото, местиш в кутия или плик и добавяш канелата.
Вариш житото, местиш в кутия или плик и добавяш канелата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
- Мнения: 77
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2011 12:08 pm
Re: Канела към захранката
мерси колега за одговора
колко може да издържи житото ? ако го направия днеска в други ден ще десва ли на рибата или ?

-
- ще става разбирач
- Мнения: 412
- Регистриран на: Пет Май 13, 2011 4:00 pm
- Местоположение: Враца
- Обратна връзка:
Re: Канела към захранката
chirusa_bg написа:За толкова жито слагай една канела.
Вариш житото, местиш в кутия или плик и добавяш канелата.
то колегата пише, че незнае колко жито е сложил.
Някакво отношение към кг (или примерно една водна чаша) жито колко канела (или ванилия)
ако можете да дадете
-
- новобранец
- Мнения: 77
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2011 12:08 pm
Re: Канела към захранката
Колега житото ми е една кофичка пълна от боза значи и ми остана още малко в плика значи да речем около 600 или 700 грама жито ще го сложа да се бъри и после ще добавия канелата едно пликче мислия че ще е достатъчно на толкова жито и колко време ще издържи и как да го съхраня ?
- Whassup
- ще става разбирач
- Мнения: 338
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 2:02 pm
- Местоположение: Свищов, Лом
Re: Канела към захранката
Като знам горе-долу колко е едно пакетче канела, няма ли да дойде много на 1 кило жито?
-
- новобранец
- Мнения: 77
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2011 12:08 pm
Re: Канела към захранката
еми аз затова питам ама няма кои да ми одговори ... колко да сложа ?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Канела към захранката
Пичове, канелата е силен аромат и лесно се предозира. Затова и предложих на колегата да сложи само едно пакетче, въпреки че не знаех точно колко жито е приготвил.
С тоя студ навън не очеквайте чудеса от житото, било с канеле или без.
С тоя студ навън не очеквайте чудеса от житото, било с канеле или без.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Stamen1986
- новобранец
- Мнения: 35
- Регистриран на: Пон Сеп 07, 2009 12:12 am
Re: Канела към захранката
Прочитайки цялата тема, с не малко мнения, разбрах едно, че канелата е универсален ароматизатор, но не е много ефективен през студените месеци. Само един колега спомена за аромати на алкохолна основа, като анасона за студените месеци. Някой нещо друго изпитано да препоръча за сезона. Вдругиден отивам на водоем, където има много каракуда и амур и тук там останали шарани. Какво ще ми препоръчате?
Re: Канела към захранката
ФишмилStamen1986 написа: Вдругиден отивам на водоем, където има много каракуда и амур и тук там останали шарани. Какво ще ми препоръчате?
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 254
- Регистриран на: Съб Яну 13, 2007 7:41 pm
- Местоположение: Асеновград
Re: Канела към захранката
И аз съм за Канелата,работи добре:)
800 гр.-1 кг.Жито или царевица се сваряват след това се разбъркват с 1 пакетче канела!
800 гр.-1 кг.Жито или царевица се сваряват след това се разбъркват с 1 пакетче канела!