Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

относно 5 и 6 м болонезе..
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- prodigy666
- разбира нещата
относно 5 и 6 м болонезе..
Въпроса ми е каква е разликата в ваденето на рибата става дума за скобари ловя с 5 метрово болонезе съвсем обикновенно на Глобе ... става въпрос за река стума главно в района на село железноца под Благоевград
- MIR4EV
- ще става разбирач
Re: относно 5 и 6 м болонезе..
колега поне аз ползвам 6-ца тика стандард и няма шанс да слеза по надолу според мен имаш по добър контрол и можеш да изтичаш по далечна линия иначе скобрите са еднакви на всякъде 

-
- кандидат преподавател
Когато решавах какви ми трябват,проведох дълго изследване на местата,където тук в планината се лови успешно скобар.Установих,че са много редки случаите,когато поради дистанция на замятане или изтичане,е по-добре пръчката да е 6 метра.За това,понастоящем имам 3 различни болонези,всяка на 5 метра.Така,че за да решиш тази дилема,помисли повечко какви са местата там на реката и дали в повечето излети при различните климатични условия, ти е необходим 1 метър повече на болонезата.В секретния ми фонд за такъми,винаги има паричен резерв за още качествени пръчки,по при все по-силното маловодие по Арда всяка следваща година,се съмнявам,че ще ми дотрябва 6 метрова болонеза.
-
- фен клуб-скобар
Преценяваш горе долу каква ти трябва и каква можеш да си вземеш за момента или коя по те кефи, и после като половиш малко ще видиш дали си нацелил с дължина или може още малко по-добре.
П.с. то пък въпроса е друг. Ми и с двете ще ги извадиш с 6ца ще е още по кеф повече ще ги изморяваш мисля, не са кой знае колко големи разликите.
П.с. то пък въпроса е друг. Ми и с двете ще ги извадиш с 6ца ще е още по кеф повече ще ги изморяваш мисля, не са кой знае колко големи разликите.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
за Железница може и 7 м, аз съм с такава и е перфектна
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- prodigy666
- разбира нещата
7 ще ми дойде много аз ловя от рекичката надолу реката нее много широка и с 5цата няма проблем за замятане и за ловене на по голяма дълбочина аз винаги сам с дългите ботуши и когато е възможно газя навътре и точно за тва ме интересуваше разликата в ваденето на рибите вече съм се научил да водя линия що годе за разстоянието което покрива 5цата но забелязах че колеги с 6 метра ги вадят по добре отколкото аз с 5те метра последният път закачих 1 кило и половина и трябваше да се поместя 50тина метра до бавното течение за да го измъкна
-
- научил се да хвърля
Не мисля,че с една от двете дължини, рибата ще се вади по-лесно.Но ако става въпрос за контрол на линията при изтичане ,вече дължината играе роля.Този фактор е важен при риболов по големите наши реки-Дунав,Марица,Искър,Струма и....да не изброявам още Тунджа,Янтра,Огоста...дори и в някои участъци на Арда.Под внимание може би трябва да се има предвид избор на акция и строй на въдицата.
Според мен на повечето добри места на р.Струма може да се лови спокойно с 6м. болонезе.Аз ловя с Tuberitini Proxima Ex 6m и е леко като перце тежи само 200гр.
Поздрави Любо!
Поздрави Любо!

кеф цена няма