Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от kodek »

Здравейте отново колеги, преди 3 поста се похвалих,че досега нямам късане, НО.. днес успях да скъсам 20лб. Сънлайн.Здрава руска блесна с кована тройка, закована яко в дънер - съответно брезентова ръкавица + навиване на конеца на нея и хамалско дърпане.Резултата -късане на възела.Замислям се за 30лб.Дали Сънлайн предлагат такъв?
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Ne знам доколко е рационално и оправдано да увеличаваш така драстично диаметъра на влакното, колега. Всъщност знам, че не е. По този начин се огрубява линията като цяло, нарушава се играта на примамката и се намалява далечината на замятане, с единствена полза увеличаване на здравината й, което само по себе си не трябва да е самоцел, защото големите предимства на плетеното влакно се крият в повишаване на чувствителността и далечината на замятане.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

10 месеца практика с 20лб.и блесна около 20-22гр.постигам около 50метра дистанция.Може би с по-здравото да падна на 40м.Пък, то и 30м. ми стигат,хищника се върти близо до брега.
Мисля, че на тежките примамки няма да се отрази на играта?(ама пък не съм сигурен).
Но, поне хич нама да късам и ще си вадя папурите с корена (и примамката цяла).
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

kodek написа:Мисля, че на тежките примамки няма да се отрази на играта?(ама пък не съм сигурен).
Но, поне хич нама да късам и ще си вадя папурите с корена (и примамката цяла).
Грубата линия, не осакатява само играта на примамката, но става по-видима и рибата по я усеща, ако мога така да се изразя. Може би, само за сом е оправдано използването на сериозни либри - 30-40...
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Някой има ли впечатления от този китаец
http://www.ebay.com/itm/Top-Quality-PE- ... 3f0b50500a
Евтин е, но и качествата му ще са такива като цената. :)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

kodek написа:Здравейте отново колеги, преди 3 поста се похвалих,че досега нямам късане, НО.. днес успях да скъсам 20лб. Сънлайн.Здрава руска блесна с кована тройка, закована яко в дънер - съответно брезентова ръкавица + навиване на конеца на нея и хамалско дърпане.Резултата -късане на възела.Замислям се за 30лб.Дали Сънлайн предлагат такъв?
Явно валатите не те притесняват, а по-скоро големите загуби на примамки. Не си струва за намаляване на загубените примамки да увеличиш валатите. По-скоро се опитай да се примириш със загубите. Аз си купих едно пауър про 30лб и ми се вижда повече от двойно по-дебело от сегашното сасаме което е 15лб. Не знам кво да го правя още, а е и 275м. Все ще му намеря приложение, но ти по-добре се замисли върху инвестиция в примамки.

А що се отнася до китайското влакно на колегата радогагов някой вече го е казал тук "евтиното излиза скъпо". Не съм имал нещо общо с това влакно. Но вероятно ще трябва да го поливаш преди всяко замятане и да си готов за разплитане. Позволявам си да пиша, защото срещнах един колега спинингист на един излет с китайско копие на пауър про за 13лв. и каза, че за тия пари е знаел какво взима. Не се е надявал да не се заплита и да има показателите на оригинала. Имало и фабрични дефекти отвреме навреме...
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
LUN
новобранец
новобранец

Мнение от LUN »

Привет колеги, искам да питам някой дали е ползвал новите влакна на ПП: PowerPro Super 8 Slick и ако да, какви са впечатленията му. Благодаря предварително ;)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Даже не знаех, че има такова. Разгледах го и звучи обещаващо. Та и аз ще съм благодарен, ако някой сподели впечатления :)
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Здравейте, днес видях един брейд в магазина на Филстар:
Изображение
http://filstar.bg/Корди/1/Плетени%20вла ... ellow/136/
Магазинера ми каза, че е нов внос. Лично на мен ми се видя доста тънък, като 15 лб. си е определено с кръгло сечение. На етикета пише, че е произведен в Япония.
Ако някой има опит с него, моля да сподели..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

За тсъщите пари човек по-добре да си вземе нещо доказано като "Сънлайн Супер РЕ". Освен всичко останало е на ролки по 150м.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Някой да шепне нещо за Spiderwire Ultracast Fluoro Braid ? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Шепна ти :)
не си го взимай :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:Шепна ти :)
не си го взимай :mrgreen:

Що? :roll: Т'ва не е ли нещо от сорта на 2 в 1? Хем брейд - хем пък невидим?
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

това нещо се появи от скоро пък е и скъпарско и не мисля че някой от форума реално го е ползвал - може би да потърсиш впечатления от други рибарски форуми.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Скъпарско, скъпарско.....колко да е скъпарско? :D 40 $ за 300 ярда.

Иначе рекламата му е:
Finally braided line that sinks like fluorocarbon - Spiderwire Fluoro Braid Moss Green delivers the best of both worlds. Featuring a blend of Gore Performance Fluoropolymer Fiber that provide the density and sinkability of fluorocarbon, and the highest grade Dyneema available for increased strength and the ultimate in sensitivity, Spiderwire Fluoro Braid provides all of the attributes of a premium superline - in the first true sinking braid.

Spiderwire Fluoro Braid Moss Green also decreases line slack. Because more of the line sinks, as opposed to floating on the surface, it gives you a more direct line from your rod tip to your bait - providing faster hooksets and added sensitivity. Available in several sizes, it also helps your lures run deeper, and casts like traditional braid with even less friction for quieter handling.

А пък Customer review-то казава, че IT'S A MUST HAVE.

Понеже съм фен на ФК за лидер, та си мислех, че тази комбинация би била мноооо добра. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”