Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

По Гръцко
По Гръцко
Здравейте
Неделя бяхме замислили да ходим по р. Искър, но заради негативните отзиви относно състоянието на реката и времето, се отказахме и предпочетохме да заложим на река в Гърция.
И така, неделя рано-рано или по скоро събота мноого късно - къде 3 след полунощ, часовника избръмча и след 30-40 мин. вече бяхме на магистралата. Пътят е дълъг, но крайната цел и желанието за хубав риболов поддържат духа. След спокойно пътуване, към 8 без малко бяхме на реката. Насачихме се към разни познати места с бавно течение и добра дълбочина, което в последствие се оказа грешка, която навреме поправихме. Риболовът започна почти веднага: ловяха се морунажи, като сувсем в началото имахме доста интересна случка: докато Теди вадеше една от първите риби - морунаж, същият бе атакуван от огромна щука, която упорито се опитваше да го отскубне от куката, като накрая успя! Рибата беше към 80 см дълга и се вдигна почти до повърхността, на около 2-3 метра от брега. Нямахме разпънат кеп, но и да имахме всичко стана толкова бързо, че едва ли......
Към 10-11 часа, след 20-тина извадени риби, риболовът съвсем замря, което беше подпомогнато и от едни доста шумни колеги, които се настаниха след нас , но на отсрещния бряг. Бяха застанали на 15-20 метра един от друг и си говореха почти викайки, като постоянно се жалваха, че не кълве, че рибата я няма, а всъщност изобщо не се усещаха , че с шумното си присъствие я плашат! Освен че бяха шумни на брега, захранваха с огромни гюлета захранка през 15-20 мин. Както и да е - преместихме се, като успяхме да напипаме рибите в един бързей и ги ловихме на дълбочина 80-90 см. Мястото беше много удобно за добро изтичане, като позволяваше стръвта да се подава под върбите на отсрещния бряг, където удариха и по-едрите риби. За жалост нямахме удар на голяма риба, но си мисля, че все още е рано за тях.
Имахме доста риби, като повечето бяха връщани директно във водата.
Риболовът беше с болонеза: основно 0.16, повод 0.128, кука 16 и 14, буре 3 грама, стръв и захранка - бел
Получи се много динамичен и резултатен риболов, като основно се ловяха кефали от 200 до 800 грама, морунажи от 200 до 700-800 грама..

Това е рибата, която хванахме от 12 до към 17 часа, след като се преместихме, като още поне толкова не е посещавала живарника, защото ги връщахме директно във водата. Взехме си по некое рибе, а другите върнахме обратно да растат!
Поздрав!
Неделя бяхме замислили да ходим по р. Искър, но заради негативните отзиви относно състоянието на реката и времето, се отказахме и предпочетохме да заложим на река в Гърция.
И така, неделя рано-рано или по скоро събота мноого късно - къде 3 след полунощ, часовника избръмча и след 30-40 мин. вече бяхме на магистралата. Пътят е дълъг, но крайната цел и желанието за хубав риболов поддържат духа. След спокойно пътуване, към 8 без малко бяхме на реката. Насачихме се към разни познати места с бавно течение и добра дълбочина, което в последствие се оказа грешка, която навреме поправихме. Риболовът започна почти веднага: ловяха се морунажи, като сувсем в началото имахме доста интересна случка: докато Теди вадеше една от първите риби - морунаж, същият бе атакуван от огромна щука, която упорито се опитваше да го отскубне от куката, като накрая успя! Рибата беше към 80 см дълга и се вдигна почти до повърхността, на около 2-3 метра от брега. Нямахме разпънат кеп, но и да имахме всичко стана толкова бързо, че едва ли......
Към 10-11 часа, след 20-тина извадени риби, риболовът съвсем замря, което беше подпомогнато и от едни доста шумни колеги, които се настаниха след нас , но на отсрещния бряг. Бяха застанали на 15-20 метра един от друг и си говореха почти викайки, като постоянно се жалваха, че не кълве, че рибата я няма, а всъщност изобщо не се усещаха , че с шумното си присъствие я плашат! Освен че бяха шумни на брега, захранваха с огромни гюлета захранка през 15-20 мин. Както и да е - преместихме се, като успяхме да напипаме рибите в един бързей и ги ловихме на дълбочина 80-90 см. Мястото беше много удобно за добро изтичане, като позволяваше стръвта да се подава под върбите на отсрещния бряг, където удариха и по-едрите риби. За жалост нямахме удар на голяма риба, но си мисля, че все още е рано за тях.
Имахме доста риби, като повечето бяха връщани директно във водата.
Риболовът беше с болонеза: основно 0.16, повод 0.128, кука 16 и 14, буре 3 грама, стръв и захранка - бел

Получи се много динамичен и резултатен риболов, като основно се ловяха кефали от 200 до 800 грама, морунажи от 200 до 700-800 грама..

Това е рибата, която хванахме от 12 до към 17 часа, след като се преместихме, като още поне толкова не е посещавала живарника, защото ги връщахме директно във водата. Взехме си по некое рибе, а другите върнахме обратно да растат!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Re: По Гръцко
Ех тва Гръцко, добър риболов с болонезките !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Десо, Теди много добри риби сте насяцали. 

Мерси Дака!dako71 написа:Десо, Теди много добри риби сте насяцали.
Между другото бяхме 4 души, но бяхме на различни места, далече един от друг и затова не съм писал за техния риболов! Единият участник лови с фидер, като в края на деня, установихме че е постигнал не лоши резултати!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добра разходка и улов 

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много се радвам на подобни репортажи,щото десетици съфорумници ходат по Гръцко и никой нищо не споделя,само четът....Евала на колегите и започва сезона... 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- indalo
- фен клуб-скобар
Добре сте изкарали, пък и рибка има. Завидех ви направо. И мене ми се ходи, ама май първо требе да си намеря нова работа, че да има за риболов.
Още веднъж поздрави за добрия риболов.

Още веднъж поздрави за добрия риболов.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Бе като гледам тези чисти брегове, води и храсти, не ви ли липсват нашенските водоеми, накичени найлони и пластмаси като коледни елхи
? И да не се представите като едни истински "българи", да по разхвърляте малко боклучец и да се почувствате като у дома си. Че и на гърците да покажете к`ви неща умеем тука
. А иначе сериозно-поздрави за добрия риболов и хубавите рибоци
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- вече хвърля и на тежко
Добре сте се представили. 

-
- разбира нещата

Добре, сте ги начесали!

- Бисо
- сериозен играч
Браво Деско,браво Теди.
И най-големо браво,че заебахте тия дънарки.....

И най-големо браво,че заебахте тия дънарки.....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Добра слука!Майстори! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- научил се да хвърля
Браво