Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
Здравей Франки. За мрежичките няма значение дали боята ще се спече или не. Казвам ти го от опит. Важното е да не наслояваш много боя и след като пръснеш, веднага мрежичката. пръскаш на много тънък слой и веднага сваляш. Е, като казвам веднага, разбирай, че поне две-три минути имаш забавяне. Важното е да не си напръскал дебело боята, защото тогава рискуваш да се разлее. Иначе, като гледам какви шедьоври си сътворил ..... направо ти завиждам. Ама наистина ти завиждам и за търпението, и за ръчичките, с които си ги сътворил. Браво. Сигурен съм, че онези "гадинки", които ще ги нагълтат ще са направо щастливи, а ти - двойно повече. Браво бе човек. Великолепни са. Успех.
п.п.: Един съвет от мен: гледай мрежичките, които използваш като шаблон да не са с дебели влакна. Въпреки, че както и ти отбеляза, рибите едва ли го забелязват, но когато примамката играе във водата, разликата в цветовете между отпечатъкът от мрежата и нанесената боя в отворите на мрежатас създава определен нюанс. За да ме разбереш за какво ти говоря, пръсни една шарка върху някаква свободна повъркност с мрежичката, като преди това си нанесъл определения цвят за фон. После размърдай полученото "нещо" пред очите си като размахване на ветрило и ще забележиш, каква разцветка се получава (нюанс) на общия цвят. Това е нещото, което се получава приблизително и във водата (като нюанс). За сега това е. Това между другото има отношение и към смесването на цветовете в окраската на воблера - ръчно нашарено или чрез пръскане. Определени цветове и нюанси, попадайки на определена дълбочина във водата се възприемат от рибите различно от това, което ние виждаме като разцветки. Дано да съм ти бил полезен. Успех.

п.п.: Един съвет от мен: гледай мрежичките, които използваш като шаблон да не са с дебели влакна. Въпреки, че както и ти отбеляза, рибите едва ли го забелязват, но когато примамката играе във водата, разликата в цветовете между отпечатъкът от мрежата и нанесената боя в отворите на мрежатас създава определен нюанс. За да ме разбереш за какво ти говоря, пръсни една шарка върху някаква свободна повъркност с мрежичката, като преди това си нанесъл определения цвят за фон. После размърдай полученото "нещо" пред очите си като размахване на ветрило и ще забележиш, каква разцветка се получава (нюанс) на общия цвят. Това е нещото, което се получава приблизително и във водата (като нюанс). За сега това е. Това между другото има отношение и към смесването на цветовете в окраската на воблера - ръчно нашарено или чрез пръскане. Определени цветове и нюанси, попадайки на определена дълбочина във водата се възприемат от рибите различно от това, което ние виждаме като разцветки. Дано да съм ти бил полезен. Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси за инфото колега, ще ги пробвам нещата!
Ето го последния, който си играх да облепям с фолио и се надявам да ми донесе някоя добра щука , екипирал съм го с Оунърки

Сложил съм по 3 кръгчета, за 3 кила. Но понеже са от двете страни, може и 3+3
На снимката не си личи, но блести много добре фолиото.
Нещо обаче се размаза боята от лака
Ето го последния, който си играх да облепям с фолио и се надявам да ми донесе някоя добра щука , екипирал съм го с Оунърки

Сложил съм по 3 кръгчета, за 3 кила. Но понеже са от двете страни, може и 3+3

На снимката не си личи, но блести много добре фолиото.
Нещо обаче се размаза боята от лака

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
кубизъмfranky написа: http://computri.net/snimki/vobleri/vobler_nov.jpg

Здравейте колеги най-сетне да наделея мързела си и да се разпиша в темата
. Преди време си направих 2 воблерчета (и двете от балса) едното вади страхотна игра и вече дори успя да се разпише с едно малко кленче и удар на Росица, но другото нещо не е по реда си при по-бързо водене започва да се върти, като свредло, но за жалост нямам снимка за да ви го покажа
. Тъй като утре е неделя и времето няма да е от най-хубавите ще направя някое друго воблерче и заедно с новите ще кача снимка и на проблемния
та да дадете савети как да го направя и него боец, като жълтия му брат

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бастисах мрежата на рачилото и ето какво се получи:

Воблерчето е малко(2см) , а дупките едри, не се получи ефект люспи, но пак стана интересно
Още не е лакирано.

Воблерчето е малко(2см) , а дупките едри, не се получи ефект люспи, но пак стана интересно

Още не е лакирано.
- каридата
- учете се от него
Абе пичове в Бг има ли очички 3D примерно и каде.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм срещал и мисля, че няма, но мога да ти дам известно количество(~30-40), 3мм , в няколко цвята . И едни други, които не са холограмни, а са 3Д в буквалния смисъл, за по-големи воблери. На края на месеца мога да ги пратя в Бургас по тъщата.каридата написа:Абе пичове в Бг има ли очички 3D примерно и каде.
Пиши на лични, да ти кажа кога и откъде да ги вземеш.
Аз примерно очичките за воблерите ги правя от холограмката на бандеролите на цигарите
, след като съм ги изрязал в желанат формата, правя по една точка с черния маркер изчаквам да изсъхне за да не се размаже и са готови

-
- новобранец
В Филстар има всякакви цветове и размери. Поздрави 

Ще може ли да дадеш малко информация как ги правиш? Благодаря предварително.
Интересно защо пише SALMO на тях 

- P-etkan
- ще става разбирач

anton_BG написа:Ще може ли да дадеш малко информация как ги правиш? Благодаря предварително.

koko7784 написа:Интересно защо пише SALMO на тях

anton_BG

Поздрави
Днес отивам в Бриколож Бургас да си търся первази за паркета. След като установих че нямат дъбови первази попитах от какъв материал са и ми отговориха, че са от липа. Общо взето всичкия им материал е чам и липа, така че има нарязан сух липов материал и за най големите воблери. Не съм го пробвал, но скоро ще взема.