яз. Росина

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
MIMO
новобранец
новобранец

яз. Росина

Мнение от MIMO »

Колеги в петък ще ходим с преспиване на яз. Росина, Търговищко, досега не сме ходили там, но само там имаше свободни места за преспиване, а ще ходим със жените и т.н. Все пак ще пробваме и рибите, та имам молба, ако има някой запознат с условията на язовира да помогне - какви риби има, на каква стръв, техники и въобще всичко като инфо ще е полезно. Предварително благодаря на всички отзовали се!
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Наблегни основно на бирата и скарата :wink:
Аватар
MIMO
новобранец
новобранец

Мнение от MIMO »

Предполагам това значи че риба няма или че няма язовир, като гледах новините на БТВ за сушата в област Търговище.
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Значи миналата година даваше на моменти добре шаран и рядко сулка,но есента го омрежиха и после беше наполовина,а сега доколкото знам чат пат някоя таранка-поне така ми казаха сега едни комшии,виж те го държат едни от Русе и може би Ivak ще ти даде повече инфо,но иначе като обстановка за разпускане ще ти хареса много-поне така мисля аз,все пак-НАСЛУКА и после да кажеш.

Значи казвам ти това което аз знам, ако трябва направи консулт и с други колеги-НАСЛУКА!
Аватар
MIMO
новобранец
новобранец

Мнение от MIMO »

Все пак отидохме така или иначе беше планирано. Като стигнахме се оказа, че язовир няма, а има една по-голяма локва. Базата с бунгалата е доста позападнала, дори тревите не са изчистени. Посрещна ни страхотен вятър като дори не можеше да се хвърли въдица, все пак хвърлихме и зарязахме въдиците. Можеше да се лови само пред стената. Вечерта вятъра утихна и заредих една пръчка с плочка кюспе, към 22,30 ч. отидохме да видим въдиците, а на мен звънеца ми паднал и развито влакно, викам си откачил се е като почнах да вадя се оказа че си е там и след кратка борба излезе шаран 3,200 кг. Повече след това до другия ден нямаще и пипване. На сутринта се опитаха да ни искат пак пари за пръчките, но след кратка разправия си тръгнахме по живо по здраво. Това беше излета една риба и много веселба, освен нас нямаше други рибари.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”