Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Ролер 85
Модератор: nkolev66
Re: Ролер 85
Ето го и клипчето, което ще онагледи още веднъж цялата работа:
http://www.youtube.com/watch?v=YjZ0r5rg ... detailpage
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
E те това чукане чеках
.Мерси Владе за разасняването,а колкото до клипчето сме го гледали всички по неколко пъти поне. Аз даже съм си го свалил от YOU TUBE
С две думи требва повече допълнителни ластици ако сме с повече от една ролка .

То има и още един закон на физиката, дето още никой не се е опитал да ревизира, над който също требе да се помисли, защото любителите на "високоскоростните стрели" неминуемо ще си чукат главата, ако не се съобразят с него:
Е=1/2 (M.V^2)
Иначе казано искаш да получиш два пъти по-голяма скорост на стрелата, но по този начин автоматично увеличаваш нейната кинетичната енергия 4 пъти
Че не разбрах от къде ще дойде тая всичката енергия? На някой идва ли му на ум?
А нито по нашите,нито по чуждите форуми, съм забелязал някой открито да се замисли по тоя въпрос

Иначе комплиментите хвърчат: ънбеливибъл, найс гън, джъст амейзинг, гуд уърк..., ама като се позамисли човек...

Че в тоя ред на мисли, може би е добре, хич даже да не се замисляме, че водата е 800пъти по-плътна от въздуха и че съпротивлението, което тя оказва върху стрелата, зависи много малко от скоростта.
Малко... малко... абе да кажем...на трета степен
Е=1/2 (M.V^2)
Иначе казано искаш да получиш два пъти по-голяма скорост на стрелата, но по този начин автоматично увеличаваш нейната кинетичната енергия 4 пъти
Че не разбрах от къде ще дойде тая всичката енергия? На някой идва ли му на ум?
А нито по нашите,нито по чуждите форуми, съм забелязал някой открито да се замисли по тоя въпрос

Иначе комплиментите хвърчат: ънбеливибъл, найс гън, джъст амейзинг, гуд уърк..., ама като се позамисли човек...

Че в тоя ред на мисли, може би е добре, хич даже да не се замисляме, че водата е 800пъти по-плътна от въздуха и че съпротивлението, което тя оказва върху стрелата, зависи много малко от скоростта.
Малко... малко... абе да кажем...на трета степен

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
браточки, имам няколко патента..по неволя патентовах, заради завистливи задници...вече стана доста скъпо, и бързо, но поне важи за цялата Европа...и никой от нас или жабарите не е открил топлата вода, ама забавно е кой се е сетил да си отвори учебниците от гимназията( по физика, за по младите, на които им размиха и образование и сиво вещество, слава Богу, има и умни човеци)..в БГ има умници. споко, не сме все на опашката(нямам предви себе си, аз съм задник, но има доста мислещи пичове) 
Пак ще кажа..Сийл , пишещ в спеарфиш и съжалявам, че не пише тук, умник е това момче и някои и други други се намират, ама нейсе

Пак ще кажа..Сийл , пишещ в спеарфиш и съжалявам, че не пише тук, умник е това момче и някои и други други се намират, ама нейсе

-
- ще става разбирач
Шуменец,Акула вижте това,от 2008 и работи при този пич...

Ето накрая и как Стефано си мери показателите за скорост на стрелите при различните модели....мног лимки има в главата тоя човек,заслужава си да се видят и другите му харпуни,спусъци а галерията с риби не лъже също....
http://www.stefano-soriano.it/arbaffert ... /index.htm

