Куки Gamakatcu...

Модератор: sapuna

Аватар
ribo_men
ще става разбирач
ще става разбирач

Куки Gamakatcu...

Мнение от ribo_men »

От известно време се захласнах по куките на Гамакатцу, та искам да разбера специално какво е мнението Ви за една серия на марката...
G-Code LS 1010 N - никелирани, 13 номер...и по точно искам да разбера стават ли за скобар или не...и коя е най добрата кука на Гамакатцу за скобарите и морунажите, които скоро ще тръгнат с настъпването на зимния сезон.
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Куки Gamakatcu...

Мнение от bobo_33333 »

Ползвам тези Gamakatsu - LS 2210 G злато-жълти :wink: 12 i 14 номер,
Супер са за морунажа особенно.

Изображение
Аз там съм пораснал...
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

само-ПРЕСТЪН-ОЛЕ :!:
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Ползвам същите...1010, но само за червеноперка и уклей, много тънка и остра. Но понеже ми се струват доста меки и не бих им доверил едри и борбени риби като скобари...за дребосъка куката е убиец.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

tamihal написа:Ползвам същите...1010...за дребосъка куката е убиец.
Не само за дребосъка.Ползвам текива на мача,като ходя на платено за пъстърви 10номер много са здрави :wink:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Колега, серията за която питаш, са куки със средни параметри и едва ли ще задоволят изискванията ти за риболов на скобар, която си е борбена риба, особено по-едрите екземпляри, а и поради по-дългото си рамо, формата им не е особено подходяща. Щом си фен на куките "Gamakatsu" аз ти препоръчвам серията G-Code LS – 2210 B, това е по-дебела и по-здрава версия от златната. Перфектна кука, за риболов на скобар. В голяма степен е и универсална кука за речен риболов.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Не мисля ,че има разлика от двете серии,след като са един номер.
Аз там съм пораснал...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Днес загубих 8-9 куки Gamakatcu, в устите на морунажите, незнайно защо всички се чупеха, при опит да ги извадя от горната устна на рибите :roll: , коя от извивката, коя от стеблото...абе шантава работа.
Серията е LS 1010, никелирани, 14 номер, но гледам из нета цената им е около 5-те лева, а пък аз ги взех на 3,50, което ме навява на мисълта, че са ментета...какво мислите?
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Taka...вече почти съм сигурен, че GAMAKATCU, имат ментета...понеже купих два пакета LS 2210, 14 и 16 номер, които още съвсем нови, трудно пробиват червея и го разпукват, а след няколко убодени риби се затъпяват невероятно много...не е за вярване, но е факт...в случая OWNER FUNA e доста по удачно решение... :!:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

tamihal написа:Днес загубих 8-9 куки Gamakatcu, в устите на морунажите, незнайно защо всички се чупеха, при опит да ги извадя от горната устна на рибите :roll: , коя от извивката, коя от стеблото...абе шантава работа.
Серията е LS 1010, никелирани, 14 номер, но гледам из нета цената им е около 5-те лева, а пък аз ги взех на 3,50, което ме навява на мисълта, че са ментета...какво мислите?
100% менте или просто у нас се внасят бракувани серии. Ползвам гамакацу от много години. Една година са супер, следващата се чупят, изправят и тн. Мисля си, че проблема е в Орозов :axe:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз затова си залагам само на марката Owner,за в бъдеще обаче мисля да пробвам и сериите на Drennan как са .
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

chirusa_bg написа:
100% менте или просто у нас се внасят бракувани серии. Ползвам гамакацу от много години. Една година са супер, следващата се чупят, изправят и тн. Мисля си, че проблема е в Орозов :axe:
Вероятно си прав...аз също от няколко години използвам основно Gamakatcu, но такова нещо не ми се беше случвало, даже ги хваля навсякъде, че са перфектни куки и т.н.,...но двете серии, които съм посочил по-горе, са некачествени, едните се чупят, а другите са тъпи и се затъпяват, а съм ги ползвал и преди...и много е вероятно, да се внасят и бракувани серии, ама чак пък толкова...
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

И аз съм на мнение,че тая серия не става- много бързо се затъпяват,а и две счупвания ми се случиха. Вече ловя само с Камасан - предимно В511 и В611 и съм повече от доволен.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Май девиза на фирмата...''Иновации, а не имитации'', не отговаря на действителността... :axe:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А куките на Drennan някой пробвал ли ги е да каже как са ?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”