Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
И аз не знам условията за риболов в румънско,но за 3 вечери на реката постоянно виждахме нашите токаджии как бръмчат по румънския бряг без никакви притеснения.Явно у нас вече няма достатъчно мат"рял

Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
-
- ще става разбирач
С лодка колега
-
- ще става разбирач
Най-много да отнесете някоя пробация за нарушаване на държавната граница и да преспите поне една нощ в някой влашки кауш...tenesista_ написа:С лодка колега

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
diavolo написа:...постоянно виждахме нашите токаджии как бръмчат по румънския бряг без никакви притеснения.Явно у нас вече няма достатъчно мат"рял![]()
![]()
Е, ТОВА е проблема!

Като влезнем в Шенген, ще можем да бръмчим по румънско по-лесно, ама дотогава и там няма да остане риба...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- MIR4EV
- ще става разбирач
като влезем в шенген отивайте всички в румъния а аз ще си ги ловя от към българия

-
- вече хвърля и на тежко
Мисля, че румънците си имат същите проблеми с токаджиите, както ние.
И не само с нашите, а и с техните токаджии.
Доброто на Шенген го виждам в това да поискаме / помолим за съдействие румънската "ИАРА" да лови и нашите токаджии наравно с техните.
Та дано тогава техните съдилища не склонявват за толкова малко пари - както тукашните - да пускат заловените бракониери на свобода.
И да могат заловените там електрориболовци да си полежат ефективно в румънските затвори и да си отпочинат.
Чаушеску им е разбирал много на тези постройки и е натворил доста, при демокрацията само са им сложили по някоя звезда за категория отгоре и са ги направили по-гостоприемни някак си...
И не само с нашите, а и с техните токаджии.
Доброто на Шенген го виждам в това да поискаме / помолим за съдействие румънската "ИАРА" да лови и нашите токаджии наравно с техните.
Та дано тогава техните съдилища не склонявват за толкова малко пари - както тукашните - да пускат заловените бракониери на свобода.
И да могат заловените там електрориболовци да си полежат ефективно в румънските затвори и да си отпочинат.
Чаушеску им е разбирал много на тези постройки и е натворил доста, при демокрацията само са им сложили по някоя звезда за категория отгоре и са ги направили по-гостоприемни някак си...
- GODzillata
Разправят ми, че:
1. Оня ден един момък с лодка е подал сигнал за токаджии.
ИАРА и ГП са завардили брега, ония от лодката слезнали и натоварили риби и т.н. в джип /уаз-ка без табели/, след това единият е тръгнал с лодката, а другият с джипката.....ГП му препречили пътя с техния джип, оня ги блъснал и ги обърнал в канавката, след което избягъл.
2. Преди седмица един познат бил да мятка спининга, а по течението се носил бял мях.....водата го врътнала към брега и се оазало, че било около 2-метров сом с обърнат корем.
3. Кало ми каза, че тъст му или пък негов познат преди няколко дни отишъл да реката рано сутринта....целият бряг бил побелял от умрели дребни риби.
Положението по поречието на Дунав в района на Видин е ТРАГИЧНО!
Днес бях да пробвам новия спининг, по брега хората цъкаха попчета и уклейчета, нямаше кьорав хищник!!
Времето застудя, рибите се групират, няма много хора по брега и токаджиите пекат всичко на воля!!!

ИАРА и ГП са завардили брега, ония от лодката слезнали и натоварили риби и т.н. в джип /уаз-ка без табели/, след това единият е тръгнал с лодката, а другият с джипката.....ГП му препречили пътя с техния джип, оня ги блъснал и ги обърнал в канавката, след което избягъл.
2. Преди седмица един познат бил да мятка спининга, а по течението се носил бял мях.....водата го врътнала към брега и се оазало, че било около 2-метров сом с обърнат корем.
3. Кало ми каза, че тъст му или пък негов познат преди няколко дни отишъл да реката рано сутринта....целият бряг бил побелял от умрели дребни риби.
Положението по поречието на Дунав в района на Видин е ТРАГИЧНО!
Днес бях да пробвам новия спининг, по брега хората цъкаха попчета и уклейчета, нямаше кьорав хищник!!

Времето застудя, рибите се групират, няма много хора по брега и токаджиите пекат всичко на воля!!!

Едно приятелче бешя звънял няколко пъти това лято на ИАРА Плевен където съобщаваше за токаджии по Дунава и след като казваше за кое населено място става на въпрос директно му казваха ,че има грешка и му затваряха
Това какво е? Ония ден пак бях на дунава и един момчета необезспокоявани от нищо и никой си жужаха с лодката и си биеха на воля с ток.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Той хубаво ги е изкарал ми да каже на кво ги е ловил или да пишеш на Лични.martineti написа:Като каза ,че е яло на 2-3 пръчки се сещам за миналата година когато един познат на дунава удари 3 на веднъж![]()
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZApLfgM5yCk?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZApLfgM5yCk?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Риболова е хоби.Наслука 

-
- ще става разбирач
На протеинови топчета MAINLINE с аромат на ананас 

ХАХАХАХАХАХА небеха ли Essential fishtenesista_ написа:На протеинови топчета MAINLINE с аромат на ананас

Колеги някой да е чил нещо за Сомовит? Днес един познат ми каза за някакво нашествие на мрените. Миналата седмица някакви момчета през ноща между 2 и 3 8бр все над 2 кг. И се чудя дали не е само слух.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Вече водата е висока и всички се надяваме на тези мрени.
Тази седмица не мога ,но следващата ще отида около Цибър и ще споделя тук във форума.
Наслука на всички.
Тази седмица не мога ,но следващата ще отида около Цибър и ще споделя тук във форума.
Наслука на всички.
четене и практика,практика и четене
- GODzillata
GODzillata написа:Разправят ми, че:
...
Извършителят е заловен, оказало се е, че е поУицай пред пенсия.
Най-вероятно всичко ще се потули...