Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Моля за вашия коментар.
Модератор: bobopeli
Моля за вашия коментар.
Тъй,значи днес,предиобяд,имах една среща,за която хората закъсняха.Докато си пиех кафето и ги чаках,реших да прочета нещо и отивайки на РЕП-а виждам новия брой на в."Рибар"."Разгеле,нещо без политика,пък може и да науча нещо ново,я като водоем,я като монтаж".Вземам го,сядам и на първа страница една хубава,голяма и цветна снимка-един юнак набучил през хрилете на показалците на двете си ръце по един лин.И в статията пишеше,че единия бил кило и..,а другия-900 и нещо грама.Бил ги мерил в къщи.
Та,тъй като следих доста внимателно(а и продължавам)темите за "месаренето","за или против пускането","естетиката на снимане на улова",ви питам:
Според вас,как да интерпретирам тази снимка,публикувана не в някоя галерия или форум,а в официален вестник?
Та,тъй като следих доста внимателно(а и продължавам)темите за "месаренето","за или против пускането","естетиката на снимане на улова",ви питам:
Според вас,как да интерпретирам тази снимка,публикувана не в някоя галерия или форум,а в официален вестник?
"...до 2кг. пастървови..".Ми неговите грубо отиваха над 2,500.Нарушил ли е закона и бракониер ли е?Ако е нарушил закона,какво търси на първа страница на вестника,а не е съставен акт?Ако не е,тогава спора,който се води тук е безпредметен!?Виктор71 написа:Аиде пак се почна тая тема за месарите направо край няма. тва какво секи прави с уловената си риба над нормата си е негова работа стига сте ръчкали в раната .
п.п ОТ ЗАКОНА СЕ РАЗРЕШАВА ДО 2КГ ПАСТЪРВОВИ РИБИ НА ИЗЛЕТ

Re: Моля за вашия коментар.
joco написа:Тъй,значи днес,предиобяд,имах една среща,за която хората закъсняха.Докато си пиех кафето и ги чаках,реших да прочета нещо и отивайки на РЕП-а виждам новия брой на в."Рибар"."Разгеле,нещо без политика,пък може и да науча нещо ново,я като водоем,я като монтаж".Вземам го,сядам и на първа страница една хубава,голяма и цветна снимка-един юнак набучил през хрилете на показалците на двете си ръце по един лин.И в статията пишеше,че единия бил кило и..,а другия-900 и нещо грама.Бил ги мерил в къщи.
Не виждам нощо нередно в този случай.
Дали ще задържи или пусни улова - човек решава сам за себеси.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
лин- пъстървова риба??
Колеги не искам да се намесвам в спора, но държа да отбележа, че линът ( tinca tinca) е от семейството на шарановите риби и няма нищо общо с пъстървовите като биология. Защо тогава намесвате позволеното за улов количество на пастървови?
fishing rules!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тука вече ще взема отношение. Според мен фотографията трябва да е изкуство, а изкуството май трябва да е красиво. Затова, ако ще снимаш линове набучени през хрилете на показалци, то по-добе да ги набучиш на средните си пръсти или на оная си работа направо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
chirusa_bg написа:Тука вече ще взема отношение. Според мен фотографията трябва да е изкуство, а изкуството май трябва да е красиво. Затова, ако ще снимаш линове набучени през хрилете на показалци, то по-добе да ги набучиш на средните си пръсти или на оная си работа направо.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Нещо си в грешка.Ивака го познавам много добре и на снимката не е той.Знам че има и водоем,ма нещо не виждам връзката.И във вестника пише че улова е на река-Огоста май че беше(просто вестника го хвърлих),но всеки от вас може да види на вестникарската будка.sampo написа:Колега , норма при риболов на платени водоеми няма . Плащаш , получаваш !joco написа:Ми неговите грубо отиваха над 2,500.Нарушил ли е закона и бракониер ли е?
А нашия съфорумец Ivak , си има цял язовир , може наесен да се снима с 1 тон риба наоколо , и няма да е нарушител .
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лин-никога не съм ловил и нямам идея къде има такава риба,нито как се лови,предполагам на стръв,муха и спининг,както пъстървите.
Според мен риби с подобни размери е нормално да се приберат,но лошото е,че такива са доста рядко улавяни,а малките под половинката също се прибират.Аз например си имам норма-30 см за клен,500гр за таранка,кило за шаран,щуки рядко ловя,но ако хвана под кило и половина я пускам да расте,за другите видове риби нямам номри,но все пак гледам да ги избирам,като пускам малките да растат.Всеки човек трябва да има някаква култура при риболов.Ако всяка уловена риба се прибира,независимо от размера й,то водоема е обречен на скорошно безрибие,особено ако има действащи бракониери с мрежи,серкмета и подобни оръжия.Всеки човек трябва да се съобразява,като е умрял от глад да отиде до магазина и да си купи,а рибата в реката,или язовира е по-скоро за удоволствие,от колкото за прибиране и изяждане.Това е моето мнение!
Според мен риби с подобни размери е нормално да се приберат,но лошото е,че такива са доста рядко улавяни,а малките под половинката също се прибират.Аз например си имам норма-30 см за клен,500гр за таранка,кило за шаран,щуки рядко ловя,но ако хвана под кило и половина я пускам да расте,за другите видове риби нямам номри,но все пак гледам да ги избирам,като пускам малките да растат.Всеки човек трябва да има някаква култура при риболов.Ако всяка уловена риба се прибира,независимо от размера й,то водоема е обречен на скорошно безрибие,особено ако има действащи бракониери с мрежи,серкмета и подобни оръжия.Всеки човек трябва да се съобразява,като е умрял от глад да отиде до магазина и да си купи,а рибата в реката,или язовира е по-скоро за удоволствие,от колкото за прибиране и изяждане.Това е моето мнение!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- ribarq
- сериозен играч
е в този случай си мисля че са виновни редакторите на весника ! да пуснат такива снимки ! не съм го виждал весника , но ако найстина е така и аз съм против тези снимки да са в този весник ! Ми да сложат някоя по красива снимка ! или да не показват поне грубото отношение към рибите ! (от страна на някой рибари )
след още малко дискутиране по тоя въпрос ще се окаже че и закачането на куката и изкарвато от водата на рибата също ще е грубо отношение и сигурно ще се окаже вие не сте рибари а сте от някоя екстемиска екологична организация с идеална цел и в момента сте под прикритие правите се на рибариribarq написа: грубото отношение към рибите ! (от страна на някой рибари )

Ей това интернета е голема работа можеш да се правиш на какъвто си искаш.... Аз разбирам и познавам хора които правят такива изказвания но те не ядат месо и риба и си отстояват каузата защото ако наистина ти пука за хуманитарното отношение към животните няма да си рибар и ще ти е гадно като видиш заклано животно и няма да искаш да ядеш от месото... Престанете да се правите на интересни не ви утива а и сте далече от хуманитарното отношение даже бих казал на светлинни години...