Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Ролер 85
Модератор: nkolev66
Re: Ролер 85
Аз също съм имам само добри намерения ,така че съм отворен за всякъкви дискусий стига да се стигне до истината . 

Като казах повече енергия-респективно повече ластик имах в предвид точно тези 3-4см повече ластик дето се губят ако се среже и върже един цял такъв. 
Пламене аз все още само наблюдавам темата и всички такива във форумите дето съм член и събирам визия и идеи.За сега най ми се върти идеята с наклонени ролки , но срязано през средата тяло, разбира се от кюмур и правилно пресметнати обем, форма и маса.
Ама и таз година няма шанс да се захвана с такъв проект.Нека се поизбистри още малко идеята, все още смятам че следващата по-смела стъпка са полиспаста , но Владо си трае а щом той трае -значи има голяма риба под камъка.

Пламене аз все още само наблюдавам темата и всички такива във форумите дето съм член и събирам визия и идеи.За сега най ми се върти идеята с наклонени ролки , но срязано през средата тяло, разбира се от кюмур и правилно пресметнати обем, форма и маса.

Ама и таз година няма шанс да се захвана с такъв проект.Нека се поизбистри още малко идеята, все още смятам че следващата по-смела стъпка са полиспаста , но Владо си трае а щом той трае -значи има голяма риба под камъка.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Яво, идеята за "сцепеното " тяло е отлична, но ще е трудоемко нещо, особено пък ако е "кюмюрен". Мен ме изкефи баланса на Урукай-а на С4.....голямо смятане и нагласяне ще да е било, но резултата е страхотен. Ако успееш да измайсториш ролер с такъв баланс, ще се получи един от най добрите и универсални харпуни!
Ъ...И таз хуб'ааyavorsub написа: все още смятам че следващата по-смела стъпка са полиспаста , но Владо си трае а щом той трае -значи има голяма риба под камъка.

Как ще си трая! Виж колко активно участвам във форума. Чак ми е неудобно вече от колегите

Сега сериозно:
Трая по две причини. Едната е, че ме подгони службата с едни нови началници,и нямам време да отделя за нищо, а другата е един договор, който е на път да бъде оакан (не по моя вина) и тогава бих могъл да пусна някой и друг намек по темата, за да покажа че не е баш така, както "силните на деня" си я мислят.

Абе накратко казано...засега само еволюираме (тъй да се каже).Дано да е в правилната посока...

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Здавей гунман. Донякъде те разбирам, но защо не нахвърлиш идеята си скицирана като рисунка, да я фотнеш и да я постнеш тук?!gunman написа: Сега сериозно:
Трая по две причини. Едната е, че ме подгони службата с едни нови началници,и нямам време да отделя за нищо, а другата е един договор, който е на път да бъде оакан (не по моя вина) и тогава бих могъл да пусна някой и друг намек по темата, за да покажа че не е баш така, както "силните на деня" си я мислят.(то пък едни силни,то пък един ден...
) Иначе казно, на кмета коня боб яде ли и на попа магарето барут ...(еди кво си).
Абе накратко казано...засега само еволюираме (тъй да се каже).Дано да е в правилната посока...
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Вече не се коментира по направеното от мен, ама и няма какво да се коментира по него
, но Гънман-а се надявам да ви изненада приятно ( за някои неприятно) с нови решения и то не само на думи...имам минимална представа от това, което прави, дано е успешно и ще се радвам, ако е! Би било супер гот, ако участниците в дискусиите спорят конструктивно, та така да се сублимира най качественото, защото идеята и реализацията са едно, а крайният, максимално съвършен и без бъгове продукт е друго( погледнете постовете на Явор)...за това са нужни повече от една глави....Коректив е задължителен, както и мнения...стига да не са злословни и завистливи....мамка му
..
Поизчистих ти мнението малко, заплахи във форума не се допускат.
Баретата

Поизчистих ти мнението малко, заплахи във форума не се допускат.
Баретата
Темата е много интересна и ще е жалко,ако отново я изкривим/както много други теми/.Поне за мен този тип харпуни са в началния стадий на развитие и всяка идея и подобрение ще е от полза.
В един италиански сайт разгледах наскоро доста усложнен ролер.Изработката му беше чудесна,но автора до момента не е направил реални изпитания на творението си.Ще пусна снимки на този харпун,само да намеря малко време.....И се надявам да има дискусия по него...Това,което единствено не ми хареса е,че ремонта му на полеви условия ще е доста сложен,ако се наложи....Няма я простотата в обслужването....
Цяла лято стрелям с един фулролер и съм много доволен от резултатите - лесно обслужване,далечен и точен изстрел.....Но все си мисля,че нещата още могат да се надградят и изстрела да стане още по далечен и със същата точност....Затова и тази тема ми е толкова интересна...
В един италиански сайт разгледах наскоро доста усложнен ролер.Изработката му беше чудесна,но автора до момента не е направил реални изпитания на творението си.Ще пусна снимки на този харпун,само да намеря малко време.....И се надявам да има дискусия по него...Това,което единствено не ми хареса е,че ремонта му на полеви условия ще е доста сложен,ако се наложи....Няма я простотата в обслужването....
Цяла лято стрелям с един фулролер и съм много доволен от резултатите - лесно обслужване,далечен и точен изстрел.....Но все си мисля,че нещата още могат да се надградят и изстрела да стане още по далечен и със същата точност....Затова и тази тема ми е толкова интересна...
- Прикачени файлове
-
- firemax200620112.th.jpg (8.53 KiB) Преглеждано 1024 пъти
-
- firemax2006201111.th.jpg (10 KiB) Преглеждано 1024 пъти
Изглежда ... малък. Чафо, братле, опитвам се да го разгледам на компютър, нямам микроскоп
.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Чафо, това е ПОЛИСПАСТ, човече
, как няма да има дискусия???!!!...това е по моему по големият брат на ролера и има много за дискутиране, супер!!!!
...ако се изключи моята такава идея ( нереализирана от почти 5 години), това е третият подред полиспастен ролер, който виждам! Първият "жив" такъв в света(доколкото ми е известно) е на Акулата(Владо) , вторият е на един, мисля хърватин, който си признава, че е взаимствал идеята от Владо...тоя е третият. Би ли бил така добър да дадеш линкове и повече инфо( или по- големи снимки
)
, че фулролера вече го зарязах като усъвършенстване, сега правя като тоя- полиспастен 
П.П. Интересното е, че има трети чифт ролки, което леко ме озадачава....вероятно е свързано със зареждането......имам едни съмнения и ако се окажа прав, тоя италианец е гений!

