Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Шабла
Модератор: sapuna
- Stanimir17
- сериозен играч
Шабла
Здравейте колеги!
Реших да открия риболова на щука за годината
.
Разбрах, че до 31 октомври е разрешен на шабла.
Някой да знае дали разрешават да се дърпат воблери с лодка или е само от брега?
Благодаря
Реших да открия риболова на щука за годината

Разбрах, че до 31 октомври е разрешен на шабла.
Някой да знае дали разрешават да се дърпат воблери с лодка или е само от брега?
Благодаря
In vino veritas!

Re: Шабла
Лодките са забранени и на Шабла, и на Езерец.
А ти защо ловиш от лодка там (справка - репортажа ти във Фишинг Мания)?Д-р Флекс написа:Лодките са забранени и на Шабла, и на Езерец.
Не знам официално дали са забранени лодки или не/забранителни табели липсват/,но аз август месец цяла седмица почти не излизах от езерото с лодката/и откъм Шабла и откъм Езерец/ и никакви проблеми не съм имал нито от ИАРА,нито от охраната на резиденцията.Миналогодишната забрана явно е била ползотворна,защото щуката определено е поотраснала.
"Забранителна табела"jordanik написа:Не знам официално дали са забранени лодки или не/забранителни табели липсват/,но аз август месец цяла седмица почти не излизах от езерото с лодката/и откъм Шабла и откъм Езерец/ и никакви проблеми не съм имал нито от ИАРА,нито от охраната на резиденцията.Миналогодишната забрана явно е била ползотворна,защото щуката определено е поотраснала.
незнам колега, как не си я видял, тя е положена на единственото РАЗРЕШЕНО МЯСТО за риболов там, а именно- на входа на местата край Езерец....
- Прикачени файлове
-
- 16072011477 - Копие.jpg (230.76 KiB) Преглеждано 796 пъти
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аз си влизах откъм Шабла и след това през канала ходех и до Езерец/между другото,най-добри резултати даваше точно в самия канал и покрай водните лилии около него/.Там подобна табела изобщо няма,а и специално означени места-също.Просто местните са свалили ограждащата мрежа на едно,две места и се влиза свободно.Единственото лошо нещо е,че големите камъни,които бяха сложили миналата година,за да блокират пътищата до езерото по време на забраната, си стоят и трябва да се влачат такъми,лодки и мотори на гръб до водата.Пак казвам,че това беше положението август месец,сега не знам как е.Всеки ден минавах с лодката покрай пристана на резиденцията и никой нищо не ми спомена за забрана за лодки и т.н/може и да съм бил в нарушение,но нямаше кой да ми каже/.Та те точно охраната на резиденцията са основните бракониери там,мрежите им не излизаха от водата.Да не говорим,че и водолази харпунджии засякох.
Разбирам колега jordanik но си бил в издънка отвсякъде. Не само август - от както се помня -там си е забранено с лодки. Друг е въпроса, че винаги когато отида и до към 6.30 - 7.00 се чува мотор на лодка (бракониерска) която се изнася - това е винаги! На тоя водоем ми е било голям кеф да ловя - има си риба прилично. Адски ми се иска да вляза с лодка, но....е забранено. Чел съм тук, в този форум, за глоба от 1000 кинта, 500 и т.н. Да, ясно ми е, че най-големите бракониери (тая дума ползвам, защото така е прието, иначе по моите разбирания това са хора помияри - местни дерибеи и велможи, чиято ценностна система е от 19-ти век) та те са най-големите вредители на цялата екосистема там (и не само там). Говорил съм с местни хора, които са ме подучвали кога и какво мога да правя на Езерец. И бих го направил - с най-добри намерения - само за кефа да ковна голяма щука там. НО - какво би станало ако всички го правеха.И дали всички биха го правили "само за кефа" !?!?
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Август и Септември ходих общо 14 пъти на Езерец за риба.Провериха ме 2 пъти от ИАРА.Видях да пишат няколко акта за риболов с лодка+една конфискувана такава.Едната сутрин на пътечката се сблъскахме и с бракониерите като си изнасят мрежите!
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Добре,аз съм съгласен,че може и да съм нарушил някакви си правила,но откъм Шабла няма кой да ти каже какво може и какво не може.От 4 години ходя само там на море именно заради риболова в езерото и винаги влизам с лодка/изключвам миналата година заради забраната/,като никога не са ми правили проблеми.Специално ходих в районното на Шабла да питам какви са правилата.Там вдигаха рамена и ме пратиха да питам в резиденцията.Там също не знаеха.Питах и в риболовния магазин в центъра-пак нищо.И...така,което не е изрично забранено е.....разрешено.Иначе,наистина това езеро е едно от най красивите места,където съм ловил рибa
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DnMFyfDPJ2E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DnMFyfDPJ2E?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
А пък този лебед на два пъти идваше да ми провери билета
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7ItAkknASAc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7ItAkknASAc?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DnMFyfDPJ2E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DnMFyfDPJ2E?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
А пък този лебед на два пъти идваше да ми провери билета

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7ItAkknASAc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7ItAkknASAc?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
В заповедта на министъра на земеделието, ежегодно определяща режима за риболов - спортен и стопански - във водоемите в страната, ясно е указано, как и къде може да се риболови на Шабла, както и, кой и как определя зоните и способите на риболов там. Когато я прочетете, всичко неясно ще ви се изясни. Разбира се, за незаконен риболов, не ви трябва да я четете изобщо.
- Stanimir17
- сериозен играч
От 4 години не съм ходил там и преди беше забранено за лодки. Надявах се да е паднала тази забрана
. Едно не разбрам, защо е забранено подхранването
ама както и да е

In vino veritas!

Stanimir17 написа:Благодаря Ви много колеги!
От 4 години не съм ходил там и преди беше забранено за лодки. Надявах се да е паднала тази забрана. Едно не разбрам, защо е забранено подхранването
ама както и да е
Виж, подхранването там е безсмислено, защото няма на кого да подхранваш

В интерес на истината, ако влезеш с надуваема лодка или "проходилка" от някое от разрешените за риболов от брега места, и не се мотаеш много много нагоре-надолу из езерото, а си покрай камъша, и ловиш с въдица, едва ли някой ще ти направи проблеми, освен ако дойдат на целенасочена проверка от ИАРА, и се окаже, че нямаш разрешението да ловиш от лодка, което се дава от (вж. по-горе споменатата заповед)

- Stanimir17
- сериозен играч
Аз нямам и намерение да подхранвам, просто ми стана любопитно
. Иначе ще си цопам както преди с гащиризон
.

In vino veritas!

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Това, че не знаеш закона, не те оправдава. Дай сега и ние всичките дето си ловихме от брега цяла година да се напрвим на неразбрали и че никой не ни е казал и да почнем да влизаме и ние с лодки. Тогава кво ще стане, а ? Всеки като набере по 15-20 щуки, все едно с мрежи е това. Нямам думи - не стига, че много хора изгоряха с актове, ами пак няма се научите!