Ryobi Zauber 3000, Ryobi Stamina 3000 за спининг ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ryobi Zauber 3000, Ryobi Stamina 3000 за спининг ?

Мнение от dragonaz »

Колеги, имам Ryobi Zauber и Ryobi Stamina от размер 3000.
Ползвали ли сте някоя от тях за спининг с акция на пръчката до 30 гр?
Искам да ми препоръчате, защото ще купувам пръчка за блесни и малки воблери.
Сопа спининг до 30 гр върши ли ми работа?
Изображение
Аватар
cookies
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Ryobi Zauber 3000, Ryobi Stamina 3000 за спининг ?

Мнение от cookies »

Абсолютно!! Аз съм с 3000. Сопата ми си има перфектен баланс,10-30 е. А и Ryobi си е класика,най-малкото заради червяка....
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

dragonaz написа:... защото ще купувам пръчка за блесни и малки воблери.
Не , няма да ти върши ! В смисъл нито пръчката , нито макарата . То зависи какво имаш предвид под малки все пак де ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ето това: TRS86MHF2, 10-28гр. прави много добър баланс с Заубер 3000. Зависи колко малки са блесните и воблерите, дано да не са много малки...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Павел Иванов написа:
dragonaz написа:... защото ще купувам пръчка за блесни и малки воблери.
Не , няма да ти върши ! В смисъл нито пръчката , нито макарата . То зависи какво имаш предвид под малки все пак де ...
Новак съм и за това питам, според отговорът ти - "няма да ти върши работа", не успявам да се ориентирам по-добре.
Истината е, че имам посочените макари с които ловя на фидер и искам да си купя спининг пръчка за риболов на блесни и воблери (предполагам до 10 сантиметра) за щука, клен и распер.

Струва ми, се че с акция до 50 грама са пръчки по-скоро за тролинг отколкото за нещо от брега.
Последно промяна от dragonaz на Нед Окт 16, 2011 9:22 am, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Vid написа:Ето това: TRS86MHF2, 10-28гр. прави много добър баланс с Заубер 3000. Зависи колко малки са блесните и воблерите, дано да не са много малки...
Благодаря ти за конкретното предложение.

Харесал съм това :

1. http://www.daiwasports.co.uk/products/s ... nning-rods
DAIWA Tri Force X Spin

2. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8306 Abu Garcia - Devil Spin

3. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8305 Abu Garcia - Revenge Spin

Дай ми идея за акцията и пръчката, ако обичаш за риболов на клен и щука по река и малки язовири.
Изображение
4erpokov
новобранец
новобранец

Мнение от 4erpokov »

Колега, П. Иванов вероятно има предвид, че въдица с тест 10-30, за малка примамка идва грубичка. Пръчка с такъв тест няма да ти даде никакво усещане за обичайните кленски примамки (работи ли, водорасли ли е закачила и е обездвижена, в кой слой я водиш, чука ли по дъното .. ей такива) На по-малка рибка няма да усетиш ни удар, ни съпротива ... т.е. хубавото на спининга изчезва и остава едно връткане на лебедката. Без да съм опитен спинингист, доволно си цъкам клянове с Колмик перч + с 3-12гр. и на моменти ме дразни големия тест (както и дебелата в основата си бланка).
Относно Абу-то Ривендж Спин – клатнах го случайно 2 часа, преди да ти видя поста. С тест 15-40, аз лично не можах да направя разлика между нея и най-тежката тояга, която ползвам понякога Лазер Пауър Х с тест 30-60гр.(известна и доказана сомска гега), като дори се учудих, че Абуто, 2.70м., при по нисък тест, тежи 214гр., срещу 170гр. на въпросния Лазер 2.70м, който също не е скъпа и с претенции въдица.
А и друго за теста 10-30 – също днес, едни пичове ми показаха сомска глава, подготвена за препарация – от яз. Пясъчник, тези дни. Нямам представа колко ще да е било дълго и тежко жуотното, но като гледам, че главицата едва фляваше в 15 л. кофа, не ще да е било под 20кг. Опнато е с катана 10-30, верно от лодка, с над час кандърдисване, но все пак ...
Та кляна и щуката май няма как да ги „срещнеш” в един такъм – все едната рипка нема да са класира подобаващо.
Прощавай за лакърдиите, но нямам пръчка, която да върши работа едновременно за кефал и щука, затова и не ти препоръчвам нещо конкретно.
Ако все пак си решил тоягата да е една, може би нещо с тест 5-20гр. ... пак във вреда на клянския улов. Колегата Иво Враца преди няколко месеца показа една тупалка към 2кг. клен, ако не се лъжа и прилична щучка, на Триумф 0-7гр. или 0.5-9гр. ..., да с всичките перипетии по изваждането, но нали именно тях търсим.
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

