месарска простотия

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

месарска простотия

Мнение от ringo »

Днес на пазара в Шумен вървейки и търсейки жива дребна каракуда за поредния щукарски излет,се натъкнах на ухилен идиот(всички шумналии го знаят)1,50 паразит продавач в рибен магазин на пазара.Същия беше напълнил една касета маломерни сулчета и къртеше оборот сред'' пенсиите''Рибите бяха по 30 см..........Та питам колеги,какво се прави в такъв случай?Обаждам се в най близкото РПУ ,а там ме гледат като малоумен,Набивам касетата с риба на малумното копеле в главата?,подминавам псувайки?Сигурен съм ,че във всеки роден град има по един такъв малоумник.За мен същия си е съучастник в престъпление с цел облагодетелстване....има хиляда начина да се борим с тази бракониерска паплач и най малкото е да сигнализираме!Аз лично си избирам вариант номер 2 от горепосочените.
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Re: месарска простотия

Мнение от assv »

Опитай първо с полицията и ако наистина те гледат като идиот,тогава вече си идва редът с рибата в главата :oops: :oops:
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Колега, другия път звани в БАБХ на тел 0700 122 99- http://www.babh.government.bg/ и кажи че си имал стомашно чревни проблеми от закупената риба, винаги по сигнал се изпраща комисия и ако има нередност се пишат актове. При такива търговци винаги има за какво да се пише - няма разрешително, няма документ за произход на рибата, обектът не отговаря на необходимите хигиенни изисквания, продавача няма да има здравна книжка, няма система за самоконрол и още мн др нередности, толкова актове ще му напишат, че повече няма да се сети за риба!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

mitiogt написа:Колега, другия път звани в БАБХ на тел 0700 122 99- http://www.babh.government.bg/ и кажи че си имал стомашно чревни проблеми от закупената риба, винаги по сигнал се изпраща комисия и ако има нередност се пишат актове. При такива търговци винаги има за какво да се пише - няма разрешително, няма документ за произход на рибата, обектът не отговаря на необходимите хигиенни изисквания, продавача няма да има здравна книжка, няма система за самоконрол и още мн др нередности, толкова актове ще му напишат, че повече няма да се сети за риба!
Хитро наистина!

Ама що ли си мисля, че тук в Б-я НЯМА ОПРАВИЯ !!!!!
Като ида на Цонево винаги имам разправия с някой с мрежи, че ще му оплета мрежите с витлото на лодката !??
Като ида на Езерец - винаги някой си тръгва (в 6.00 сутринта!!) т.е. нощувал е там (забранено е), опъвал е герими и 1000 въдици (забранено е), чувам лодка да се изнася - моторна! (и това е забранено)
И какво !? Който е тарикат се познава с охраната и си няма проблем - редовите риболовци го ду..ат.

И само там да е, и само това да е ....

И колега, аз верно си мисля, че ако поставиш точно такъв въпрос на полицията.,....наистина ще те гледат по посочения начин.

Затова казвам -оправия НЯМА !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Колега не видях вариант с обаждане на ИАРА или 112 ,а това с полицията просто е безсмислено защото момчетата нямат правомощия в тази област , свикнали сме
да чакаме помощ от тях дори и когато жена ни ражда.Всяка жаба да си знае гьола и
предназначението,другото са празни приказки :drinkers:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Колега ringo ,
Това е обичайна гледка по магазините около Никулден и няма никаква оправия.
Виждал съм сулки и щукички колокото едър уклей. Явно са изгребвали язовирите до дъно.
А продавачите са последното и най-ниско звено с схемата с рибите.
Надявам се, че и това ще изчезне, ама трябва време и то доста.
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

G.Petkov написа:Надявам се, че и това ще изчезне, ама трябва време и то доста
Не трябва време,а трябва като в Англия например.
Там глобата е 2500 паунда+конфискация на такъмите+разноските по делото.И ако не можеш да си ги платиш отиваш в кауша да си ги изработиш.
А да не ви казвам за Германия щото жална ни майка.Е това трябва да стане.
И за боклука също.Минава общинска полиция примерно и има ли боклук около теб, хилядарка минимум.Ама няма аз не съм го хвърлил , ти не си го хвърлил.По два пъти в седмицата ходя на едно и също място и всеки път по един чувал изнасям.
Омръзна ми вече.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз си мисля, че е крайно време, някои видове риба да се вкарат в червената книга....В това число и сулката.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”