Ето накрая и как Стефано си мери показателите за скорост на стрелите при различните модели....мног лимки има в главата тоя човек,заслужава си да се видят и другите му харпуни,спусъци а галерията с риби не лъже също....
http://www.stefano-soriano.it/arbaffert ... /index.htm
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- научил се да хвърля
Roller speargunЕто го и клипчето, което ще онагледи още веднъж цялата работа:
Тук действително има инженерна мисъл и то не просто заради допълнителните елементи по харпуна.
ПС.
Четенето прави силата, не прост броя на ластиците и макарите.
Много интересен линк,става въпрос за пуснатия от grizmin .Ражда му главата на тоя италианец.Нахвърлил е доста идеи върху които може да се помисли.Много ми хареса концепцията на ролера с обратно разположените ролки,теглото пада отзад отпред маневрен ...е трябва да еволюира но според мен има потенциал.
Grizmin, всичко стреля, приятелю.Както и да го направиш все стреля.
Този ролер, преди време го бях гледал в един клип. Първото нещо, което не ми хареса в него, това е, че се зарежда със специална зареждачка (още един елемент в екипировката, който трябва да мъкнем със себе си на лов и евентуално да забравим на някой камък).
Второто нещо е, че стрелата е специална.Т.е. каквото и да правиш, много трудно (даже невъзможно) да направиш стрела с добро качество, а ако я повредиш или загубиш, не можеш да ползваш стандартна.
"Хареса ми" и точността на методиката която ползва за измерване на точността на стрелата. Колкото по-надалече е мишената толкова по-висока скорост му докарва неговия метод
, което ще рече, че метода му е пълен тестис.
А ако говорим за качество на показаните харпуни, може би само Гуфи-то може да го бие тоя!
Този ролер, преди време го бях гледал в един клип. Първото нещо, което не ми хареса в него, това е, че се зарежда със специална зареждачка (още един елемент в екипировката, който трябва да мъкнем със себе си на лов и евентуално да забравим на някой камък).
Второто нещо е, че стрелата е специална.Т.е. каквото и да правиш, много трудно (даже невъзможно) да направиш стрела с добро качество, а ако я повредиш или загубиш, не можеш да ползваш стандартна.
"Хареса ми" и точността на методиката която ползва за измерване на точността на стрелата. Колкото по-надалече е мишената толкова по-висока скорост му докарва неговия метод

А ако говорим за качество на показаните харпуни, може би само Гуфи-то може да го бие тоя!

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ако позволите и аз ще се изкажа....тоя метод е толкова точен, колкото да гледаш "на око" как стреля харпуна....при изстрел има няколко фактора, създаващи характерен шум...ха ходи се чуди кой кой е, след като целият процес трае около 10 милисекунди( разбирайте, една стотна от секундата)..от дръпването на спусъка, до удара в мишената на 5 метра да кажем
...колкото до системата на тоя харпун, има интересен момент...Харпуна си е чист ролер(не полиспаст, за полиспаста са нужни подвижни макари, а тук макарите служат само за промяната на посоката на силата на теглене) с една ПОДРОБНОСТ...на ролките се търкаля не ЛАСТИК, а ВЪЖЕ(ама само на едните, а на другите е пак ластик
, сиреч, като максимата за врътливият гъз, че си е все отзад) , което е фактор за намаляване на загубите от триене..хитро(ужким, с огромни резерви
), трябва да се пробва, но измерванията да не са по тия косвени бабешки методи, а реални в реално време, както беше писал Владо....колкото до тетивата, това зареждане ми се вижда доста глупаво и излишно....една нормална въжена тетивичка с "акулка" на стрелата е предостатъчна

Като гледам, целия смисъл от толко сложно зареждане е че се елиминира нуждата от повдигачи на тетивата. 
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
май да....
С тези въжени жълъди се губи от работната дължина.
И вътъка, вътъка не стига,за да го зареди на един път.australia написа:Като гледам, целия смисъл от толко сложно зареждане е че се елиминира нуждата от повдигачи на тетивата.

Да не си мислите, че не е опитвал бат'ви Стефано

От КПД-то е цялата работа.Уж дефакто имаме проста и лесна задача - да заредим един ластик, пък като се хване човек... не става.

-
- ще става разбирач
Не споря,правени са с тъпото на теслата,а по уравненията съм ...Не може да му се отрече обаче че докато хората умуват на хартия/екран,тоя чиляк си прави пушкатъ, кефи/некефи и към следващата модификация.Мен ме радва галерията му ,защото толкова риба и на борсата не съм виждал като разнообразие,не като количество.И като цяло е позитивен,не крие провали,грешки,за да не се повтарят от други,сичкото му е хендмейд,и определено бяга от коловоза на моменти..... 

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Да наистина , тоя пич има нестандартни идей
и предоставя доста материал за размисъл