Питанка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Питанка

Мнение от М. Сталев »

Абе колеги тъй като съм новобранец във риболова със мач ,имам едно въпросче към вас относно кастинга ,вече на 2 риболова имам проблем със изхвърлянето на ваглер със тежест от 6 гр,не мога да го хвърля на повече от 15-20 метра дистанция ,а си мисля ,че със лекота трябва да го замятам на по голяма дистанция ,и всеки пат лети или леко вляво или вдясно,а не направо ,пръчката която ползвам е със акция 2-6 Lb ,3,90м,а влакното ми е 0,18.Та искам да попитам това нормална дистанция ли е за този грамаж ваглери или аз не правя нещо както трябва.Все си мисля ,че това се дължи на пръчката тъй като е много мека и някакси нещо не се получава.Поздрави!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Питанка

Мнение от Paublo_Eskobar »

Със сигурност има нещо във ваглера щом не лети хубаво,значи не е става.Другото което според мен е проблема- влакното или макарата,а можеби и начина по който влакното е навито на макарата.Там ще да е със сигурност не в пръчката или в грамажа на ваглера.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

И аз не съм в час с мача,ама по добре дай снимка на макарата и влакното навито на нея,ваглера и пръчката.
С пръчка 2,70м и 2-3 грама плувка,влакно 0,16-0,18 стигам 50-60 м дистанция.
Аз там съм пораснал...
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

bobo_33333 написа:И аз не съм в час с мача,ама по добре дай снимка на макарата и влакното навито на нея,ваглера и пръчката.
Е брееееее.Ти си осмото чудо на света бе пич.Или нямаш представа от разтоянията
Team Milo - feel the difference
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

kaminero65 написа:
bobo_33333 написа:И аз не съм в час с мача,ама по добре дай снимка на макарата и влакното навито на нея,ваглера и пръчката.
Е брееееее.Ти си осмото чудо на света бе пич.Или нямаш представа от разтоянията
Аре 40-50м ,ама с 0,15 -60м ша стане. :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Е ваглера ,че не е хубав не е хубав , Bobi 6 gr,за 2 риболова и гледам ,че е почнал да се напуква,пробвал съм със 2 различни макари досега и 2 те некачествени (не са със мачови шпули) и все така се получава,като метна ваглера не хвърчи и аз да трябва да го приземя със допир до шпулата както си му е реда ,ами се забива някак си , и аз се учудих ,че горе долу има 7 гр по линията а постигам такива малки дистанции
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Paublo_Eskobar написа:Със сигурност има нещо във ваглера щом не лети хубаво,значи не е става.Другото което според мен е проблема- влакното или макарата,а можеби и начина по който влакното е навито на макарата.Там ще да е със сигурност не в пръчката или в грамажа на ваглера.
Напълно съм съгласен -по-скоро макарата не е напълнена до ръба на шпулата или утежнението ти не е наред :roll:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
cherep
новобранец
новобранец

Мнение от cherep »

И аз искам да видя как се хвърлят 45-50 метра с 2-3 грамова плувка. :shock:
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Мнение от assv »

cherep написа:И аз искам да видя как се хвърлят 45-50 метра с 2-3 грамова плувка. :shock:
И то с пръчка 2.70....малко не е за вярване :mrgreen: :mrgreen:
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:lol: :lol: :lol: :rolleyes: :lol: :lol: :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Проблемите са различни може да е от не добре навито влакно или възли по него/връхния водач на мача е много тесен и всякой възел убива замятането/, може камата ти линия да не е построена както трябва и при замятане ваглера да изостава по влакното, Може грешката да е при самото замятане, случвало ми се е от от недоглеждане, при зглабяне на сопата да усуча влакното между 2 секции на пръта. 3-4 замятания и линията ми се забиваше аман, амен в краката, кога то го видях и оправих се подобри и дистанцията. Та разгледай хубавичко всичко по линията.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Всичките описани до сега причини ги проверих и се оказа ,че уж не е от тях.Разковничето може да се крие във това ,че мача ми е със дължина 3,90м а се опитвах да ловя на фиксиран ваглер на дълбочина от 3 метра и малко,и просто като навия за да заметна ваглера остава на около 20-30 см от върховия водач,и все си мисля аз ,че това ми пречи на кастинга,а може и да е от постройката на линията също.Та както споменах лових на фиксиран ваглер със грамаж от 6 гр,поради факта ,че не ми се намираше конектор за фиксиране,ваглера го стопирах със по 2 съчми над него и под него,над клупчето за връзка със основното влакно сложих най малкия дропер който ми се намираше ,на около 20 см над него още 1 съчма със същия рамер и на още 20-25 см още една,и тя със същият размер,общо взето това ми беше монтажа!Абе ще има проби със най различни монтажи другия път за да се установи причината ,а вече ще съм и със друга макара .Поздрави
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

PikeM написа:.........Абе ще има проби със най различни монтажи другия път за да се установи причината ,а вече ще съм и със друга макара .....
По мое скромно мнение макарата не би трябвало да е чак от такъва голяма важност.Виж какъв ваглер използваш и монтажа на линията ти са фактори,които определят до голяма степен затрудненията,които изпитваш!Обясни как ти е построена линията,посни някоя снимка на въпросния ваглер,за да получиш адекватна помощ.За твое улеснение ще ти кача снимки на класически монтажи с ваглер!
Изображение

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ето това е въпросният ваглер който ползвах и при 2 та риболова http://www.bobifisher.com/products/Wagg ... id=BF8.php

А относно постройката на линията ми :Та както споменах лових на фиксиран ваглер със грамаж от 6 гр,поради факта ,че не ми се намираше конектор за фиксиране,ваглера го стопирах със по 2 съчми над него и под него,над клупчето за връзка със основното влакно сложих най малкия дропер който ми се намираше ,на около 20 см над него още 1 съчма със същия рамер и на още 20-25 см още една,и тя със същият размер,общо взето това ми беше монтажа!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

PikeM написа:Всичките описани до сега причини ги проверих и се оказа ,че уж не е от тях.Разковничето може да се крие във това ,че мача ми е със дължина 3,90м а се опитвах да ловя на фиксиран ваглер на дълбочина от 3 метра и малко,и просто като навия за да заметна ваглера остава на около 20-30 см от върховия водач,и все си мисля аз ,че това ми пречи на кастинга,а може и да е от постройката на линията също.Та както споменах лових на фиксиран ваглер със грамаж от 6 гр,поради факта ,че не ми се намираше конектор за фиксиране,ваглера го стопирах със по 2 съчми над него и под него,над клупчето за връзка със основното влакно сложих най малкия дропер който ми се намираше ,на около 20 см над него още 1 съчма със същия рамер и на още 20-25 см още една,и тя със същият размер,общо взето това ми беше монтажа!Абе ще има проби със най различни монтажи другия път за да се установи причината ,а вече ще съм и със друга макара .Поздрави
С това да беше започнал. Малко трудничко ще покриеш голяма дистанция, като се опитваш да заметнеш линия дълга колкото сопата, де амен-амен се влачи по земята. Направи си линията с подвижен ваглер, направи си хубаво стоп възелче, де да не закача във връхния водач и пробвай. Предполагам веднага ще забележиш промени.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”