Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Болонеза
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Болонеза
Здравейте колеги, има много мнения за болонези из форума, но аз искам да питам специално за два модела на Тика - Tica - Powerful Bolo TC4 и Tica - Wonder Bolo TC4 6m, коя от двете е по подходяща, ще я ползвам по Искъра и Струма(не само), бели мрени,скобари,кленове(обичам по стегнати пръчки по принцип), понеже не съм ги пипал на живо, бих искал мнение от хора ползвали ги.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
Re: Болонеза
Имам и двата модела,посочени от теб,на 5 метра.И с двете ловя скобари по кило в течение,но на Пауърфула само името му е Пауърфул-определено е по-меката пръчка и се искат с нея по-нежни действия.Уондъра е твоята пръчка ,щом търсиш по-стегната,също така е по-здрава и понася по-бунашко отношение 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз имам уондъра на 6м. и мога да кажа, че тази пръчка е добро решение за Искъра. Здрава и надежда пръчка, но малко понатежава. На нея съм сложим една макара шимано екс ейч и килограмовите риби не са проблем. Според мен трябва макарата да е под 300 грама, защото строят на пръчката е малко преди макарата. Има резервни части за нея и не са много скъпи. Успех в избора и дано да съм ти помогнал малко
Имам петица уондар,ползвам я по р.Искър и Вит стегната и здрава болонеза вадил съм риби до 2кг.Нямам проблеми с нея,ще останеш доволен,шестицата идва вече малко тешка но вкус другар няма.За другато боло мнение немога да дам.
Благодаря на далите мнение, ясно е коя ще е. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''