Power pro SLICK

Модератор: sapuna

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Power pro SLICK

Мнение от nninkov »

Най-накрая Power pro пуснаха на пазара 8 нишков брейд (как звучи само).
Искам да попитам има ли някой колега който го е пробвал ?
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Power pro SLICK

Мнение от nninkov »

Е няма кой да сподели опит.
Значи ще трябва да се рискува :D :D :D
Влакното пътува вече.
Събота или неделя ще се пробва.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Здравей колега. Гледам на официалния сайт на ПП следните данни и се чудя как става така:
В сайта за Европа примерно 0.23мм го дават за 17 кг. А в сайта за Америка 6lb - 0.23мм го дават за 9кг. Можеш ли да кажеш кое е вярно и защо има такава разлика.
Прати линк от къде си го взел, колко е дебело и до какви кг му дават на твоето. Мерси предварително.
Мисълта убива действието!
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

В сайта на ПП официалния, който е powerpro.com, дават за Сев. Америка диаметър в инчове и тест в либри, по тяхната си система, нали... Освен това дават и еквивалентите в система СИ. Пример от техния каталог ти давам. Техния еквивалент на на'ще 0.15mm отговаря на 10 либри - под 5 килограма, което дали е реално е друг въпрос. Но виж за европейския пазар дават 0,15mm да издържи тест от 10 килограма. Същото е и с данните, които ти си видял. Сещаш се, че няма как да мислят нова технология на оплитане специално за Европа следователно някой велик ум, било то хАмериканец или иуропеец, не е наясно с конвертирането на либри -> килограми и обратното. Говорим или за 2 пъти по-яка европейска технология на оплитане или 2 пъти по-слаби американски материали. А това предположение е крайно несериозно. Лично съм склонен да вярвам на американските показатели, както беше с досегашните ПП брейдове. По-добре да бъдеш изненадан приятно от многото товароносимост на влакното, отколкото да си купиш нещо, което си мислиш, че е, а то да не е. Да се поясня малко - не гледай на колко кг отговаря диаметъра, а на колко либри. Или най-груба сметка си прави европейските тестове в килограми ги дели на 2, за да получиш по-близки до реалните.

Знам, че това звучи свръх идиотско, но друго обяснение нямам. Не мога да повярвам, ако е направена тази грешка несъзнателно - как може да има човек производител, който да не е наясно. Затова и си вярвам, че това е някаква пазарна стратегия.

Малко се отплеснах... Бих купил едно такова с най-голямо удоволствие, защото не може да го направят по-зле от старата плитка, но не бих го купил от България или Европа. От друга страна бих избрал нещо доказано за тези пари. 15 либри 150 ярда за 20 долара, същия тест 300 ярда 35 долара. Дали в България ще е на тези пари? Вероятен магазин за купуване.
Рибата е риба, когато е в тигана!
zx7r
новобранец
новобранец

Мнение от zx7r »

По-зле от старото може и да не е, но виж, че май идва по-дебело.
Изобщо с дебелината и здравината на Power Pro е тотална какафония.
Виж какво показват тестовете тук - http://www.paulusjustfishing.com/4linetesting.htm
или с други думи "0.15" издържа почти 20 кг., но пък идва реално 0.33, докато старото е с размер ~0.29...
Ако решиш да поръчваш свиркай, ще се включа с една ролка :D
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

zx7r написа: Ако решиш да поръчваш свиркай, ще се включа с една ролка :D
Вчера си купих Климакс. Не съм го пробвал, но познат каза че е добро. Ако искаш мога да ти поръчам ПП. http://www.ebay.com/sch/?LH_BIN=1&_kw=p ... 0902285076 това е страница с ПП. Имай предвид, че над 30 лева/цена + доставка/ се плаща ДДС и 3.50 някаква такса. Случвало ми се е и да плащам. Не знам защо.
Мисълта убива действието!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ъхъм..........и аз оня ден напазарувах от тоя сайт и сега чакам доставката.
Нек'Фо обаче ми се досвидяха повече кинти за по-добър шипинг и избрах World mail за 12,50 $....'ма няма тракинг и сега стискам палци да пристигне.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

zx7r написа:По-зле от старото може и да не е, но виж, че май идва по-дебело.
Изобщо с дебелината и здравината на Power Pro е тотална какафония.
Виж какво показват тестовете тук - http://www.paulusjustfishing.com/4linetesting.htm
или с други думи "0.15" издържа почти 20 кг., но пък идва реално 0.33, докато старото е с размер ~0.29...
Ако решиш да поръчваш свиркай, ще се включа с една ролка :D
Старото 0,28 виждал ли си го в действителност и съпоставял ли си го с друго? Питам защото старото далеч не е 0,28мм... Отделно опитвал ли си здравината му. Аз ти гарантирам. че старото издържа почти 1,5 пъти повече на това което пише в сайта им, а може би и повече.
Последно промяна от Shag на Вто Окт 18, 2011 10:32 pm, променено общо 1 път.
zx7r
новобранец
новобранец

Мнение от zx7r »

Shag написа:...
Не! Никога не съм ползвал Power pro и не оспорвам, че силно надхвърля заявената издържливост. По принцип 0.25 (реални) ми е горната граница за плетки, но имах желание да го пробвам за по-хеви спининг на Дунав. Ако наистина идва към 0,33 + определено ще го пропусна. А колко е било старото?
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

zx7r написа:
Shag написа:...
Не! Никога не съм ползвал Power pro и не оспорвам, че силно надхвърля заявената издържливост. По принцип 0.25 (реални) ми е горната граница за плетки, но имах желание да го пробвам за по-хеви спининг на Дунав. Ако наистина идва към 0,33 + определено ще го пропусна. А колко е било старото?
Аз за старото говорех, че идва към 0,33мм диаметър при положение, че е 0,28 по спецификации от производителя. А новото с новата оплетка не вярвам да е по-тънко от него. Просто не вярвам да са измислили свръх добра оплетка, която да го докарва на здравина и дебелина до споменатите размери. А що се отнася до твоя хеви-спининг си мисля, че може и повече от 0,25, но това си е твой избор. Ти си знаеш примамките, пръчката и желанията въобще.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”