4erpokov написа:Колега, П. Иванов вероятно има предвид, че въдица с тест 10-30, за малка примамка идва грубичка. Пръчка с такъв тест няма да ти даде никакво усещане за обичайните кленски примамки (работи ли, водорасли ли е закачила и е обездвижена, в кой слой я водиш, чука ли по дъното .. ей такива) На по-малка рибка няма да усетиш ни удар, ни съпротива ... т.е. хубавото на спининга изчезва и остава едно връткане на лебедката. Без да съм опитен спинингист, доволно си цъкам клянове с Колмик перч + с 3-12гр. и на моменти ме дразни големия тест (както и дебелата в основата си бланка).
Относно Абу-то Ривендж Спин – клатнах го случайно 2 часа, преди да ти видя поста. С тест 15-40, аз лично не можах да направя разлика между нея и най-тежката тояга, която ползвам понякога Лазер Пауър Х с тест 30-60гр.(известна и доказана сомска гега), като дори се учудих, че Абуто, 2.70м., при по нисък тест, тежи 214гр., срещу 170гр. на въпросния Лазер 2.70м, който също не е скъпа и с претенции въдица.
А и друго за теста 10-30 – също днес, едни пичове ми показаха сомска глава, подготвена за препарация – от яз. Пясъчник, тези дни. Нямам представа колко ще да е било дълго и тежко жуотното, но като гледам, че главицата едва фляваше в 15 л. кофа, не ще да е било под 20кг. Опнато е с катана 10-30, верно от лодка, с над час кандърдисване, но все пак ...
Та кляна и щуката май няма как да ги „срещнеш” в един такъм – все едната рипка нема да са класира подобаващо.
Прощавай за лакърдиите, но нямам пръчка, която да върши работа едновременно за кефал и щука, затова и не ти препоръчвам нещо конкретно.
Ако все пак си решил тоягата да е една, може би нещо с тест 5-20гр. ... пак във вреда на клянския улов. Колегата Иво Враца преди няколко месеца показа една тупалка към 2кг. клен, ако не се лъжа и прилична щучка, на Триумф 0-7гр. или 0.5-9гр. ..., да с всичките перипетии по изваждането, но нали именно тях търсим.
Благодаря ти за изчерпателният отговор. "Лакърдиите" ти са ценни за мен.
Лошото е, че разполагам с 80 лева за спининг пръчка и всякъш мога да се вредя за някой Lazer най-вече.
Гледам тук при вас са много популярни.
Би ли ми препоръчал тогава нещо по-щукарско тогава ?
Аз лично съм хващал на спининг единствено и най-вече щуки :)
Не съм имал късмет да ми удари друго, а вероятно понеже съм ловил със сопа 10-30 грама може и да не съм регистрирал кленските удари.
Изображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Я виж тази от по евтините

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399

и тази от по скъпите

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=956

А относно макарите имаш най добрите спинингови макари, за парите които си платил за тях.
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

orion30 написа:Я виж тази от по евтините

и тази от по скъпите

А относно макарите имаш най добрите спинингови макари, за парите които си платил за тях.
Брей това Беркли (евтиното) изглежда бижу!

Мерси за предложението !

А добре де за щука към каква акция дължина да се ориентирам ?

Мен от вътре ме дърпа да е 3 метра, незнам защо ......
Изображение
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

dragonaz написа:
orion30 написа:Я виж тази от по евтините

и тази от по скъпите

Брей това Беркли (евтиното) изглежда бижу!

Мерси за предложението !

А добре де за щука към каква акция дължина да се ориентирам ?

Мен от вътре ме дърпа да е 3 метра, незнам защо ......
Ползвал съм берклито 1.80м.Много хубава пръчка,най-голямата риба която съм хванал с нея е щука 1.5кг. и беше голям кеф доста издръжлива(не можа да издържи обаче като я затворих с вратата на колата де).И другите дължини са хубави,отлично съотношение цена качество.
Остави само стъпки
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Благодаря ви за мненията колеги.

Вече съм достатъчно добре информиран.

Единственото, което за последно искам да попитам е следното.

Дали тези параметри на 1 пръчка, като по-долу описаната са достатъчни и подходящи за спининг на щука ?

Cherrywood Pro Spin - Berkley

1206860 CHW Pro 2 9' 2.70м 1.42м 9-28г
Изображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Одмъ, щуки гьотери, даже ще отбира и дребни сомчета/10-15кг./ :D
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

orion30 написа:Одмъ, щуки гьотери, даже ще отбира и дребни сомчета/10-15кг./ :D
Добре де аз съм склонен да падна в акцията, защото съзнавам вече, че 25 грама е много,
но на по-ниска акция ми пада и дължината на пръчката, а аз имам чувството, че с 2.70 или 3 метра спининг прът ще си водя примамките по-точно.

Поправете ме, ако греша ?
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Имах предвид че нито въдицата , нито макарата ще ти свършат работа за малки воблери . Виж за варианта щукарски риболов , който последствие споменаваш , макарите ти в упоменатият размер + упоменатото Чери ще ти вършат идеална работа :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”