Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
клипчето е мн. яко! и въдиците не са безброй като на снимката по-горе...
Е откъде да знаят! Такава тъпотия.....евала!
Няма такъв късмет.....
такова нещо не се случва всеки ден.

- TRAP
- ще става разбирач
Това не е нормално просто.Там ИАРА не минава ли на проверка или си питат оная........ivcho79 написа:Колега с 60 кила царевица не можеш да захраниш добре на тази бърза вода.Тия пичове хвъряха по 50 на ден и тримата имаха 30 въдици на косъм!!!
Как ти се струва гледката????
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
То само броя на въдиците да е проблема по Дунав.Те ИАРА не закачат токаджиите и мрежарите,които наистина съсипват реката,а какво остава да почнат да броят колците и броя на куките.Изобщо-отървана работа е там.Преди на всеки излет,поне по два пъти ми проверяваха билета и улова,а и гранична полиция минаваше на проверка.Тази година лодките на кльонкаджиите и мрежарите непрекъснато седяха в румънско и.......нищо-разграден двор.До такава степен са занемарили нещата,че даже вече не включват светещите маркери по брега.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Токаджиите и мрежарите шетат необезкоявани не само по Дунав, но и по вътрешните реки и язовири
А ИАРА к'во - нищо...за да отбият номера, че минават на проверки праскат актове от по 100-200 и нагоре лева на пенсионерите, които вечерно време се мъчат да хванат някой морунаж на ампула. Вярно че нощния риболов е забранен, но как така не виждат вечер лодките които пускат мрежи или влизат с ел. въдиците, че и денем пак се прави това и не им пука. Ама така е кучетата лаят, керванът си върви...
А това с по десет въдици на човек, к'ъв е смисъла...тя рибата като иска да взема и с една-две да си пак ще си направиш кефа, като не иска и 100 да метнеш файда йок...отделен е въпроса, че колкото повече въдици, толкова повече хамалогия....

А това с по десет въдици на човек, к'ъв е смисъла...тя рибата като иска да взема и с една-две да си пак ще си направиш кефа, като не иска и 100 да метнеш файда йок...отделен е въпроса, че колкото повече въдици, толкова повече хамалогия....
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- ще става разбирач
Квото и да пишем нещата няма да се променят или Да ще има промяна към по-лошо. А тва с броя на пръчките е смешно те няма да изловят рибата но има много алчни СЕЛЯНИ които не се спират пред нищо
- TRAP
- ще става разбирач
До преди 2-3 години минаваха ако не всеки ден то през ден на проверки обръщаха и внимание за броя на въдиците.Тази година ги видях само два пъти като едина път проверяваха само лодките и един път ме провериха мен.Дори им стана чудно ,че съм си извадил годишен билет явно във Видинско това е рядко природно явление.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Тази година и нас ни проверяваха на откриването. По традиция заемаме места по Дунава 2-3 дена преди самото откриване и дори и през тези дни от ИАРА обикаляха на проверки, дори едни "рибари" однесоха актове за риболов през тъмната част на денонощието, риболов през забраната както и риболов за повече от допустимите брой въдици.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
ЕЙ,аз пък твърдя че има и много алчни ГРАЖДАНИ......tenesista_ написа:Квото и да пишем нещата няма да се променят или Да ще има промяна към по-лошо. А тва с броя на пръчките е смешно те няма да изловят рибата но има много алчни СЕЛЯНИ които не се спират пред нищо
Какъв е проблема с пръчките,да речем са 10 човека и всеки е с билет ? Няма проблем,според мен и 100 въдици да наредят,стига да спазват правилата,а те са да не тралят много много и да не си позволяват мрежите и прочие,аз предпочитам да сложат 1000 въдици пред 1 мрежа 100 метра
Момчета да не се заблуждаваме. Това явление с въдиците по Дунава е доста често срещано. Аз днес бях за 2-3 часа да си сефтосам новата въдица и видях един сам рибар с 5-6 въдици на дъно и отделно 2 телескопа на плувка. Това е нещо което няма да бъде промемено скоро. Докато ИАРА не вземат да се хванат на сериозно и не започнат наистина да си изкарват заплатите ще е така. Ток, мрежи, безброй въдици, маломерни рибки......и какво ли още не. Трябва непрекъснат контрол над реката и МНОГО конфискувани лодки,мрежи и въдици. А не да тичат на нас да ни правят проблеми ,че ловим през ноща. Повечето колеги вече пускат уловената риба, аз самият от доста време не взимам живарник с мен на риболов. Риба доста рядко взимам.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Проблема не е в това да сте 10 човека и да си метнете по 3 сопи, ама е проблем да с те 3-ма и да метнете по 10. Все пак си има законово установен брой на пръчките на човек(пише си го на билета). След като обикновените риболовци не спазват закона, какво остава за ония с мрежите и жиците....Контрола трябва да е еднакъв за всички и да се налагат глоби и конфискации на всички....само така може да се оправи работата. Не знам само аз дали ще го доживея тоя момент....Radoy написа:Какъв е проблема с пръчките,да речем са 10 човека и всеки е с билет ? Няма проблем,според мен и 100 въдици да наредят,стига да спазват правилата,а те са да не тралят много много и да не си позволяват мрежите и прочие,аз предпочитам да сложат 1000 въдици пред 1 мрежа 100 метра
Колега, такова сефте на дай боже всеки муmartineti написа:Аз днес бях за 2-3 часа да си сефтосам новата въдица и видях един сам рибар с 5-6 въдици на дъно и отделно 2 телескопа на плувка. ...........Трябва непрекъснат контрол над реката и МНОГО конфискувани лодки,мрежи и въдици. А не да тичат на нас да ни правят проблеми ,че ловим през ноща. Повечето колеги вече пускат уловената риба, аз самият от доста време не взимам живарник с мен на риболов. Риба доста рядко взимам.

