Янтра нагоре от Габрово?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Янтра нагоре от Габрово?

Мнение от Камбата »

Търсих из нета,обаче информацията е оскъдна.Става дума за Янтра нагоре срещу течението от Габрово,демек високо в планината.Имам само един излет на янтра и то при с.Скалско,доста съм доволен като цяло от рреката,наистина я признавам за една от най-запазените,чисти,диви и красиви Наши реки,елава на хората,които я пазят такава.Интересно беше,че има и риба-кефалчета на блесна и уклей на плувка.Овчаря каза,че и шаран има,но ние не бяхме тръгнали за шаран.Предната вечер спахме на Йовковци,много е зле там,не ходете поне до есента.

Отклоних се малко от темата.

Другата седмица заминаваме пак за Янтра,но този път ще отидем нагоре от Габрово,където предполагаме,че има пъстърва,но сега питам Вас за рибата на високото.Има ли пъстърва?А в бързата вода има ли кефал,както по-надолу по течението?Досега никога не съм хващал пъстърва и съм много надъхан да направя сефтето,а ако кажете,че по Янтра и приточетата й има от тая красавица-най-щастливия рибар ше съм! :D И една рибка да изкарам,тръпката съм сигурен,че ще се помни! :D

Ако няма тайни,много благодарен ше съм Ви,ако ме насочите към някое високо село,където е възможен улов на пъстървова риба,а ако няма пъстърва,поне кефал да има.

Очквам отговори и съвети!

Благодаря предварително и поздрави! :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Камба,съжялявам,че не мога да ти помогна с инфо за Янтра,защото не съм ходил по нея.Но понеже спомена за язовир Йовковци,да те питам ,защо си разочарова там?Аз мисля да ходя на почивка в Елена и за риба там към края на месеца.
Кефа цена няма!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ами ние отидохме следобед и паркирахме колата на брега,по-точно на ръкава в ляво от моста на излизане от с.Яковци.Имаше няколко палаткаджии по брега,но незнам какво беше положението при тях,защото бяхме разпръснати далеч един от друг.Ние още докато беше светло мятахме плувки с бял и торен червей,също и на царевица за уклей,таранка и червеноперка,но резултатът бяха 7 слънчака,които като се стъмни сложих за стръв на тапите.Още преди да е станал пълен мрак имаше един много здрав удар на едната тапа и то на мъртва рибка,която като изкарах беше без опашка.Явно щуката е била щучкичка. :lol: После повъртях малко една клатушка №3 и там имах як удар и пак се откачи на метри от мен,както обикновено става,когато ловя на спининг. :evil: На дъното бях хвърлил за сом с жаба,ама йок.Цяла нощ нямаше здрав удар,но когато вадех да презаредя рибките бяха без опашки,а на сутринта целите ги нямаше.Миналата есен ходихме пак там,но от другата страна на моста през гората на скалите,там имаше много костур на бял червей,ако ще ходиш-там е мястото,въпреки,че и там нямаха много риба.Ние сутринта в 5ч. запалиме към Скалско и останахме много доволни от реката като цяло,пък и от рибата!Евала на хората,които пазят красовата си!!!

- Лий Улф - 1939 г.
edd
новобранец
новобранец

Мнение от edd »

Не съм ходил за пъстърва, но един приятел видял да вадят в центъра но Габрово (под моста).Така че нагоре със сигурност ще има.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Разбрах аз за тая пъстърва,била даже над килото... :shock: Ще търсим нагоре по потоците,които се вливат в реката,трябва да я има. :D

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Забранени реки и участъци

Съжалявам, че трябва да ти дам такава информация, но всички реки, притоци на Янтра над град Габрово и самата Янтра над Габрово (квартал Ябълка) са ЦЕЛОГОДИШНО ЗАБРАНЕНИ ЗА РИБОЛОВ !

По добре се разходи там където си ходил и близките до Скалско села. Не си търсил достатъчно - инфо в Нет-а има достатъчно ...

Поздрави!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Благодаря! :wink:

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”