Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Cormoran BR Corcast pf5 или Tica Sportera SR
Модератор: Paublo_Eskobar
Cormoran BR Corcast pf5 или Tica Sportera SR
Здравейте,
Редовно ползвам форума за източник на информация и честно казано не исках първата ми тема да е такава, но ме посъветваха да попитам точно ТУК! Разчитам на помощ при избора на макара за фидер. На първата от горепосочените съм се спрял, защото ми попадна в ръцете и ме очарова с плавно въртене, баланс и дизайн, но не съм сигурен дали е с червячна предавка, което е определящо за избора ми. При първа възможност ще врътна и втората и знам, че това ще определи коя ще избера. Въпреки това Ви моля да изкажете своето мнение за двете макари и ако имате други предложения да ги споделите.
Наздраве!
Редовно ползвам форума за източник на информация и честно казано не исках първата ми тема да е такава, но ме посъветваха да попитам точно ТУК! Разчитам на помощ при избора на макара за фидер. На първата от горепосочените съм се спрял, защото ми попадна в ръцете и ме очарова с плавно въртене, баланс и дизайн, но не съм сигурен дали е с червячна предавка, което е определящо за избора ми. При първа възможност ще врътна и втората и знам, че това ще определи коя ще избера. Въпреки това Ви моля да изкажете своето мнение за двете макари и ако имате други предложения да ги споделите.
Наздраве!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Cormoran BR Corcast pf5 или Tica Sportera SR
Добре дошъл колега!
Драсни първо какъв е фидера (Акция,дължина...) и за какви риби и при какви условия най-често възнамеряваш да го ползваш.Така ще получиш адекватни съвети от колегите.
Драсни първо какъв е фидера (Акция,дължина...) и за какви риби и при какви условия най-често възнамеряваш да го ползваш.Така ще получиш адекватни съвети от колегите.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не ползвам байтрънъри за фидер, защото включеният байтрънър ми пречи да засичам.
нямам живарник
А аз точно "Тика Спортера" ползвам на фидера и съм много доволен. Нямам проблеми при засичането на който и от двата аванса на макарата, въпрос на настройки. Не съм виждал "Корморана" и не мога да дам обективен съвет - може и по-добър да е, но си е предимство да си спокоен, че няма да си гониш пръчката.hristotihov написа:Аз не ползвам байтрънъри за фидер, защото включеният байтрънър ми пречи да засичам.
Още един глас за тиката
Особено ако фидера ще ти е като втора пръчка, докато ловиш на мач/щека/директен и т.н. На последния риболов така докато вадих едно зверче на мача, фидера почна да си развива развива... спира и така.. накрая имах две риби в кепа.
На мача съм с Корморан Коркаст, но по-евтиния 4пиф. От както имам Спортерата мисля да сменям корморана с някое по-хубава
Вярно е че между изброените от теб има разлика в цената, но ако можеш да си позволиш Спортерата взимай нея.

На мача съм с Корморан Коркаст, но по-евтиния 4пиф. От както имам Спортерата мисля да сменям корморана с някое по-хубава

Вярно е че между изброените от теб има разлика в цената, но ако можеш да си позволиш Спортерата взимай нея.