Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Малко щучки от корекците на с. Върбица /ВТ/
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Малко щучки от корекците на с. Върбица /ВТ/
Аре и аз да споделя един хубав излет. На 14.10 към 13.30ч. се паркирахме на старите ловни полета с баща ми. Набързо разпъване на 3 тапи и аз грабнах спининга и газ да обикалям по дракалаците, а баща ми остана с 3 тапи. Намерих си едно перспективно място и още с първото цопване на блесна и подгони ама не се закачи..
Последва една благословия след щучката, защото вълната която направи след блесната показваше че е добра, ама си викам не е била моя да го е... Последва изреждане на няколко клатуни и въртящи ама нищо...
Пообикалях 1-2 часа без удър
. Щуката не показваше никаква активност...
Ядосвах се, защото отдавна не съм правил щукарски риболов, ама ко да правя, занимавах се да изреждам железа и фофлери на всяко място което ми хареше ама нищо.. Накрая си викам я да се върна на онова първото място дет ми подгони с първото мятане, а и хем да се върна да видя какво е направил бащата. Промъкнах се като слон в стъкларски магазин през дракалака и пак започна едно маане, но след 10 мин маане, изведнъж блесната спря и сопичката ми с акция 7-22 се огъна подобаващо и едно щукле 64 см изкокна в тревата след кратка борба.

След това помятах още малко, но нищо и се върнах да видя какво е направил стария...
Отивам и го заварих така ухилен:

Една красавица 71см...
Обнадеждих се защото беше още 16 часа и си викам „по вечеря ще се раздвижат зъбатките“, ама явно те не мислеха така. До вечерта никакво движение и никакво подгонване на спининга, с изключение на едно моливче дето беше толкова стръвно че 4-5 пъти напада една руска клатуна която тежеше сигурно колкото него
Заболяха ме ръцете и краката, ама кеф
, пълен релакс, и супер доволен аз от излета, а бащата направо е на седмото небе... 

Последва една благословия след щучката, защото вълната която направи след блесната показваше че е добра, ама си викам не е била моя да го е... Последва изреждане на няколко клатуни и въртящи ама нищо...

Пообикалях 1-2 часа без удър

След това помятах още малко, но нищо и се върнах да видя какво е направил стария...
Отивам и го заварих така ухилен:

Една красавица 71см...
Обнадеждих се защото беше още 16 часа и си викам „по вечеря ще се раздвижат зъбатките“, ама явно те не мислеха така. До вечерта никакво движение и никакво подгонване на спининга, с изключение на едно моливче дето беше толкова стръвно че 4-5 пъти напада една руска клатуна която тежеше сигурно колкото него
Заболяха ме ръцете и краката, ама кеф

Re: Малко щучки от корекците на с. Върбица /ВТ/
Браво, хубава слука сте имали. Примамката е класика 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
Примамката е китайска реплика на мепс лусокс
, и струва 2.5лв. за разлика от оригинала който струва 6-7лв. и се държи доста прилично. Не съм имал достатъчно излети с нея за да кажа колко се доближава до оригинала, но за 2.5лв. е направо супер... 

Не съм искал да те обидя, даже напротив, казавам, че ми допада.....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
н.п. колега, нема за какво да се обиждам. Когато бях ученик, скъсвах щуките на правени блесни от лъжици...
Ама и нямаше тогава гадните токажии и тем подобни измекяри и рибата беше повечко, а и контрол имаше, а сега е като разграден двор всеки свободен водоем...

Ама и нямаше тогава гадните токажии и тем подобни измекяри и рибата беше повечко, а и контрол имаше, а сега е като разграден двор всеки свободен водоем...

-
- новобранец
Ползвам същата блесна, но без утежнение и мога да кажа, че е доста добра имитация.Замята се по близо, защото е по-лека, но може да се води много бавно, което за мен е плюс.
п.с С тази пръчка сигурно е имало много адреналин при ваденето, аз я ползвам, когато съм за кефал.
п.с С тази пръчка сигурно е имало много адреналин при ваденето, аз я ползвам, когато съм за кефал.
-
- научил се да хвърля
да колега, пръчката съм я взел за кефал и съм много доволен, литров кефал си го вдига от 1,5м висок бряг горе без проблем .....
Но да ти кажа ли тази щучка не и се упря много много, за по малко от 1 мин. беше вън, щото имаше много дракалак и действах по-чевръсто ..

Но да ти кажа ли тази щучка не и се упря много много, за по малко от 1 мин. беше вън, щото имаше много дракалак и действах по-чевръсто ..

- w1shmas7er
- новобранец
Евала !!!
Аз мисля да пробвам на Куцинската..... 

- Val848
- научил се да хвърля
Само така колега 

-
- научил се да хвърля