Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Митев »

Според мен , темата си е хубава и не е за махане , всеки има право да си пише , който не му харесва да не чете :idea:

А друг е въпроса , че въобще не е за тук , а трябва да се премести в " Разни"
Аватар
morgan
новобранец
новобранец

Мнение от morgan »

Митев написа:А друг е въпроса , че въобще не е за тук , а трябва да се премести в " Разни"

За това става на въпрос...
Нищо против темата.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Стига бе, Иво:) Не се взимай чааак толкова на сериозно:)
Ти поне си ми градски:)

Мисля си/мислех си, че имам какво да споделя със всички от тук,(в ответност) защото съм Благодарен - Наистина - на това, което получих и научих оттук, и от Живите си срещи със Терзосуб, Манук, Булти и Джимбийм:)
И от дните, прекарани в четене на темите от форума. БЛАГОДАРЕН СЪМ!

Благодарен съм и на стотиците "оплювания", защото от тях научих на какво е добре да не обръщам внимание.

Затова - (и с поканата на "Булти" и с поканата на "Митачето" от сладководния раздел, който ми е мноого скъп и близък приятел) - си позволих да споделя, това, което аз смятам за ценно за Себе си.

Няма значение дали ще го преместите или ще го изтриете - аз го пиша за всички вас - и Най-Вече за себе си - защото се чувствам добре от това.

Чувствайте се свободни и Бъдете себе си:)

Краси камъка:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Ебаси ,що я преместихте темата?Сега трябва и в разни да влизам,а и като знам и колко ше се оспами и не ми се мисли.....!
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Аз не съм местил нищо просто исках мнение от вас как да постъпя ,но някой друг е взел мерки .

Съжалявам ако има разочаровани :?
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
tct

Мнение от tct »

Темата си е много интересна и добре ,че е преместена тука. :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Боже -боже,колко психопатии има на света...пък българското здравеопазване няма сили да се занимава с "обсебените",яхнато е от политкомисарите и като резултат,цялата психопатична продукция е изакана в този форум.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Хайде, хайде, Инкубус - не преекспонирай върху мен своите настроения и виждания. По твоята логика всеки, който мисли по-различно от мен би трябвало и аз да го слагам и в графа "Някакъв" си. Не е ли така?:)

Иво - обикновенно пускам темата в "общи дискусии" или "обща тематика" на даден форум. Отде да знам, че тук има раздел разни, така, че разочаровани няма.

А, за спама - Жоро - не го мисли:)
То ако помислиш малко, чрез изказванията си, всеки разкрива частици от себе си - а това на мен ми е много интересно.
Даже в моя си форум имам "колекция" и класация за най-Бясно изказване по темата, която развивам. Вярвай ми - имам вечни бисери събрани там.
Най-интересно ми е като ги чета и да си представям какъв е човека отсреща. Ето - и Инкубус прави същото с мен:)
То, Жоро - на теб май ще ти е по-лесно да ми дойдеш на гости, отколкото да влизаш в "разни"
Хай - добре дошли отново:)
Последно промяна от stonetales на Пон Окт 17, 2011 11:51 pm, променено общо 1 път.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

За отдаването на значение и взимането на сериозно.

Взимането на сериозно е Излишно отдаване на значение на нещо. Каквото и да е това нещо.

Има една такава поговорка – „Пияния и лудия Господ ги пази”.

Сигурно всеки един от нас интуитивно се е замислял – защо това е така. Докосвал се е до някакъв извод или усещане и е махвал с ръка – „Остави ги, тях Господ ги пази”.

Защо ги пази Господ?
Защото те самите са „махнали с ръка” на всичко. Отделили са се, единият временно, а другият за постоянно, в реалност, в която нашите правила не важат. Още повече – по тази причина, те самите не се съобразяват с тези правила.
Те просто са на друго място и в друго време. Нашите правила наистина не важат за тях.
Може би ние не ги прилагаме към тях. Прилагаме ги само към себе си.

Естествено, друг е въпросът, защо пияният, лудият, а и самите ние, пребиваваме там, където сме? Защото всеки упражнява правото си на избор.

Какво означава „те са на друго място и в друго време”?
Звучи като научна фантастика, но на практика си е пълна истина. Поне за тях самите. И пияният и лудият не се съобразяват с правилата ни, защото не им отдават никакво значение. В този аспект стои и въпросът - каква част от „нормалните” им отдават значение?

Как така не им отдават значение?

Пияният пада или катастрофира и му няма нищо, а дългогодишният трезвеник в същата ситуация чупи крак или ръка или се контузва лошо. Единият е релаксиран, мек и незаинтересован, а другият твърд, сериозен и принципен.
Лично аз съм преживявал преобръщане с кола и си спомням, че съвсем съзнателно се отпуснах, за да не се потроша. В резултат имах само натъртен палец. Водача беше мъртво пиян и май и не разбра какво става. Остана абсолютно здрав, естествено.

Лудият или дрогираният го биеш, а той само се смее и си бръщолеви нещо. Но хване ли те за ръката – жална ти майка.

Удавникът е известен със своята „мъртва хватка”. Няма пускане! Водните спасители тренират специално избягване на тези „хватки”.

