Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Браво колега за това че даваш малко но от сърце.Значи по Софийските магазини съм виждал касички за пари,и в тях събират за пъстърви-некви рибари от старите видри-тия са малко и никой не ги познава.Та им пускат само жълти стотинки.То не че има касички за сом.шаран или бяла риба.Но това си е проблем на държавата както и охраната та така.Menkata написа:Нека да има хора аз се радвам.Риба има бол.Стига да спазваме закона ,а не като мен.Това е изключение.Толкова риба не съм прибирал от язовира,но искам да си направя консерва от костура.Става невероятна.Разбира се за който обича риба.Този улов би трябвало да се задържи ако си бил 3 дена на лагер,аз за 3 часа.Но може би това ми беше последния излет за тази година.Беше подобаващо завършване на сезона
.Доволен съм от сезона.А пък и с ръка на сърцето дори да съм хванал над допустимото от закона,всяка година давам пари допълнително в ловно-рибарския магазин за зарибителен материал за Сопот.Може да е малко но е от сърце

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Марине.Действително е мъртвило от към шаран,амур.Днес се видях с моя познат ,дето изкара 1 месец на нашето място,е дошли са двама негови приятели след него но нищо.
Тия дето са те заплашвали ,викали, са там /ако не бъркам /от доста време,май не могат да преглътнат постижението на моя човек за 1 месец-7 амура и 1 шаран
Той беше малко по на долу ,към стената от тях.Това с камъните е вярно държат риба,но който ги е видял при ниска вода е добре.При моя човек,пак го споменавам ,защото му гледах със сонара 2 пъти ,също имаше такава аномалия-при дъно 8м. имаше на едно място 3,5м.Според местните ,там имало такива големи камъни,скали ли са не знам,но аз ги скицирах горе долу и със сонара се откриват
Та ,там на едната шамандура извади 5 от рибите
За костура ,не го взимай толкова на вътре ,не е толкова ценен като вид,но е вкусен
и аз не му прощавам,нека това ни е грях
А ,за щуката незнам,ние просто коментираме какво казаха местните,но и да я има няма лошо,има толкова плевелна риба.Само си объркал иконата на края на изречението за щуката

Тия дето са те заплашвали ,викали, са там /ако не бъркам /от доста време,май не могат да преглътнат постижението на моя човек за 1 месец-7 амура и 1 шаран

За костура ,не го взимай толкова на вътре ,не е толкова ценен като вид,но е вкусен

Всичко може,но не всеки го можe.

akoto13 написа:Леле как ми се лови и на мене кустурец на Сопот.Няма ли некой да си поделиме горивото и да отскочиме.
На стената лови ли се кустура или само от лодката,ако имаш наблюдение.Мерси
Пич аре ще ходим ! имаш ли кола ? за тая седмица да ходим да подгоним костурляка ? Ако искаш ми пиши,знам места за костур бол стига да не е голямо калище ще ти покажа едни жокери на Сопот ,пък ако искаш и на стената ще опитаме ...
А да ви питам на изкуствени примамки върви ли , преди години го вадех напрао с хвърлянето на туистър ? АКОТО13 пиши на ЛС ако искаш да ходим аз съм обаче от СФ,ако си от региона кажи ?
MITKO70 написа:Здрасти Марине.Действително е мъртвило от към шаран,амур.Днес се видях с моя познат ,дето изкара 1 месец на нашето място,е дошли са двама негови приятели след него но нищо.
Тия дето са те заплашвали ,викали, са там /ако не бъркам /от доста време,май не могат да преглътнат постижението на моя човек за 1 месец-7 амура и 1 шаранТой беше малко по на долу ,към стената от тях.Това с камъните е вярно държат риба,но който ги е видял при ниска вода е добре.При моя човек,пак го споменавам ,защото му гледах със сонара 2 пъти ,също имаше такава аномалия-при дъно 8м. имаше на едно място 3,5м.Според местните ,там имало такива големи камъни,скали ли са не знам,но аз ги скицирах горе долу и със сонара се откриват
Та ,там на едната шамандура извади 5 от рибите
![]()
За костура ,не го взимай толкова на вътре ,не е толкова ценен като вид,но е вкусени аз не му прощавам,нека това ни е грях
А ,за щуката незнам,ние просто коментираме какво казаха местните,но и да я има няма лошо,има толкова плевелна риба.Само си объркал иконата на края на изречението за щуката
![]()
те тия камъни от лявата страна май бяха на кладенчето или от дясната ?? междудругото ако не се лъжа ,то там е й най-голямата широчина на водоема откъм желязна,нагоре към Троян не съм ходил и незнам как е ... по скоро на 50-100 метра от кладенчето (вдосно от него) посока стената ?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Верно съм сбъркал имотиконката
.Иначе колега дали е отляво дали е от дясно много съм скаран с ориентацията и не мога да ти кажа точно.Митко е прав със сонар ще го намериш мястото на 100 %.А какво ми направи впечатление което бях забравил,шарана ровеше в района на стената.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
но за сметка на това камъните са в този район или се лъжа,мисълта ми е ,че са до кладенчето ? нали за тези скали говорите ?Menkata написа:Верно съм сбъркал имотиконката![]()
.Иначе колега дали е отляво дали е от дясно много съм скаран с ориентацията и не мога да ти кажа точно.Митко е прав със сонар ще го намериш мястото на 100 %.А какво ми направи впечатление което бях забравил,шарана ровеше в района на стената.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Тези скали/камъни/за които говоря по горе не са до кладенчето.Но,там на 30-40м.преди кладенчето,на около 20-25м.от брега ,дето бях последния път до едни драки,/това е от ляво на кладенчето,/има страшно гадни камъни.Но ,не са купчини като на другото място ,сонара даваше много интересни дупки ,но явно с камъни ,няма вадене на празна въдица,а нови олова станаха все едно са бити с чук
За кал,си е кал,особено сега и след дъжда.За изкуствени примамки,видях да ползват бяла въртяща се блесна ,номер 1,с листо лопатка, много добре за костура.Но ,тогава гонеше и беше на всякъде,сега ще трябва да се намери 