П.П. Интересното е, че има трети чифт ролки, което леко ме озадачава....вероятно е свързано със зареждането......имам едни съмнения и ако се окажа прав, тоя италианец е гений!

Ееееее....Пламене, Пламене !
Владо та Владо!
Не съм си и правил никога илюзия да съм първи в нещо. Просто с помощта на Юлиан (за което съм му много благодарен) пуснахме едно клипче в Ю'Тубата и няколко снимки в Медфиш. Оказа се че оня въпросния италианец доста преди мен беше правил аналогична система и също, като мен я беше "отсвирил" по някаква причина. От там вързахме и диалог на лични.Не че произлезе нещо от това, но....Така е било.
Сега наистина копая една полиспастна система (признавам си), но смея да твърдя, че прехвърлям доста информация и не се страхувам да инвестирам в идеите си. Ако се проваля, майната му, важното е че съм си направил кефа да опитам.
А колкото до полиспастните системи при харпуните, по мое скромно мнение. Ще мине доста време, преди да навлязат масово. Доста по-скъпо е и не всеки може да ги осъществи, ако няма необходимите машини и хора, които да работят с тях.Но пък от друга страна възможностите и вариантите са (смело мога да кажа) почти неограничени.
Ако позволите да направя една аналогия, както при лъковете спора е :
Традиционен лък срещу Олимпийски лък, но с огромен респект към Компаунда.
Така в подводния риболов в бъдеще ще бъде:
Пневматичен харпун срещу Ластичен харпун, но с респект към Полиспастния или Ролера (сега просто сега е зората и не се знае какво ще се роди във времето )
ИМХО
П.П Чафо дай, ако не ти е проблем, едно линкче, да видим в оригинал тая пущина.
Владо та Владо!

Сега наистина копая една полиспастна система (признавам си), но смея да твърдя, че прехвърлям доста информация и не се страхувам да инвестирам в идеите си. Ако се проваля, майната му, важното е че съм си направил кефа да опитам.

А колкото до полиспастните системи при харпуните, по мое скромно мнение. Ще мине доста време, преди да навлязат масово. Доста по-скъпо е и не всеки може да ги осъществи, ако няма необходимите машини и хора, които да работят с тях.Но пък от друга страна възможностите и вариантите са (смело мога да кажа) почти неограничени.
Ако позволите да направя една аналогия, както при лъковете спора е :
Традиционен лък срещу Олимпийски лък, но с огромен респект към Компаунда.
Така в подводния риболов в бъдеще ще бъде:
Пневматичен харпун срещу Ластичен харпун, но с респект към Полиспастния или Ролера (сега просто сега е зората и не се знае какво ще се роди във времето )

П.П Чафо дай, ако не ти е проблем, едно линкче, да видим в оригинал тая пущина.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Ако не се лъжа и този ролер е на онова хърватче дето си призна че идеята му хрумнала след като проучил ролера на Акулата.
Даже и клипчета имаше във вимео -там е истината. 
За това чакам да видя на къде ще се изкриви тенденцията
и коя вариация ще е най-ефективна.
А че ще е трудно -това съм го свикнал.Че ще е невъзможно -и това е ежедневие за мен.
По е важно че после като го протегна -ще има само КЕФ.

За това чакам да видя на къде ще се изкриви тенденцията

А че ще е трудно -това съм го свикнал.Че ще е невъзможно -и това е ежедневие за мен.
По е важно че после като го протегна -ще има само КЕФ.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
хахаха...темата стана суперска, според мен! Яво, стига дебна, а си признай, че и ти ровиш като нас, Владо и аз ровим поотделно, но чат пат споделяме......време е както в областта , в която си вадя хляба, постепено България да стане фактор! В моята област, България вече има своите фактори на световно ниво( не говоря само за себе си)
Пламене аз не ровя . Само наблюдавам, проучвам, крада, заемам, еволюирам, пробвам, тествам.......... в карайна сметка нали това ми е работата, хобитата, живота? 

Последно промяна от yavorsub на Чет Окт 20, 2011 1:44 pm, променено общо 1 път.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Яворе, не беше обида думата "ровене", напротив! Пък и нито ти нито никой е крадец, просто най -естественият път към нещо по- съвършено е надграждането на нечия идея или разработка