Змии

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
yanko_s
новобранец
новобранец

Re: Змии

Мнение от yanko_s »

Това съм аз ...
Прикачени файлове
68cf8288a4f8b13f28461e0ba653bbfe.jpg
68cf8288a4f8b13f28461e0ba653bbfe.jpg (102.06 KiB) Преглеждано 1316 пъти
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

sunnen написа:Миналата събота, смок около метър и 20 беше застанал при яденето ни и се напичаше в непосредствена близост до него. В момент когато отивахме да ядем той ни бе на пътя. Минахме си покрай него, а той дори не шавна. Хапнахме и дори му хвърлихме малко телешка шунка :shock: интересно, че я изяде .... ако не се дразнят и не се закачат които и да било змии няма нищо страшно. Носете си ботуши, кубинки и няма да имате грижа. Те са като всички живи същества. Дори понякога са полезни:)

Поздрави
Колега гледам змии от почти 10 години ,,, за телешката шунка в мое присъствие дъли да не се поправиш, а ?... Змията не яде ако не бие сърце с температура 30 38 градуса , особено смокът който е от гамата на удушвачите ...
Аватар
gigantor
новобранец
новобранец

Мнение от gigantor »

Не че съм спец по темата ама виж това http://vbox7.com/play:97faaa6c28. Май си хапват и FROZEN mices. Мазнините и протеините в шунката и мишлетата май са подобни а ?
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Колега гледам змии от почти 10 години... имал съм случай змия да не ми е яла 7 месеца и неможах да е накарам да яде друга храна освен бяла мишка , пробвах с хамстери, зайчета пиленца и не ставаше ... Мишките които им дават на клипа се затоплят на лампа до около 35 градуса и после леко се тръскат пред муцуната на животното ,,,, Ти си напълно побъркан ако си видял смок да яде шунка , КАЛНА СЕ .... А бе другия път го пробвай да му дадеш и 1 свита цигара от ония 50ст, стека може да не ти откаже ...
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

Павел Иванов написа:Абе ти имаш късмет че до ся не си попадал на оня отровният смок със зъбите в гърлото де е . Не друго ама кат те засмуче за голият палец през джапанката и право в гърлото :mrgreen: Само да се чуди човек после кой първо да спасява - тебе ли де те е уапал или горкият смок та да се не бастиса от задушаване :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BE%D0%BA
Аватар
pns
новобранец
новобранец

Мнение от pns »

Като дете имах унищожително отношение към змиите, така бях научен. Не помня колко водни змии съм затрил. Ставайки по-осъзнат се отнасям вече с умважение към животинките, включително и пълзящите.
Малко куриозно се случи, когато преди месец след съпругата ми на пътеката видях да се гърчи някаква змия, явно я беше настъпила без да иска и то лошо :mrgreen: . За нас се размина само с уплахата.
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

yanko_s написа: Колега гледам змии от почти 10 години ,,, за телешката шунка в мое присъствие дъли да не се поправиш, а ?... Змията не яде ако не бие сърце с температура 30 38 градуса , особено смокът който е от гамата на удушвачите ...
Тук мога много да поспоря с теб.
И аз гледам змии. :wink:
Ще ти дам два примера.
Щом гледаш удушвачи предполагам си забелязвал ,че не винаги питонът и боата изяжда веднага жертвата си.
Често след удушаването той се отмества ,заключва на ново челюста си (защото в повечето случаи тя се отключва при първоначалната захапка ) понякога си отърква муцуната в земята за да се избърше от кръвта ,перушината или козината в зависимост от жертвата.
Размотава се , намира умрялото животно, установява къде е главата и започва да гълта.
Това единия пример
Сега другия.
Почти всички отровни змии след захапването си ,оставят жертвата да избяга и да ''умре спокойно''
След това я намират по миризмата и чак тогава започват да се хранят.
И в двата примера жертвите са със спрели сърца и ниска телесна температура.
Един от моите тигрови питони беше хранен само и единствено с пилешки бутчета от магазина.
Зная какво искаше да кажеш , но определено се обърка :wink:
Змиите ядът жертвите си когато НЕ БИЕ СЪРЦЕ и телесната температура не е 30-38-40 градуса. В това те уверявам.
Но нападат и убиват жертвите си, като за ориентир им служи много често тяхната топлина.
А да те попитам дали знаеш как пък нападат онези змии ,които се хранят със студенокръвни животни (насекоми,гущери,костенурки,жаби,риби,раци и прочие)
Така че колега, при цялото ми уважение към теб и обичта ти към тези животни -ГРЕШИШ.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Радвам се че си ме разбрал колега , и се радвам че се занимаваш с такива животни , напълно се съгласявам с теб, това ми е напълно ясно също, но чаааак толко не ми се обясняваше на клегата дето змиите ги третира като кученца ... Вземи това парче салам пък после ще си поиграем на фризби,
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