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги
И десет въдици да си хвърлил не е проблем ,да речем 10х2 куки са 20 куки ,я клъвне я не клъвне,и да клъвне вадиш една риба ,да клъвне на всички въдици 10 риби,НО я си пуснете незаконната мрежа да видим колко риба ще извадите и колко риба ще унищожите,а дори и да е законна мрежата е същата работа дето се вика няма прилика за да има разлика.Ще ви дам два примера да ми кажете кой е по правилен и дали двата примера имат прилика та да имат разлика
1.Един билет струва 25 левана година имаш право да ловиш с 3 въдици ,и трите да са с по 4 куки са 12 куки и чакаш седнал на стола да клъвне захранваш и тем подобни ,и на финала си тръгваш капо 40% от лучеите.
2.Билет за промишлен риболов струва 120 лева ,който ти дава право да ловиш и тъмната част на дена,пускаш си мрежата и си вадиш поне 5 кг.риба поне казвам дане ви пиша сега и какво съм виждал 250 кг.но както и дае,казвам 5 кг.на едно пускане ,пускаш мрежата 5 пъти ей ти 25 кг.риба ,и при този пример капо почти няма,а и да не забравя като вадиш мрежите билото с големи очи с малко очи все тая ,малки рибета винаги има омутани в мрежите който рибета отиват веднага в тигана за бирата или при ваденето от мрежата им биват откъснати главите и хвърлени обратно в водата .
А кажете ми кое по справедливо ,и имали значение при това положение колко въдици ще хвърлиш било то 10 или 30 ,ще хванеш ли толкова риба колкото с мрежата ,ще унищожиш ли толкова риба колкото с мрежата?
И десет въдици да си хвърлил не е проблем ,да речем 10х2 куки са 20 куки ,я клъвне я не клъвне,и да клъвне вадиш една риба ,да клъвне на всички въдици 10 риби,НО я си пуснете незаконната мрежа да видим колко риба ще извадите и колко риба ще унищожите,а дори и да е законна мрежата е същата работа дето се вика няма прилика за да има разлика.Ще ви дам два примера да ми кажете кой е по правилен и дали двата примера имат прилика та да имат разлика

1.Един билет струва 25 левана година имаш право да ловиш с 3 въдици ,и трите да са с по 4 куки са 12 куки и чакаш седнал на стола да клъвне захранваш и тем подобни ,и на финала си тръгваш капо 40% от лучеите.
2.Билет за промишлен риболов струва 120 лева ,който ти дава право да ловиш и тъмната част на дена,пускаш си мрежата и си вадиш поне 5 кг.риба поне казвам дане ви пиша сега и какво съм виждал 250 кг.но както и дае,казвам 5 кг.на едно пускане ,пускаш мрежата 5 пъти ей ти 25 кг.риба ,и при този пример капо почти няма,а и да не забравя като вадиш мрежите билото с големи очи с малко очи все тая ,малки рибета винаги има омутани в мрежите който рибета отиват веднага в тигана за бирата или при ваденето от мрежата им биват откъснати главите и хвърлени обратно в водата .
А кажете ми кое по справедливо ,и имали значение при това положение колко въдици ще хвърлиш било то 10 или 30 ,ще хванеш ли толкова риба колкото с мрежата ,ще унищожиш ли толкова риба колкото с мрежата?
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Проблема не е в това да сте 10 човека и да си метнете по 3 сопи, ама е проблем да с те 3-ма и да метнете по 10. Все пак си има законово установен брой на пръчките на човек(пише си го на билета). След като обикновените риболовци не спазват закона, какво остава за ония с мрежите и жиците....Контрола трябва да е еднакъв за всички и да се налагат глоби и конфискации на всички....само така може да се оправи работата.Radoy написа:Какъв е проблема с пръчките,да речем са 10 човека и всеки е с билет ? Няма проблем,според мен и 100 въдици да наредят,стига да спазват правилата,а те са да не тралят много много и да не си позволяват мрежите и прочие,аз предпочитам да сложат 1000 въдици пред 1 мрежа 100 метра
Колега, такова сефте на дай боже всеки муmartineti написа:Аз днес бях за 2-3 часа да си сефтосам новата въдица и видях един сам рибар с 5-6 въдици на дъно и отделно 2 телескопа на плувка. ...........Трябва непрекъснат контрол над реката и МНОГО конфискувани лодки,мрежи и въдици. А не да тичат на нас да ни правят проблеми ,че ловим през ноща.