Всичко това е резултат от пълното или частично Неотдаване на значение. В момента, в който пада, пияният не осъзнава какво става и затова няма време да се стегне, остава мек и разхлабен и се „разстила” върху земята. Удавникът не мисли за последиците от „спъването” на човека, който е дошъл да го извади от водата. Няма никакво съобразяване или отдаване на значение. Има само мъртъв, неразкопчаем захват, който понякога води до удавяне на спасителя.
Лудият – само предполагам – не усеща или не се интересува от това, че го бият. Психиката му е „изместена” от този свят и никой не може да предположи какво му се струва или какво усеща, когато го млатят.

Тоталното неотдаване на значение на „правилата” на този свят, позволява на изброените личности да постъпват по тези неординерни начини. И съответно на практика да се получат и напълно неординерни резултати.

Какво, на практика, е да не отдаваш значение?

Когато мислиш „трезво и разумно”, ти следваш правилата на „протичане” на този свят. Промениш ли мисленето си, променяш и действителността си. Създаваш нови правила и тя протича по тях. Спрял си да отдаваш значение на предишната действителност. Създаваш нова.

Възможно е, естествено. Да вземем един типичен пример от ежедневието ни.

Малко градче, с някаква – малка или голяма – индустрия. Възможностите за поминък на средния работник са уеднаквени, заплатите са без големи разлики, животът е еднотипен и скучен.
В градчето расте дете, което не се примирява със тази действителност.

Расте и друго дете, което се примирява от рано със същата действителност. Или пък просто тя му харесва.

И двете дечица ходят на училище, следват еднакви правила, но в главите им протичат различни мисли. Например.

Едното си мечтае да стане работник, като татко си, защото нещо в занаята му го е впечатлило, видяло е интересни за него неща, слушало е истории за задружни празненства на някой празник или кой знае какво. В главицата на детето се въртят мисли и мечти за денят, в който ще хване лопатата или писалката или ръчката на машината, „Също като татко”. Визуализациите в главицата му рисуват картината на голям, силен и щастлив работник, пред който никаква машина не ще се опъне. Ако някакъв филм или книга или нещо друго, външно за обкръжението му, не повлияят върху мислите и мечтите му и не променят визуализирането му, то бъдещият, голям вече Работник ще е щастлив.

На практика детето отдава значение на света около него и заживява по правилата му. Светлината на съзнанието му следва „утъпкана” вече пътека.

Точно обратното. По някаква причина другото детенце не се интересува от този начин на живот. Да кажем сънува красиви места, чете различни от препоръчаните книги, интересува се от други неща. Съвсем естествено, в главицата му витаят други мисли, които на свой ред пораждат други визуализации. Така и не свиква да мисли само за насъщния, ординерно.

След години порастналият работник свива ежедневието, мислите и визуализациите си до изхранване на огромното си семейство.

Порастналият мечтател, захванал някакъв бизнес, има огромен проблем. Тъй като кръгозора и визуализирането му се развиват и променят непрекъснато, на него вече му е трудно да реши къде точно иска да отиде на пътешествие.
Това вече порастнало дете отдавна е престанало да отдава значение на живота в работническото градче.

Освободената от това „отдаване” сила, го е завела на съвсем друго място и в съвсем друго време.

Но за разлика от пияния, който с помощта на алкохола пребивава само временно в желаната действителност(„избягвайки” за кратко от нещо, което му тежи)нашият мечтател, с помощта на непрекъснатото визуализиране на желаната от него действителност, Буквално и завинаги е попаднал в нея.
Защото е отдавал значение само на нея. Тоест, не е отдавал значение на ординерността.

Абсолютно същото е направил и работника – визуализирал е своята действителност. Отдавал е значение на своите мечти – на ординерността.

Естествено, отдаването на значение в границите на необходимото е неминуемо. За да може светлината на съзнанието да огрее избраният за материализиране сектор от все още непроявеното, се нужде от енергия, от сила. Темата на този пост обаче засяга Излишното отдаване на значение – взимането на сериозно.
Следва.............
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Краси темата я преместих аз тук, тъй като няма нищо общо с подводния риболов. А пък и така ще имаш повече читатели.
Пашата обича смелите.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Злати аз обрах пешкира вместо тебе братче :lol: :lol: :lol:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Каменните приказки,нищо лично,но в на пръв поглед логичните ти брътвежи, се съдържа едно изкривено изхвърляне на "егото"с претенции за божествена сила -това,че като си промениш мисленето,ще промениш действителността.Батка,това е чиста... ако си честен,сам ще си посочиш диагнозата.Пиши,пиши,това си е начин за освобождаване на напрежението,който очевидно ти помага да не почнеш да палиш къщите и да режеш хората на части заради пустата промяна на действителността.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

baretata написа:Краси темата я преместих аз тук, тъй като няма нищо общо с подводния риболов. А пък и така ще имаш повече читатели.
Ъхъм....и аз ся я видях! :smt023 :drinkers: ...'ма още не моА да Фана за к'во иде реч..., но ще наваксам де... :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
snegk

Мнение от snegk »

GODzillata написа:
baretata написа:Краси темата я преместих аз тук, тъй като няма нищо общо с подводния риболов. А пък и така ще имаш повече читатели.
Ъхъм....и аз ся я видях! :smt023 :drinkers: ...'ма още не моА да Фана за к'во иде реч..., но ще наваксам де... :mrgreen:
Тези теми не са за земни хора, демек за теб и мен, те са за приближените до Бога :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Що бре, Илийчо, яла те и Ицето е тук, пък той си е стабилка! :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Заключено

Обратно към “Разни”