А до това за храна от магазина,,, не е правилно , в кръвта има вещества които е хубаво животинката да си ги набави ...
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

yanko_s написа:А до това за храна от магазина,,, не е правилно , в кръвта има вещества които е хубаво животинката да си ги набави ...
Така е.
Но от всичките ми змии ,само този който се хранеше така ,нямаше инстинкти за убиване.
Не беше контрабанда а излюпен и легално внесен от Чехия.
Казвам ''беше'' защото го продадох.
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Според теб колегата дали е видял това , или е по вероятно огънче да му е искало змийчето
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

yanko_s написа:Според теб колегата дали е видял това , или е по вероятно огънче да му е искало змийчето
Нямам много опит в отглеждането на змии, но като ученик имах гадже, чийто брат въдеше какви ли не животни. Та имаха един малък смок, който мацката даже си го носеше чат пат в чантата. Много кротка животинка. От ръката ми смокът поне два пъти е ял сварен яйчен белтък, това го помня ясно, въпреки че случката е от 1988 г.
Колкото до змиите по време на риболовни излети, често пъти ги срещам, тъй като съм пъстърваджия и се вра в най-големите храсталаци. Високи гумени ботуши, гледаме си в краката и няма проблеми. Най-много някоя да ни падне на врата :D :D :D
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

Преди петнайсетина години се занимавах с търговия на пепелянки.
Обиколил съм цялата ни родина.
Е като поречеието на Велека аналог няма.
Там през определен период на годината (няма да кажа кога) те са повече от колорадските бръмбари в градината на баба ми.
Тогава буквално на всеки пет метра има змия.
България се явява място където се срещат и южната и северната пепелянка.
Първата е по-едра но с по-слаба отрова.
Като цяло не е толкова сприхава, колкото северната ,която е по-дребна и с малко по-силна отрова.
На Стамболийски се срещат вече по- рядко ,въпреки че не са изчезнали напълно.
За успокоение на колегите ще кажа ,че те избягват влажите зони ,но все пак не е табу през любовният период да се видят на неприсъщи за тях места.
Ето няколко факти ,които биха могли да са ви полезни.
Ако не дай боже бъдете ухапан от отровна змия ,не правете турникет ,понякога последствията от него са по-опасни от ухапването.
Не разрязвайте раната с цел изтичане на отровата, от това ефектът е минимален а вредата която може да си причините ,също може да се окаже по голяма от него.
Най- добре е да обгорите мястото. Отровата се разгражда при термична обработка.
Не бягайте и не правете нищо ,което може да ускори сърцебиенето ви, това ще ускори движението и разпространяването на отровата в тялото ви. Не изпадайте в паника.
Ако видите змия със мътни очи ,това значи ,че съвсем скоро тя ще смени кожата си.Тогава е най агресивна и е най -добре да не си иргаете с нея.
Ако все пак любопитството и иследователските ви желания са натделяли ,трябва да знаете ,че ако дадете на змията да захапе нещо, за да изпразни торбичките си с отрова ,те почти мигновенно се напълват наново а по-лошото е ,че новата отрова е по-силна.
Има хора ,които са си изпатили точно поради заблуждението ,че след като са ''издоили'' змията, тя няма да има ензими за последващо поражение.
Змиите имат сравнително малки сърца поради, което много по-лесно се изморяват.
Първата атака отнема на змията много енергия и ако тя е неуспешна, животното се спасява с бяг.
Ако последват нови такива , те ще бъдат на посоки и неконцентрирани.
Най опасната змия е онази която не виждате.
Видите ли змия ,то не трябва да се страувате и в никакъв случай да й отнемата живота.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Прекрасен пост ! Благодаря !
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

И от мен благодарности за за този прекрасен пост !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”