MITKO70 написа:Тези скали/камъни/за които говоря по горе не са до кладенчето.Но,там на 30-40м.преди кладенчето,на около 20-25м.от брега ,дето бях последния път до едни драки,/това е от ляво на кладенчето,/има страшно гадни камъни.Но ,не са купчини като на другото място ,сонара даваше много интересни дупки ,но явно с камъни ,няма вадене на празна въдица,а нови олова станаха все едно са бити с чукЗа кал,си е кал,особено сега и след дъжда.За изкуствени примамки,видях да ползват бяла въртяща се блесна ,номер 1,с листо лопатка, много добре за костура.Но ,тогава гонеше и беше на всякъде,сега ще трябва да се намери
сега според мен най-удачно е да е по заливите като например този откъм Лесидрен,но незнам ще видим,колегата какво ще каже дали е съгласен да попътуваме 100 км

-
- новобранец
Колеги чувам че Троянчани пребиват шарана от към Желязна.Някой нещо знае ли повече?Инфото е от непроверен източник -слух.
- MITKO70
- кандидат преподавател
За шаран не знам,но на мястото на моя познат ,дето стоя 1 месец ,миналата събота са дошли двама негови приятели.До вчера нямаха риба,но вчера преди обяд, с разваляне на времето са хванали 3 добри риби ,но амур. 

-
- ще става разбирач
Че то е по-добре от шарана! 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Няма спор,и аз съм на това мнение,но шаранджийте им е тръпка шаран,от време оноАтанас Катцарски написа:Че то е по-добре от шарана!

Абе много Амур се извади това лято на Сопот,да няма догодина зарибяване с Амур 

-
- новобранец
На залива до стената от към Лесидрен.3 шарковеца между3 и 9 кг.вчера.Познати отТроян.Не искат да дадат сниките си.Почнал е старият добър Шаро.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Нормално той подсказваше за себе си шарана ,по 1-2 тук там,но явно му идва времето.Сега след това застудяване 2-3 дни,ще има и циганско лято пак от към 22.10 за 4-5 дни.Та тогава които е там ще направи риболов.
А за зарибяването с амур,е ми то трябва да се прави всяка година/и мисля се прави/при този улов,защото хванахме на плувка амурче 10-12см. и 25см.,което ме навежда на мисълта ,че са пуснати през година.Рибетата си плуват пак в язовира,но мисля да взема координати на хората от рибарските магазини в Троян/Йоско ни е и колега от форума ,ако не бъркам/,по някакъв начин да помагаме и ние ,кой с колкото може за събиране на пари за зарибяване на язовира.Хубаво е да се ловят големи риби ,но трябва и зарибяване

А за зарибяването с амур,е ми то трябва да се прави всяка година/и мисля се прави/при този улов,защото хванахме на плувка амурче 10-12см. и 25см.,което ме навежда на мисълта ,че са пуснати през година.Рибетата си плуват пак в язовира,но мисля да взема координати на хората от рибарските магазини в Троян/Йоско ни е и колега от форума ,ако не бъркам/,по някакъв начин да помагаме и ние ,кой с колкото може за събиране на пари за зарибяване на язовира.Хубаво е да се ловят големи риби ,но трябва и зарибяване