Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Отриване на щукарския сезон.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Отриване на щукарския сезон.
хубави рибоци браво! само така .

- maramebara
- новобранец
И ние открихме сезона с добър улов.
1 х 3.05 кг
1 х 0.900 кг
1 х 0.700 кг
Малката на стара блесна, голямата и средната на тапа.
на Дупките край Пазарджик около обяд. Малко вятър и липса на слънце. Перфектното време.
Наслука, сезона започна.
1 х 3.05 кг
1 х 0.900 кг
1 х 0.700 кг
Малката на стара блесна, голямата и средната на тапа.
на Дупките край Пазарджик около обяд. Малко вятър и липса на слънце. Перфектното време.
Наслука, сезона започна.
- Прикачени файлове
-
- IMG_1473-small.jpg (235.58 KiB) Преглеждано 843 пъти
-
- IMG_1468-small.jpg (212.88 KiB) Преглеждано 843 пъти
-
- IMG_1458-small.jpg (210.03 KiB) Преглеждано 843 пъти
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
по Дунава някои има ли хваната щука - скоро
- Whassup
- ще става разбирач
Аз - 21 октомври, петък. На тапа излезе прасето, беше 3 кила 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
каде ги ловиш е Грацки еба аз такава не сам хващал......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Whassup
- ще става разбирач
Е как кАде бе, Дунава много ясно - места бол, и риба си има 

Шабла...вижда се на какво
p.s: забраната влиза в сила от 1.11.11, който не знае...

p.s: забраната влиза в сила от 1.11.11, който не знае...

Аз не знам. За каква забрана става на въпрос?!
-
- новобранец
Колеги, малко извън темата, обаче няма смисъл да отварям нова тема за един въпрос, а и то си е съвсем малко извън темата
Значи, днес ходих на "Градския щукарник" да ги пробвам и ми се случи следното: Хвърлям си тапата и си сяда на столчето, след около 5 минути никакъв резултат (там се лови по много странен метод, който изисква често презамятане) и понеже дъното е само водорасляци дръпнах, като чели засичам, че да вдигна рибето от дъното и докато обирах влакното се закачи една забатка. Не очаквах да стане така и не я извадих (откачи се), та исках да питам, има ли някакъв начин на спининг с живо рибе? Звучи много тъпо, ама таз случка се повтори два пъти, като втория път само ми взе рибето...

Само най-големият студ може да ми попречи да риболовствам!
-
- ще става разбирач
Последните ми 2 щука са хванати точно по този начин. Вадя от водораслите да презаметна и изведнъж кола натежаваPavel_interneta_Peev написа:Колеги, малко извън темата, обаче няма смисъл да отварям нова тема за един въпрос, а и то си е съвсем малко извън тематаЗначи, днес ходих на "Градския щукарник" да ги пробвам и ми се случи следното: Хвърлям си тапата и си сяда на столчето, след около 5 минути никакъв резултат (там се лови по много странен метод, който изисква често презамятане) и понеже дъното е само водорасляци дръпнах, като чели засичам, че да вдигна рибето от дъното и докато обирах влакното се закачи една забатка. Не очаквах да стане така и не я извадих (откачи се), та исках да питам, има ли някакъв начин на спининг с живо рибе? Звучи много тъпо, ама таз случка се повтори два пъти, като втория път само ми взе рибето...

-
- новобранец
Системата Драшкович е доста ефективна, но рибето е мъртво! То няма много, много смисъл да дърпаш живото рибеPavel_interneta_Peev написа:Колеги, малко извън темата, обаче няма смисъл да отварям нова тема за един въпрос, а и то си е съвсем малко извън тематаЗначи, днес ходих на "Градския щукарник" да ги пробвам и ми се случи следното: Хвърлям си тапата и си сяда на столчето, след около 5 минути никакъв резултат (там се лови по много странен метод, който изисква често презамятане) и понеже дъното е само водорасляци дръпнах, като чели засичам, че да вдигна рибето от дъното и докато обирах влакното се закачи една забатка. Не очаквах да стане така и не я извадих (откачи се), та исках да питам, има ли някакъв начин на спининг с живо рибе? Звучи много тъпо, ама таз случка се повтори два пъти, като втория път само ми взе рибето...

Начин за спининг с живо рибе незнам да има, но освен драшкович съм ловил щуки да Дунава по следния начин: вземаш кука с джиг глава, нанизваш рибето през устата и куката излиза зад главата. Воденето е като при туйстърите. Ефекта е най-добър, ако хванеш рибета от водоема в който ловиш.Ханибал Лектър написа:Системата Драшкович е доста ефективна, но рибето е мъртво! То няма много, много смисъл да дърпаш живото рибеPavel_interneta_Peev написа:Колеги, малко извън темата, обаче няма смисъл да отварям нова тема за един въпрос, а и то си е съвсем малко извън тематаЗначи, днес ходих на "Градския щукарник" да ги пробвам и ми се случи следното: Хвърлям си тапата и си сяда на столчето, след около 5 минути никакъв резултат (там се лови по много странен метод, който изисква често презамятане) и понеже дъното е само водорасляци дръпнах, като чели засичам, че да вдигна рибето от дъното и докато обирах влакното се закачи една забатка. Не очаквах да стане така и не я извадих (откачи се), та исках да питам, има ли някакъв начин на спининг с живо рибе? Звучи много тъпо, ама таз случка се повтори два пъти, като втория път само ми взе рибето...
Ето колега виж табелата :OutCold написа:Аз не знам. За каква забрана става на въпрос?!

- Whassup
- ще става разбирач
Оо то за Шабла ставало дума, мале, че се уплаших 

-
- новобранец
Абе, ма*ка му ще еба! Как има хора, които не ги е срам? Днес отивам на водоема да хвърля една тапа и гледам един колега седнал с тапата на 10 метра от мен. Хвана едно щукле едва ли имаше и 30см. и аз му викам "Браво, колега! Като за начало е добро.." и очаквам да го пусне, а тоя взе, че го сложи в един плик!? Направо ми кипна и започнах да му се карам, а тоя ми вика, че и други вземали малките щуклета.. Т'ва ни е проблема на нас, българските риболовци, всеки като си каже "и другите ги взимат малките.." и за т'ва ще се чудим къде в Гърция да ходим за риба.... Малко е извън темата, но просто много се дразня, като видя някой такъв индивид....
Иначе, днес открих с една забатка 3.300кг. на тапа с 2-ка кука. Снимка няма, защото предимно с 2-ка кука там където ходя се ловят по 200-400гр. и не си правя труда да ги снимам...
Иначе, днес открих с една забатка 3.300кг. на тапа с 2-ка кука. Снимка няма, защото предимно с 2-ка кука там където ходя се ловят по 200-400гр. и не си правя труда да ги снимам...

Само най-големият студ може да ми попречи да риболовствам!