Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- cecodevil
- сериозен играч
Re: Жребчево
Като отворят шлюзовете риболова на плувка става "на изтичане" а тогава шанса за шаран намаля доста.Според мен сега е времето на шарана.

Днес заминавам към язовира с цел костур на рибе. Ще съм благодарен за актуална информация.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И аз!niki71 написа:Днес заминавам към язовира с цел костур на рибе. Ще съм благодарен за актуална информация.

Колеги, рапортувайте за резултата от вчерашния излет, че ние се каним за утре - струва ли си да прекосяваме Балкана! Излязоха ли най-после костуреците?
Как е пътя през Хаинбоаз?
Как е пътя през Хаинбоаз?
Здравейте,вчера бах на жребеца,но на костурът не му се кълвеше въобще.Явно рязкото застудяване му е повлияло зле,за седмица температурата на водата е спаднала с 5 градуса.Миналата седмица вземаше доста настървено,имаше и екземпляри над килограм. 

Кога е почвал да кълве костура че чак е спрял да дава вече а ????????????
Колега къде си ги хващал миналата седмица !
Колега къде си ги хващал миналата седмица !
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
-
- научил се да хвърля
Миналата седмица хващаха на острова .....от брега/проверено/....А от лодка особенно до голямата кула се хващат от 1 месец/проверено/..............
това че се хваща основно на змиорка май е подробност.........

това че се хваща основно на змиорка май е подробност.........

Около острова от лодка. 

Вчера бяхме на южната част на острова. Такова нямане на риба и на рибари не сме случвали до сега. И "къдем" си водехме, ама и това не помогна. Даже и дребните костурчета ги нямаше.
А за капак цял ден гледахме как към Паметника пече слънце, а ние трябваше да се топлим със сливовица.
"Сонарджии" казаха, че рибата била в дълбокото и стояла на 4-тия - 6-тия метър.
Накрая посетихме Римския мост, че да се отчетем с нещичко:
На плувка системата "Който рани шъ фани" работи за дребни катакудки, които излизат ледено студени от водата.
На леко дъно на глистичка се лъжат и хубави каракуди 700-800 грама, но пък те гадините се ловят само където има закачки и трябват доста яки нерви да си прави човек наново такъма.
Имам чувството, че някой собственик на рибарски магазин нарочно е нахвърлял закачки по дъното.
А за капак цял ден гледахме как към Паметника пече слънце, а ние трябваше да се топлим със сливовица.
"Сонарджии" казаха, че рибата била в дълбокото и стояла на 4-тия - 6-тия метър.
Накрая посетихме Римския мост, че да се отчетем с нещичко:
На плувка системата "Който рани шъ фани" работи за дребни катакудки, които излизат ледено студени от водата.
На леко дъно на глистичка се лъжат и хубави каракуди 700-800 грама, но пък те гадините се ловят само където има закачки и трябват доста яки нерви да си прави човек наново такъма.
Имам чувството, че някой собственик на рибарски магазин нарочно е нахвърлял закачки по дъното.
-
- научил се да хвърля
Вчера бях на Жребчево.....За съжаление имахме само пръскачи и хванахме малки костури.......едното място е западната част на ракетната..........другото е срещу залива на брезите ............дълбочината е между 4 и 7-8 метра...........
Около стената и помпенната на змиорка едри костури.........
За костури на Жребчево му е майката лодка и змиорки...........
Около стената и помпенната на змиорка едри костури.........
За костури на Жребчево му е майката лодка и змиорки...........

В петък хванахме кофа с дребен костур като даваше практически до всички скали до които опитахме .Събота - коренна промяна- само от 0.5 до 1 кг но на 10 метра на равно дъно .И малко антиреклама но от сърце-не си купувайте влакна LAZER- ново влакно 0.18 ,здраво на опън но толкова твърдо че се режеше на ухото на куката. Смених 3 марки куки ,но проблема си беше във влакното.
Едрия костур си кълве и на каракудки /проверено, ама от лодка/ ) и на среден размер силикон също , аз лично хванах някой и друг, един 1кг другите по малки, мисля да не ги тормозя вече, пък и дребните са по-добри за ядене. Килограма го пуснах да стане 2 ) Държат се около 7-8 метър на дъното, равно без скали, сонара рядко ги засича, намираш къде е рибата и пасажите дребен костур и мърдаш някъде встрани, където нищо не се вижда на сонара - там са! Монофилния повод, може и 0.30 мм е задължителен иначе не барат. Силно активни са до обед и после в средния следобед, надвечер се губят. Язовира щеше сигурно да е пълен с такива тукмаци ако колегите не ги бяха прибирали с чувалите миналата година /трябваше да спомена просто/! Някой едра щука или бяла риба няма ли да се похвали или само четем 

-
- ще става разбирач
Здравейте. До един час тръгвам за Жребеца и ще съм много благодарен ако ми кажете някое хубаво място за щука и костур. Може и за платички и морунаж. Не съм ходил до сега и ще го търся на жипиеса 

- Stamen1986
- новобранец
Пиши колега, как мина излета?!dundurma написа:Здравейте. До един час тръгвам за Жребеца и ще съм много благодарен ако ми кажете някое хубаво място за щука и костур. Може и за платички и морунаж. Не съм ходил до сега и ще го търся на жипиеса
-
- ще става разбирач